גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ח"כ תומא סלימאן לקובלנץ: "מי שלא מכיר בתוצאות לא יכול לתקן אותן"

הוועדה לקידום מעמד האישה בכנסת עסקה היום בדוח שקבע כי בתאגיד השידור "כאן" מתקיימת התעמרות בעובדים ● מנכ"ל התאגיד אלדד קובלנץ התעקש כי "בתאגיד אין אווירת טרור" ● יו"ר מועצת התאגיד גיל עומר: "יש פה כישלון גדול מאוד בנושא התרבות הארגונית"

יו''ר הוועדה לקידום מעמד האישה, ח''כ עאידה תומא סלימאן, בדיון על תאגיד השידור / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת
יו''ר הוועדה לקידום מעמד האישה, ח''כ עאידה תומא סלימאן, בדיון על תאגיד השידור / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

מנכ"ל תאגיד השידור הישראלי "כאן", אלדד קובלנץ, נקלע היום (ד') לקרב האשמות עם חברות הוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי בכנסת, כשטען כי בתאגיד אין אווירה של טרור. הדיון בוועדה עסק בדוח ועדת פרוקצ'יה, שקבע כי בתאגיד קיימת תרבות ארגונית קלוקלת הכוללת התעמרות בעובדים.

קובלנץ סיפר לחברות הוועדה כי "מאז שהדוח פורסם אני לא ישן בלילה, והדבר היחיד שאני מתעסק בו הוא הדבר הזה. אני לוקח אחריות מלאה על כך שכל תשומת-הלב הניהולית שלי הוקדשה בהתחלה - אולי אתן לא זוכרות - לכמות ניסיונות החיסול של התאגיד על-ידי הפוליטיקאים והממשלה הקודמת וניסיונות סיכול מעוד גורמים. לאחר ששרדנו במצוינות, אני לוקח אחריות מלאה שלא הקדשתי מספיק תשומת-לב לתרבות הארגונית. אני באופן אישי אדאג לתקן את כל מה שצריך".

יו"ר הוועדה, ח"כ עאידה תומא סלימאן, הקשתה על קובלנץ ואמרה: "אני יודעת שידעת על התלונות האלה. האווירה הייתה מאוד קשה". בתגובה ענה לה קובלנץ: "בתאגיד אין אווירת טרור. אני לא מוכן לקבל את זה". על כך השיבה ח"כ תומא סלימאן בזעם: "מי שלא מכיר בתוצאות, לא יכול לתקן אותן".

ח"כ שרון אופיר הטיחה בקובלנץ: "אתה יכול להסתכל בעיני עובדים שלוקחים כדורים פסיכיאטריים ולהגיד להם, למה אתם לוקחים את הכדורים האלה? מאות עובדים שלך משקרים?". על כך השיב קובלנץ: "יש משבר אמיתי. יש כשלים, אבל הם ברי-תיקון".

את צד העובדים הציגה זיו ברקוביץ, רכזת איגוד מקצועי בארגון העיתונאים המלווה את ועד העובדים בתאגיד, שסיפרה כי עדיין יש חשש של עובדים להיחשף. לדבריה, "הנהלת התאגיד מתייחסת להמלצות כמו מטרד שיש לסלק, במקום להבין שיש פה הזדמנות לבצע תיקון עומק בנורמות העבודה הבעייתיות בלשון המעטה שהתקבעו בתאגיד. צריך להטמיע קוד אתי ומסקנות פרסונליות. העובדים צריכים לדעת שאלה שהואשמו בהטרדות לא יכולים להמשיך את עבודתם בתאגיד. לחברי הוועד מגיעות עדיין תלונות על איומים, וזה ימשיך לקרות אם לא יפעלו עכשיו ליישום מסקנות פרסונליות".

פעמיים במשך הדיון הוזכר מכתב שיצא מטעמו של קובלנץ לעובדי התאגיד מיד לאחר פרסום התחקיר בעיתון "הארץ", שעסק בהטרדות המיניות, שבו הוא הבהיר כי לא יסבול חתרנות. כשנשאל על-ידי יו"ר הוועדה על המשפט שלטעמה מגלם איום מרומז, השיב קובלנץ: "אכן הרפליקה הזאת הייתה שם, אבל היא הייתה חלק ממכלול. זאת הייתה בחירת מילים אומללה".

על כך השיבה ח"כ מיכל רוזין: "אתה מבין שלהגיד לעובדים 'חתרנות' זה איום מפורש. להגיד 'לא נסבול חתרנות', זה אומר אני יודע מי אתם ומה סיפרתם". ח"כ תומא סלימאן הוסיפה: "זה אומר שהתלונות הן מה שיפגע בארגון ולא המעשים שמדווחים". על כך השיב קובלנץ: "זאת הייתה בחירת מילים אומללה, ואני מצטער עליה".

"יש פה דוח קשה מאוד. צריך להחליף כוח-אדם"

לאורך כל הדיון הציפו החברות בוועדה סימני שאלה לגבי הפער שיש בין חומרת הדוח לבין המסקנות הפרסונליות, שכונו על-ידן מינוריות. הראשונה שנשאלה על כך הייתה השופטת בדימוס אילה פרוקצ'יה, שעמדה בראש ועדת הבדיקה שבחנה את התרבות הארגונית בתאגיד וסיפרה לחברות הוועדה על התהליך.

לדברי פרוקצ'יה, הוועדה התמקדה בצורך בתיקון בעתיד ופחות בעיסוק בחשבונות העבר. מתוך כ-150 עדים היו עשרות רבות של תלונות, רובן הגדול חסויות, בגלל שאותם עדים שהופיעו בפני הוועדה ביקשו באופן עקבי חיסיונות גם לגבי הזהות שלהם וגם לגבי תוכן התלונות. לדברי השופטת, החיסיון לא אפשר עימות חזיתי עם אלה שכלפיהם הופנו התלונות. "לכן שמענו מקבץ גדול של תלונות בלי יכולת אמיתית לאמת תלונות ספציפיות כלפי הנילונים", אמרה פרוקצ'יה.

עם זאת, השופטת הדגישה כל העת את ההישגים המרשימים של התאגיד בתחום התוכן והיצירה, אותם זקפה לזכות המנכ"ל קובלנץ. אלא שרוב חברות הכנסת לא השתכנעו שמצוינות היא סיבה טובה להתעמרות, ולא חסכו על כך בביקורת.

ח"כ תומא סלימאן אמרה: "כשמישהו טורח להופיע בפני ועדה כזאת מכובדת ומבקש חיסיון, זה אומר פחד והרגשת טרור". ח"כ שרון רופא אופיר חיזקה את הדברים ואמרה: "התחושה היא שלצד הדברים הקשים, ההמלצות הן מאוד מינוריות. אפשר להבין למה?".

השופטת פרוקצ'יה השיבה: "אני לא חושבת שההמלצות הן מינוריות. המסקנות קשות. ההמלצות שלנו מאוד נוקבות. במישור הארגוני הבאנו רשימה של המלצות לשינויים ארגונים משמעותיים. לגבי המסקנות הפרסונליות, לא חשבנו שהן עומדות במוקד החזון לתיקון פה. בדרגי הביניים המלצנו על שינויים. לגבי המנכ"ל, סברנו כי טובת התאגיד מחייבת לתת תקופת מבחן לעשיית רפורמות, וכי האדם המתאים לבצע אותן הוא המנכ"ל אלדד קובלנץ, שלזכותו הישגים רבים של התאגיד".

הקו הנוקשה המשיך גם מול יו"ר מועצת התאגיד גיל עומר, שאמר: "הישגיות זה חשוב, והיא בשום פנים ואופן לא מצדיקה יחס מתעמר ומשפיל לעובדים, נקודה, סימן קריאה. ומי שחושב שאמירת מצוינות מצדיקה את זה, חוטא לתפקיד על גבול לא יכול להיות בו. המועצה לא תיתן יד להתעמרות בעובדים".

על כך השיבה ח"כ רוזין: "אם רגע אחרי פרסום התחקיר המנכ"ל מוציא מכתב לעובדים ואומר ש'התאגיד לא יאפשר חתרנות', זה איום. יש פה דוח קשה מאוד. צריך להחליף כוח-אדם. יש שמות מפורשים שאני לא שומעת מה אתם מתכוונים לעשות לגביהם. ההנהלה מואשמת, ואותה צריך להחליף".

יו"ר התאגיד, גיל עומר, אמר: "יש אחראי אחד למצב, והוא מנכ"ל התאגיד. יש פה כישלון גדול מאוד בנושא התרבות הארגונית. למנכ"ל יש הישגים גדולים וכישלון גדול. בלי המנכ"ל לא היה תאגיד. האחריות היא עליו, והוא האשם העיקרי במצב הזה".

עוד כתבות

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל מבלי להודיע על כך באופן רשמי ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

חממת קנאביס / צילום: Shutterstock

הבשורה מאמריקה שהקפיצה את מניות הקנאביס, גם בת"א

ממשל ביידן הודיע כי הוא בוחן הקלות במגבלות על סם הקנאביס, ושלח את מניות החברות הגדולות בענף לזינוק של עשרות אחוזים בוול סטריט

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

שר הביטחון יואב גלנט / צילום: שחר יורמן, דוברות משרד הבטחון

שר הביטחון גלנט והרמטכ"ל הלוי סיכמו על מינויים לפורום מטכ"ל

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • הפעולה במרכז הרצועה נמשכת: כמה מחבלים חוסלו, תשתיות טרור הושמדו • עדכונים בולטים