גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תוכנית החנויות הפיזיות של אמזון נחשפת: מותגי ביגוד משלה ותאי הלבשה חכמים

סניפים פיזיים של החברה עשויים לכלול סריקת ברקודים ע"י משתמשים, מסכי מגע וחוויית קנייה לא מסורתית

מטה אמזון בקליפורניה / צילום: Shutterstock, Tada Images
מטה אמזון בקליפורניה / צילום: Shutterstock, Tada Images

חנויות הכלבו שחברת אמזון מתכננת להקים אמורות להגביר את מכירות הבגדים שלה על-ידי זה שייתנו לרוכשים הזדמנות למדוד את הבגדים מהמותגים הפרטיים של החברה בחדרי הלבשה הפועלים בכוח הטכנולוגיה, כך אמרו אנשים המכירים את הנושא.

חנויות הכלבו שחברת המסחר המקוון עשויה לפתוח כבר בשנה הבאה, יתפקדו בעיקר כמקום בו אמזון תמכור חולצות טי, ג'ינס ופריטים אחרים מהמותגים שלה, כמו גם שילוב של מותגים חיצוניים המוכרים בגדים באתר שלה, כך אמרו אנשיה. אמזון רוצה לראות אם יש לחנויות הכלבו סיכוי לשפר את הכרת המותג שלה וכן להתמודד עם כמה מהמאפיינים המרגיזים אנשים היוצאים לקנות בגדים בחנויות פיזיות.

אחד הרעיונות שנבחנו היה שלקוחות יסקרו ברקודים של פריטים שהם מעוניינים למדוד בעזרת אפליקציה בטלפון, ואז עובדים בחנויות יאספו את הפריטים ויניחו אותם בתאי ההלבשה לקראת הגעת הלקוחות.

כשיהיו בחנות, יוכלו הלקוחות לבקש פריטים נוספים על-ידי לחיצה על מסך מגע, שיוכל גם להמליץ על פריטים נוספים בהתבסס על מה שהקונים אהבו. תאי ההלבשה עשויים לכלול דלת הזזה, כך שעובדים יוכלו להביא עוד בגדים מבלי לראות את הקונים. רובוטים או צורות אחרות של אוטומציה יוכלו לעבוד בשלב מסוים בחנויות.

התוכניות עוד לא הושלמו ועשויות להשתנות. 

חברת ההלבשה המקוונת עשתה מאמץ לשמור את הקונספט שלה לגבי הלבשה בסוד והעניקה לו שם קוד. חנויות הכלבו הראשונות אמורות להיפתח ליד סן פרנסיסקו וקולומבוס, אוהיו. ה"וול סטריט ג'ורנל" דיווח עליהן לראשונה באוגוסט. 

אפיק להבאת לקוחות חדשים

מאז שנוסדה אמזון ב־1994, החברה ניסתה באגרסיביות להגדיל את מספר הפריטים שנמכרים באינטרנט, ובהדרגה גרמה להפרעה בשוק הקמעונאי כשהצליחה למצב את יחסיה עם הלקוחות. הדומיננטיות שלה גרמה להרבה חנויות פיזיות להגיע לפשיטת רגל, מכיוון שלקוחות נטו לקנות יותר ויותר מוצרים באופן מקוון.

כעת נעה החברה לכיוון התחומים בהם החנויות האלה שלטו במשך עשורים, והתחילה למכור מוצרי מכולת, ספרים וכעת גם ביגוד. בחברה רואים חנויות פיזיות כאפיק מבטיח להגעה ללקוחות חדשים ובחינת העוצמה הטכנולוגית של החברה.

בתעשיית הקמעונאות חוו עלייה בכמות האנשים שחזרו לחנויות פיזיות בשלבים מסוימים השנה, לאחר שסגרים והוראות הישארות בבית הקשורות בקורונה הוסרו בכמה מקומות. רשתות כמו מייסי'ס ו־Kohl’s דיווחו לאחרונה על מכירות טובות, כשקונים מילאו מחדש את הארונות לאחר שהקטינו את רכישות הביגוד בשנה שעברה.

השימוש של אמזון בטכנולוגיה חדשה בחנויות פיזיות הגיע במידה רבה במקביל לפתיחת חנויות הנוחות Amazon Go שאין בהן קופאים וקופאיות, מהלך שקרה ב־2018. כעת יש לחברה סניפים של Go בשיקגו, בניו יורק, בסן פרנסיסקו ובסיאטל, ובשנה שעברה הודיעה אמזון כי החלה למכור את הטכנולוגיה שבבסיס החנויות האלה לרשתות נוספות. 

למרות שהפוטנציאל של אמזון לזעזע שווקים כשהיא מתרחבת הוא דבר ידוע, החברה גם מעדה כמה פעמים כשהציגה מוצרים חדשים, שירותים או חנויות. בשנת 2014 השיקה החברה טלפון חכם שנכשל, וב־2019 הפסיקה את שירות משלוחים ממסעדות שניסתה להשיק. השנה הודיעה אמזון כי תסגור הרבה חנויות "פופ־אפ" שהקימה בקניונים. החנויות הקטנות נועדו להציג את מוצרי החברה, כגון רמקול חכם שניתן לבצע ממנו רכישות באמזון, טאבלטים שהחברה מייצרת וקוראי הספרים שלה, מדגם Kindle. 

התמקדות במכירות הבגדים 

במשך שנים התמקדה אמזון בבניית מכירות הבגדים שלה. השנה עברה את וולמארט כמוכרת הביגוד הגדולה ביותר בארה"ב, כך נמסר מדוח של בנק וולס פרגו, שהעריך מוקדם יותר השנה כי סך המכירות של אמזון של בגדים ונעליים, כולל אלה המיוצרים על-ידי צדדים שלישיים, יגיע עד סוף השנה ל־45 מיליארד דולר. אמזון לא מגלה נתונים פיננסיים לגבי מכירות בגדים. המותגים Goodthreads ו־Lark & Ro הם בין המותגים של אמזון על גבי האתר שלה.

סחורות בתחום האופנה לרוב נמכרות בשולי רווח גבוהים יותר לעומת מוצרים אחרים. בכך שיהיו לאמזון מיקומים ממשיים בהם ניתן יהיה למדוד את הבגדים, תאפשר החברה ללקוחות לנסות תלבושות לפני הרכישה, ובכך היא עשויה לצמצם את כמות ההחזרות. באופן היסטורי החברה העדיפה נגיסה בנתחים מהשוק בתעשיות שונות על פני רווחיות.

בעבר לא כללה אמזון מעולם ביגוד בקונספט שלה לחנויות פיזיות. חנויות הכלבו של החברה אמורות למכור בגדי גברים ונשים ועשויות להיות דומות לסגנון הקז'ואל של חברות כמו גאפ, כך אמרו אנשים המכירים את הנושא.

אמזון הציגה לראשונה מותג משלה בתחום הביגוד ב־2016, וכעת יש לה יותר מ-100 מותגים, כך נמסר מוולס פרגו.

החברה ניסתה לבנות את תחום האופנה שלה על-ידי שנתנה ללקוחות יותר אפשרויות קנייה. אבל היא התקשתה בהגדלת כמות מכירות אופנת העילית, ומעט מותגי יוקרה נמכרים באתר שלה. 

אתוס החנות האינסופית

בדוח של וולס פרגו נכתב כי אתוס החנות האינסופית של אמזון מנוגד מבחינות מסוימות לתרבות של עולם האופנה, שמושתת על חוויה של קניית פרמיום, סגנון שנבחר בקפידה, עיצוב איכותי וכוח של מותגים. אמזון ניסתה לתקן את החסרונות שלה מבחינות אלה על-ידי זה שהשיקה מודל בדמי מנוי שנקרה "קונה פרמיום" המספק ללקוחות סטייליסטית שעושה עבורם המלצות אישיות.

חלק מלקוחות החברה הביעו רצון שתשיק חנויות בגדים. בסקר של וולס פרגו, לקוחות ציינו את הצורך לשלם על משלוח במקרה שאינם לקוחות פריים, ואת העדפת החוויה של רכישה בחנות פיזית בין הסיבות העיקריות לכך שלא אהבו לעשות קניות באתר של אמזון.

מותגי ביגוד רבים כמו ליווי'ס ואדידס נמכרים באמזון, אבל אחרים התנגדו לכך בגלל החששות שאמזון היא שוק זול או שחברת המכירות תוכל להעתיק את המוצרים כשיהיו לה הנתונים אילו מהם נמכרים הכי הרבה.

מעבר לכך, חלק מהתוכניות של אמזון לגבי החנויות שלה אינם רעיונות חדשים. נייקי, למשל, היא רשת שבה עובדים מכינים מראש פריטים בתאי ההלבשה אם הלקוחות סורקים את המוצרים בטלפון מראש.

ג'ים אוברמן השתתף בהכנת הכתבה 

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

"חוק מסוכן שאין לאשרו": ארגוני סביבה ומחקר נגד חוק חבל התקומה

שורה של ארגונים הגישו הסתייגויות לחוק, וכולם מתנגדים לוועדת התכנון האזורית שאמורה לקום עבור החבל: "מגרש משחקים לממשלה" ● חדשות הנדל"ן

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית: התנהלות הממשלה בנושא גיוס החרדים - המשך הרפורמה המשפטית

בהרב-מיארה שלחה מכתב חריף למזכיר הממשלה, בו נכתב כי בהתנהלות בעניין גיוס בני הישיבות "יש משום המשך של הניסיון, שהוא חלק ממה שכונה 'הרפורמה המשפטית', להחליש את מעמד הייעוץ המשפטי לממשלה ולעקוף אותו" ● בתוך כך, היועמ"שית הגישה תשובה משלימה לבג"ץ בעניין חוק הגיוס, בה צוין כי במהלך דצמבר 2023 החלו במשרד הביטחון ובצה"ל בגיבוש תוכנית לגיוס בני החברה החרדית

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?