גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

העדויות של הגרושה, השיחות שלה עם הדס שטייף והחסינות שהתעכבה: פרטים חדשים בפרשת אפי נוה

“גלובס” חושף פרטים חדשים על התנהלות המשטרה והפרקליטות בפרשה שבה מואשמים, בכפוף לשימוע, ראש הלשכה לשעבר ושופטת השלום אתי כרייף בשוחד • כך, למשל, עולה כי עניין הבטחת החסינות מדין פלילי עלה עם גרושתו של נוה רק 7 חודשים אחרי שעלה עם כתבת גל"צ שטייף

אפי נוה, הדס שטייף / צילום: איל יצהר, תמר מצפי
אפי נוה, הדס שטייף / צילום: איל יצהר, תמר מצפי

האם המשטרה והפרקליטות נהגו באכיפה בררנית בפרשת ראש לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה? חומרים חדשים שהגיעו ל"גלובס" מתוך חקירת פרשת "מין תמורת מינוי" מעלים תהיות על התנהלות המשטרה והפרקליטות בפרשה. נוה מאושם, בכפוף לשימוע, כי בתפקידו כראש הלשכה קידם את מועמדות עו"ד אתי כרייף לתפקיד שופטת בתמורה ליחסים אינטימיים.

במסגרת הפרשה מואשמים נוה ושופטת בית משפט השלום בנתניה כרייף, בכפוף להליך שימוע, במתן וקבלת שוחד, בהתאמה.

המידע שהוביל לחקירה בפרשה ולמעצרו של נוה הושג מהטלפון של נוה, שהועבר לכתבת הפלילים של גל"צ הדס שטייף ולחוקר יולי רוזנברג, על ידי פרדותו של נוה, חני נוה. שטייף ורוזנברג, שביצע את הפריצה לטלפון, סיפרו בחקירתם כיצד נפגשו עם חני נוה וקיבלו ממנה שלושה טלפונים שהיו שייכים לראש הלשכה לשעבר.

כעת מתברר כי ב-14 בינואר 2019, יומיים לפני מעצרו של נוה, זומנה חני נוה להעיד עדות פתוחה (ולא לחקירה באזהרה) ביחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בפני ראש צוות החקירה סנ"צ אסף וולפיש. באחד בינואר 2019, ובהרחבה רבה ב-10 בינואר, פירטה שטייף לסנ"צ וולפיש כיצד בהוראת חני נוה, הועברו אליה ואל רוזנברג, הטלפונים של אפי נוה לצורך פריצתם.

לפני עדותה של שטייף ב-10 בינואר, הובטח לה כי המשטרה תשקול להעניק לה חסינות מפני העמדה לדין, וכך הובטח גם לפורץ רוזנברג בעדותו ב-12 בינואר. אולם מהמסמכים שהגיעו לידי "גלובס" עולה כי בפתח עדותה הפתוחה של חני נוה ב-14 בינואר - בניגוד לשטייף ולרוזנברג - לא מסרו חוקרי המשטרה כי ישקלו להעניק לה חסינות. חרף זאת וחרף הידיעה של המשטרה אודות מעורבותה בפרשת הפריצה לטלפון, חני נוה לא נחקרה באזהרה.

"לא ביצעתי עבירה"

יומיים אחרי שחני נוה מסרה את עדותה, אפי נוה וכרייף נעצרו והחקירה בפרשה הפכה לגלויה. במקביל, נוה הגיש תלונה במשטרה על גניבת הטלפונים ופריצתם. נוה הגיש מספר רב של תלונות, אך אלה לא טופלו. בשלהי יוני 2019 שלחו עורכי דינו ממשרד עו"ד בועז בן צור למשטרה ולפרקליטות התראה לפני עתירה לבג"ץ, בדרישה כי תלונתו תיחקר והגורמים הרלוונטיים יועמדו לדין.

סמוך לאחר מכן, שבעה חודשים לאחר שהעידה לראשונה, מסרה חני נוה באוגוסט 2019 עדות נרחבת נוספת, ובה היא פירטה את מעורבותה בפריצה לטלפון. הפעם בפתח עדותה מסר לה סנ"צ וולפיש כי "עדותך נגבית לאור שקילת האפשרות להעניק לך חסינות מפני העמדה לדין".

נוה אמרה לחוקרים כי "אני מבחינתי לא ביצעתי שום עבירה פלילית בנוגע לניידים. אילו הייתי סבורה שאני מבצעת עבירה פלילית, לא הייתי נכנסת לעניין הזה מלכתחילה". עוד סיפרה נוה לחוקרים כי הלכה לחוקר פרטי כדי שיפרוץ את המכשירים של אפי נוה. "אני חיפשתי דברים פיננסיים שיעזרו לי לשמור על הזכויות הכלכליות שלי", ציינה. לדבריה, היא לא אמרה לחוקר מה יש במכשירים ושל מי הם. "אמרתי לו שמדובר במכשירים ישנים שהיו בבית, ושאני רוצה לדעת אם אפשר לשחזר את התוכן שלהם", העידה. "אמרתי שאני לא זוכרת את קוד הכניסה שלהם ואם יש אפשרות לשחזר תכולה שלהם. החוקר אמר לי שאם אני לא יודעת את הסיסמה, אז הוא לא מתעסק בזה ולא יוכל לפתוח אותם וביקש ממני לבוא לאסוף אותם".

נוה סיפרה לחוקריה כי באותו זמן שטייף התקשרה אליה ושכנעה אותה שלא לחתום על הסכם כלכלי כחלק מהגירושין עם אפי נוה, לפני שהיא רואה מסמכים ולפני שעשתה חקירה כלכלית. "ואז היא שואלת אותי אם יש לי חומרים על אפי", העידה חני נוה. "זו הייתה יותר שיחה חברית, שהיא מתחילה לייעץ לי לפני שאני חותמת על הסכם (הגירושין, א’ ג’). אני אמרתי להדס שיש לי כל מיני מכשירים שזרוקים בבית ושרציתי לפתוח אותם כדי לגלות ולחקור חקירה פיננסית... אז הדס אמרה לי שהיא מכירה אנשים ושהיא אולי יכולה לעזור לי לפתוח אותם".

חני נוה סיפרה כי העבירה את הטלפונים לידי שטייף ורוזנברג לצורך פריצתם. בהמשך, לדבריה, עדכנה אותה שטייף כי "צריך להעביר את החומרים לפרקליטות ולמשטרה כי יש שם עבירות פליליות". בסופו של דבר, החליט פרקליט המדינה דאז שי ניצן להעניק חסינות לשטייף, לרוזנברג וכן לחני נוה.

פער זמנים קיצוני

"גלובס" פנה למשטרה עם מספר שאלות אודות התנהלות החקירה:
1. מדוע חני נוה לא נחקרה באזהרה בינואר 2019, כאשר למשטרה היו די והותר ראיות בנוגע למעורבותה בפריצת הטלפונים של אפי נוה?; 2. מדוע עניין הבטחת החסינות לחני נוה לא עלה כבר בעדותה הראשונה?; 3. מה הייתה ההצדקה לשקול להעניק לחני נוה חסינות בעדותה באוגוסט 2019?; 4. מה פשר פער הזמנים הקיצוני בין העדות הראשונה של חני נוה והתלונה של אפי נוה במשטרה בינואר 2019 לבין העדות השנייה של חני נוה באוגוסט 2019?

דוברות משטרת ישראל בחרה שלא להתייחס עניינית לאף אחת מן השאלות, ומסרה: "הניסיון להטיל דופי בצוותי החקירה שפעלו במקצועיות, לא ירפו את ידיה של המשטרה להמשיך בתפקידה כשכל מטרתה להגיע לחקר האמת. פעולות החקירה בתיק זה בוצעו בהמשך להנחיות ואישורים של הפיקוד הבכיר והפרקליטות ובהתאם להוראות החוק".
מהפרקליטות נמסר: "ההחלטות על פעולות החקירה ועל עיתוי ואופן החקירה של עדים ומעורבים התקבלו בשעתו לאור מכלול הנסיבות והראיות שהיו בפני המשטרה והפרקליטות, בהתאם לצורכי ושיקולי החקירה בכל רגע נתון, ואך ורק מתוך מטרה להגיע באופן המיטבי לחקר האמת".

מטעמה של שטייף נמסר: "שטייף לא החזיקה בטלפונים, לא מסרה אותם, לא שידלה למסור לה אותם וממילא לא הורתה לפרוץ אליהם. העדויות שכתב ‘גלובס’ מפרסם הן תחת איסור פרסום. מהקטע המצוטט ברור לחלוטין כי המוטיבציה לפתוח את הטלפונים הייתה של גרושתו שהחזיקה במכשירים". 

יש לציין כי בניגוד לטענת שטייף, למיטב הבנתנו איסור הפרסום בפרשה נוגע אך ורק לגבי תוכן החומרים שנמצאו במכשירים של נוה. את תגובת חני נוה לא ניתן היה להשיג עד לירידת העיתון לדפוס. 

*** חזקת החפות: אפי נוה ואסתר כרייף הם בגדר חשודים בלבד במעשים האמורים בפרשת "מין תמורת מנויי". הם מכחישים את החשדות נגדם, ועומדת להם חזקת החפות.

ההתפתחויות בפרשה: השימוע לנוה ולכרייף ייערך בספטמבר

בפרשת השוחד "מין תמורת מינוי" לשופטת השלום אתי כרייף ולראש לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה יתקיים באמצע ספטמבר. זאת, לאחר שכבר בתחילת דצמבר 2019 הודיע פרקליט המדינה דאז שי ניצן כי החליט להעמידם לדין בעבירת שוחד, בכפוף לשימוע.

על פי מידע שהגיע לידי "גלובס", השימוע של השופטת כרייף יתקיים בפני המשנה לפרקליט המדינה שלמה (מומי) למברגר, ואילו השימוע בעניינו של עו"ד נוה יתקיים בפני פרקליטת מחוז מרכז-פלילי רחל אבישר.

על פי חוק, החלטה להעמיד לדין שופט מכהן מסורה ליועץ המשפטי לממשלה. אולם כיוון שהיועמ"ש אביחי מנדלבליט מנוע מעיסוק בפרשה בשל חברותו עם נוה, הוחלט במשרד המשפטים כי השימוע ייערך אצל למברגר. ייתכן שאם עד ספטמבר 2020 ימונה פרקליט מדינה, השימוע ייערך בפניו.

התפתחות נוספת חלה בפרשה, כאשר הפרקליטות הודיעה לבית המשפט המחוזי כי בכוונתה לעכב שוב את בירור התביעה האזרחית שהגיש נוה כתבת גל"צ הדס שטייף ונגד גל"צ בגין הפריצה למכשירי הטלפון שלו. בהודעה נכתב כי "נוכח ההתפתחויות האחרונות שחלו מאז הגשת כתבי ההגנה בתיק ותחילת ניהול ההליכים המקדמיים, ולנוכח הקשיים הדיוניים והמהותיים המתעוררים כעת בהליך האזרחי, בכוונת המדינה להגיש לביהמ"ש בימים הקרובים בקשה מטעמה לעיכוב ההליך האזרחי".

כתב התביעה של נוה נגד שטייף ונגד גל"צ הוגש בפברואר 2019. סמוך לאחר מכן הפרקליטות הגישה בקשה לעכב את ניהול ההליך האזרחי עד סיום החקירה בתיק הפלילי של נוה. בדצמבר 2019 הודיעה הפרקליטות כי "שלב החקירה הסתיים. אנחנו לא עומדים יותר על עיכוב ההליך האזרחי". כעת הפרקליטות משנה כיוון, ומבקשת שוב לעכב את ההליך האזרחי. זאת, על אף שכתבי החדשות בתיק הפלילי הוגשו בתחילת דצמבר 2019.

השאלות הפתוחות

● מדוע חני נוה לא נחקרה באזהרה בינואר 2019, כאשר למשטרה היו די והותר ראיות בנוגע למעורבותה בפריצת הטלפונים של אפי נוה?
● מדוע עניין הבטחת החסינות לחני נוה לא עלה כבר בעדותה הראשונה?
● מה הייתה ההצדקה לשקול להעניק לחני נוה חסינות בעדותה באוגוסט 2019?
● מה פשר פער הזמנים הקיצוני בין העדות הראשונה של חני נוה והתלונה של אפי נוה במשטרה בינואר 2019 לבין העדות השנייה של חני נוה באוגוסט 2019?

עוד כתבות

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר