גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תחום המיקרוביום לוהט, וביומיקה גייסה 20 מיליון דולר

אוביד של ג'רמי לוין משתפת פעולה עם החברה החדשה של סם ווקסל מאימקלון ● וגם: חברת ביומיקה מקבוצת אבוג'ן הודיעה על גיוס של 20 מיליון דולר ● מדור חדש 

ג'רמי לוין / צילום: קונסטנטין גרוסמן
ג'רמי לוין / צילום: קונסטנטין גרוסמן

במקביל לאישור תרופת המיקרוביום הראשונה בעולם, על ידי חברת Seres Therapeutics, הודיעה חברת ביומיקה מקבוצת אבוג'ן, הפועלת גם היא בשוק זה, על גיוס של 20 מיליון דולר, לפי שווי של 50 מיליון אחרי הכסף. היום הודיעה גם חברת מג'נטה מדיקל על גיוס של 55 מיליון דולר, כך שנראה כי כסף ממשיך לזרום לתעשיית הביומד, אפילו הישראלית, גם אם לא בקצב ובשוויים שראינו בשנתיים בין 2020 לתחילת 2022.

מראות שטרם ראינו: האם חד קרן או מרכז פיתוח בהייטק בסכנת סגירה? | ניתוח
חובבי התחדשות עירונית בצפון תל אביב: ההעדפות של הייטקיסטים נחשפות 

אבוג'ן, החברה האם של ביומיקב, נסחרת בתל אביב ובנאסד"ק לפי שווי של 83 מיליון שקל. שוויה של ביומיקה לבדה בגיוס זה כרגע עולה על שוויה של אבוג'ן, ובכל זאת המניה הגיבה מעט מאוד לידיעה.

ד"ר אלרן חבר, מנכ"ל ביומיקה, שוחח עם גלובס ואמר לגבי תהליך הגיוס: "אנחנו רואים השפעה גם של שוק המקרו וגם של הפוליטיקה. החברות שמהוות את קבוצת ההשוואה שלנו, חטפו לא מעט. אבל לשמחתנו בכל זאת השלמנו גיוס מוצלח ומשמעותי וכך גם השווי, כנראה בגלל התפתחויות חיוביות בתחום המיקוביום". את הגיוס הובילה קרן Shanghai Healthcare Capital הסינית. "זו קרן של 7 מיליארד דולר שנתמכת על ידי שנחאי פארמה, אחת מחברות התרופות הגדולות ביותר בסין, שמשקיעה בטכנולוגיות פורצות דרך וחדשניות. ביומיקה היא ההשקעה הראשונה שלהם מחוץ לסין".

מיקרוביום משמעותו תמהיל החיידקים שיש לכולנו במעי. החומר הגנטי המהווה את החיידקים הללו, נמצא בגופנו בכמות גדולה פי כמה מאשר החומר הגנטי של התאים שלנו עצמנו, ובשנים האחרונות הולכת ומתגלה ההשפעה של תמהיל המיקרוביום הייחודי של כל אדם על הבריאות שלו, אולי אפילו על האופי וההתנהגות שלו. מיקרוביום מתייחס לחיידקים במעי, בחלל הפה, על העור, בנרתיק ובמקומות נוספים.

ההתפתחות בתחום המיקרוביום אותה מזכיר חבר היא כאמור אישור השיווק למוצר הראשון של חברת Seres. מוצר זה הוא תרופה לטיפול במחלה הזיהומית C-Diff . זוהי ההתוויה הכי נגיש לרפואת המיקרוביום, משום שמלכתחילה התחום הזה צבר תאוצה כאשר הסתבר שהשתלה של צואה ממטופל בריא לחולה ב- C-Diff, יכולה לשקם את החולה ולהילחם בהצלחה בזיהום. התרופה החדשה היא גרסה נוחה והגיינתי יותר של השתלת חיידקים במעי לאותה התוויה.

ביומיקה, כמו עוד מספר חברות בעולם בתחום המיקרוביום, רוצה לקחת את התחום הלאה. היא משתמשת בטכנולוגיות חישוביות, על גבי הפלטפורמה שנוצרה באבוג'ן, כדי לאפיין אלמנטים במיקרוביום האנושי המקושרים למגוון מחלות. כאשר זוהה חסר או עודף בחיידקים מסויימים כקשורים במחלה, החברה מפתחת תרופות נגדם (או בעדם). המוצר המוביל שלה הוא תרופה שנועדה להכין את המיקרוביום בצורה האופטימלית לטיפול באימונותרפיה נגד סרטן, באופן אשר להערכתה עשוי להשפיע בצורה משמעותית על הצלחת הטיפול. המוצר נמצא בשלב I (בטיחות) של הניסויים הקליניים. בנוסף היא נמצאת לקראת ניסוי שלב I בתרופה נגד מחלות מעי דלקתיות. 

חברה נוספת בתחום בשם וודנטה, גייסה לאחרונה 106 מיליון דולר.

חבר מציין כי תחום המיקורביום הוא מאוד אינטואיטיבי לתרבות הסינית, וזו אולי אחת הסיבות לכך שקרן סינית התעניינה בהשקעה. "הם רואים אותנו בשוק הסיני", הוא אומר. "הם מאוד מתלהבים מהאפשרות להוסיף ביג דאטיה למה שהם רואים כחלק מן הרפואה המסורתית". חבר מציין כי לאור המתיחות בין ארה"ב לסין: "עשינו שיעורי בית וראינו שהם לא ברשימה השחורה האמריקאית, ואין שום בעיה. רוב משקיעי הפארמה הסיניים נחשבים לגיטימיים גם בעיני משקיעים אמריקאים".

שת"פ בין אוביד של ג'רמי לוין לחברת Graviton בפיתוח תרופות 

מייסד גרוויטון הוא לשעבר מייסד ומנכ"ל ImClone, סאם ווקסל.

חברת Ovid Therapeutics המנוהלת על ידי מנכ"ל טבע לשעבר ד"ר ג'רמי לוין, חתמה על הסכם עם חברת Graviton האמריקאית. שתי החברות ישתפו פעולה בפיתוח תרופות במסלול "חוסמי Rock2", למחלות נדירות של מערכת העצבים המרכזית.

Graviton קיבלה את המוצרים במסגרת עסקה שלה עם Beijing Tide Pharmaceutical הסינית. המוצרים מסוג חוסמי Rock2 עשויים להיות רלוונטיים במגוון מחלות, וגרוויטון מתכננת לחתום על הסכמים לפיתוח מוצרים מתחום זה גם לאלצהיימר, ALS , פרקינסון, מחלות אוטואימוניות ומחלות עיניים (תחום בו כבר חתמה על עסקה). אוביד מתמחה במחלות נדירות של המוח, ולכן רכשה את התרופה עבור מחלות מסוג זה.

אוביד תשלם תמורת הזכות לפתח ובעתיד אולי לשווק או למכור אותן הלאה, 10 מיליון דולר מיידית וסכומים נוספים בהתאם להצלחה. זכויותיה יהו תקופות בכל העולם למעט סין, הונג קונג, טיוואן ומקאו. גוויטרון תמשיך לפתח את המוצר, במימונה של אוביד, עד סוף שלב II של הניסויים. אם היא תעבור את אלה בהצלחה, אוביד תמשיך משם.

גראוויטון הוקמה על ידי ד"ר סאם ווקסל, המוכר לציבור שמחוץ לתחום הביומד בעיקר כ"איש שסיבך את מרתה סטיוארט בצרות". טיפ שנתן לכוהנת עיצוב הבית שהיה קשור בחברה שהקים, ImClone , הוביל את שניהם לכלא. אך ImClone, שנמכרה בהמשך לענקית התרופות אלי לילי, גם פיתחה את התרופה ארביטוקס, היום תרופה רבת מכר לסרטן (שחלק מן הפטנט שלה שייך למכון ויצמן, שגם זוכה להכנסות נאות לאחר שניצח בתביעת הפרת פטנט נגד החברה). כך שהמוניטין של ווקסל אמנם נפגע, אבל הוא לא איבד את התדמית שלו כמי שיודע מה הוא עושה בתחום התרופות.

לוין אמר לאתר Endpoint News כי מערכת היחסים שלו עם ווקסל היא טובה, וכי ווקסל הוא האדם היחיד בעולם שאי פעם מצא תרופה שבאמת משפיעה על מנגנון Rock2 . החברה הקודמת של ווקסל, Kadmon , קיבלה אישור FDA למוצר במסלול זה במחלת "שתל נגד מאכסן", תופעת לוואי של השתלת מח עצם, ובעקבות זאת סאנופי רכשה את החברה תמורת 1.9 מיליארד דולר, עוד סיפור חיובי לרזומה של ווקסל, שהקים עד היום כשש חברות תרופות משמעותיות. המוצר הנוכחי פועל כאמור על אותו המסלול, אך לדברי לוין, הוא יותר טוב בסדר גודל.

בעקבות העסקה לוין יצטרף לדירקטוריון של גרוויטון. קרן פונטיפקס הישראלית גם היא משקיעה בחברה.

אוביד מפתחת כאמור תרופות למחלות של מערכת העצבים המרכזית והיא פיתחה בעבר תרופה לתסמונת דמויית האוטיזם תסמונת אנגלמן, אך זו לא הצליחה בניסויים קליניים. מוצר אחר שפיתחה מוסחר לחברת טקדה, ונמצא בשלב III של הניסויים הקליניים בשתי אינדיקציות, ויש לה עוד כמה מוצרים בשלבים מוקדמים יותר של הפיתוח, אותם היא מקדמת באופן עצמאי.

לאוביד 129 מיליון דולר במזומן והיא מעסיקה 44 עובדים אחרי תהליך התייעלות.

חברת Hygieia מרחיבה את סבב B ל-22 מיליון דולר

חברת Hygeia, שפיתחה טכנולוגיה להתאמה של מינון אינסולין באופן אוטומטי עבור חולי סוכרת, הודיעה על הגדלת סבב הגיוס עליו כבר הכריזה בעבר, ל-22 מיליון דולר, עם השקעה נוספת של שני שותפים אסטרטגיים גלובליים שמצטרפים ל-Firstime.

Hygieia הוקמה בשנת 2008 ע"י ד"ר ערן בשן, בוגר תואר PhD בהנדסת חשמל באוניברסיטת מישיגן וד"ר ישראל הודיש, מומחה לאנדוקרינולוגיה. השניים הכירו במהלך לימודיהם, ופיתחו יחד את ה-d-NAV, טכנולוגיה להתאמה של מינון האינסולין לצרכי המטופל. כיום מטופלים שאינם משתמשים במשאבת אינסולין, מתאימים את רמות הסוכר לעיתים נדירות על פי התייעצות עם רופא, או שהם מחליטים על התאמה בעצמם. המטופלים הצליחו לשפר את רמת ה-AC1, מדד לרמות הסוכר בדם לאורך זמן, בטווח של 90 יום של שימוש במכשיר, וזאת מבלי שיתרחשו יותר אירועי היפוגליקמיה - ירידה מסוכנת בסוכר.

הטכנולוגיה של החברה מאושרת FDA, והחברה בחרה במודל עסקי של הקמת רשת מרכזי טיפול בסוכרת על בסיס הטכנולוגיה. בישראל, איכילוב וול וקבוצת מובמנט ביצעו פיילוט מוצלח לטכנולוגיה בשיתוף עם קופ"ח מאוחדת.

קרן קופילוב, שותפה בקרן Firstime שהצטרפה להשקעה, אומרת: "חולי סוכרת התלויים באינסולין נאלצים לקבל החלטות רפואיות 24/7. הטכנולוגיה של הייג'יה מסייעת להם, ומורידה מהם את נטל ההתמודדות. כיו"ר האגודה לסוכרת נעורים - JDRF בישראל וכאם לנערה המתמודדת עם סוכרת נעורים 12 שנה, אני מכירה היטב את נטל הטיפול ואת חשיבות הטכנולוגיה בטיפול בחולים"

המרכז הרפואי וולפסון יציע ליווי אישי מותאם לחולות סרטן באמצעות בינה מלאכותית

המרכז הרפואי וולפסון פיתח תוכנת בינה מלאכותית לליווי אישי של חולות סרטן. התוכנה פותחה בהנחיית המחלקה הגינקולוגית-אונקולוגית בראשות פרופ' טליה לוי ע"י חברת XOLTAR. התוכנה מאפשרת למטופלות לקיים באמצעות יועצים וירטואליים מפגשי וידיאו יום יומיים שבהם ידברו על מצבן הנפשי, הרגשי והפיזי ועל תופעות הלוואי לאחר הטיפול. היועצים יהיו זמינים למטופלות 24/7 ויקשרו ביניהן ובין הצוות הטיפולי במקרה הצורך.

ד"ר אורנית כהן, ראש הרשות למחקר וחדשנות במרכז הרפואי וולפסון, אמרה: "מחלת הסרטן ידועה כמחלה הפוגעת קשות במצבן הנפשי של הלוקות בה, מה שפוגע במערכת החיסונית ובשלומן של המטופלות. אנחנו מאמינים שבאמצעות חוויית ליווי ייחודית שפיתחה חברת XOLTAR, נוכל לעזור למטופלות העוברות כימותרפיה ולהפוך את הטיפול שלהן ליעיל יותר ולהפחית חלק מהמטען הרגשי שעליהן לשאת".

עוד כתבות

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Achmad Ibrahim

ההמלצה שהזניקה את השווי של אפל ב־70 מיליארד דולר ביום אחד

בית ההשקעות ברנשטיין פרסם בסוף השבוע האחרון המלצת קנייה אופטימית על אפל, שהזניקה את המניה המדשדשת וביקשה לנפץ את התחזיות הקודרות לגביה ● האם זה סימן להתאוששות?

אקסל / אילוסטרציה: Shutterstock

כך הבינה המלאכותית תעזור לכם להשתמש באקסל

מיקרוסופט החלה להכניס כלי AI לתוכנת האקסל ● בקרוב תוכלו לקבל ניתוחי מגמות ותובנות על הנתונים שלכם, לייצר נוסחאות בקלות בעזרת טקסט, ולקבל דגש על מה שחשוב לכם

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים

גילעד אלטשולר / צילום: איל יצהר

שלושה מימושים גדולים: אלטשולר שחם בדרך לצמצם בחצי חשיפה למניות בישראל

באפריל הפסיק בית ההשקעות להיות בעל עניין בלאומי ובהפועלים, ומכר את מניות פוקס בכ–100 מיליון שקל ● כיום מתחלקות החזקותיו במניות ל–80% בחו"ל ו–20% בישראל, ובכוונתו להמשיך לממש, בעיקר נוכח האיום הגיאופוליטי ● גורמים בשוק: המכירה - גם בשל עזיבת הלקוחות

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי הפסח: שופרסל שלחה לכמאה עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

אילון מאסק, מנכ''ל ומייסד טסלה / צילום: ap, Jae C. Hong

טסלה מזנקת ב־35% בשבוע? אל תתרגשו, זו השיטה הכי ישנה בספר של מאסק

לאורך השנים אילון מאסק פיזר שלל הצהרות שלא התממשו ● בזמן שהמניה של טסלה צברה תאוצה והכרזותיו של מאסק שבו את דמיונם של המשקיעים, גופים פדרליים החלו בחקירה רשמית בה נבדקו טענות שמערכת הסיוע לנהיגה אוטונומית תרמה לכ־1,000 תאונות החל מינואר 2018 ● אבל המשקיעים של טסלה לא מוטרדים מהעבר, ומסתבר שגם לא מההווה

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

גורם בענף הבנייה: 8,000 פועלים פלסטינים כבר נמצאים בישראל; במנהל האזרחי מכחישים

הגורם טוען כי מדובר בפועלים שכבר עבדו בעבר בארץ, וקיבלו לאחרונה אשרות חדשות מהשב"כ ● במנהל האזרחי מתעקשים: "אין כרגע אישור להכנסת פועלי בניין לישראל"

לוח הטיסות בנתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברת תעופה נוספת החליטה לעכב את החזרה לישראל

רוב חברות התעופה החזירו את פעילותן לישראל מאז מתקפת הכטב"מים האיראנית, אך עדיין יש כמה חברות שבוחרות להשהות את חזרתן ● איזי ג'ט השהתה את פעילותה עד סוף העונה, אייר קנדה ואייר אינדיה האריכו את תוקף השהיית הטיסות לישראל. כעת יונייטד איירליינס מצטרפת אליהן

מוחים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה משתלטים על בניין המילטון שבתוך הקמפוס / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

רימוני הלם ומעצרים: המשטרה פינתה את המפגינים באוניברסיטת קולומביה

לבקשת ההנהלה, שוטרים פינו את ההיכל שבו התבצרו המפגינים ואת המאהל שהוקם על המדשאה • כ-100 מהמפגינים נעצרו בעימותים והמשטרה השתמשה ברימוני הלם כדי לפזר את המוחים • ההנהלה ביקשה מהמשטרה להישאר בקמפוס בשבועיים הקרובים

השופט בדימוס איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

לאחר פרסום ההקלטות: מפעל הפיס מבקש לעכב בוררות אצל אורנשטיין

הפיס, המנהל בימים אלה הליך בוררות בפני השופט בדימוס איתן אורנשטיין, פנה אליו בערב פסח וביקש לעכב את הליך הבוררות - וזאת על רקע פרסום השיחות בין אורנשטיין לבין יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה ● שתי בקשות דומות שהוגשו בבוררות גרטלר-גרטנר ובבוררות של הקבלן איציק תשובה נגד שותף עסקי - נדחו ע"י אורנשטיין

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

מוצרי תנובה בסופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

מסנפרוסט ועד מאמא עוף: תנובה מעלה מחירים של עשרות מוצרים

מוצרי החלב המפוקחים של חברת המזון הגדולה בישראל יתייקרו החל ממחר בשיעור של 4.48% ● בנוסף, תנובה הודיעה גם על העלאת מחירים של מוצרי החלב הלא מפוקחים וכן מוצרי סנפרוסט, מעדנות, מאמא עוף וטירת צבי בשיעור של עד 9.8% החל מ-16 במאי

טל–אור כהן מונטמאיור, מנכ''לית CyberWell / צילום: הגר בדר

גילויי האנטישמיות ברשתות החברתיות זינקו מאז המתקפה האיראנית

דוח חדש של ארגון CyberWell, שנלחם באנטישמיות ברשת, מצביע על כך ששיעור ההסרה של תוכן שטנה בערבית נמוך לעומת אנגלית ● המנכ"לית: "האכיפה חייבת להיות יותר אפקטיבית"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה אדומה בוול סטריט: המדדים סיימו את החודש הכי גרוע השנה

נאסד"ק ירד ב-2% ● אמזון פרסמה את הדוח הרבעוני - עקפה את הצפי הן ברווח והן בהכנסות ● גוגל מסיימת את אפריל בעלייה של כ-9%, מטא בירידה של כ-10% ● טראמפ מדיה עלתה ב-50% בחמישה ימים, אך ירדה ב-20% מתחילת החודש ● פייפאל פרסמה תוצאות מעורבות ועדכנה כלפי מעלה את תחזית הרווח ● קוקה קולה עקפה את הציפיות, אך המניה ירדה

חיילי מילואים בגבול רצועת עזה, אפריל 2024 / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מועד התשלום על ימי המילואים מגיע: כמה יקבלו מאות אלפי מגויסים?

מאות אלפי חיילי מילואים יקבלו תשלום היום (ד'), כאשר מודל התגמולים מורכב במיוחד - אך גם נדיב ● מה כוללים סוגי המענקים השונים ואיזה מס משלמים עליהם, מי זכאי לשוברי סיוע, והאם גם העצמאים יקבלו פיצוי הולם? ● גלובס עושה סדר

הלוחמים שנפלו בערב החג בעזה נהרגו מירי של טנק צה''ל / צילום: דובר צה''ל

הלוחמים שנפלו בערב החג בעזה נהרגו מאש צה"ל

רס"ר במיל' עידו אביב ורס"ר במיל' קאלקידן מהרי שנפלו בקרב במרכז הרצועה נהרגו מירי דו צדדי של טנק שחרג מגבולות הגזרה שלו ● חברי הקואליציה מפעילים לחץ כבד על ראש הממשלה נתניהו בקריאה להתנגד לעסקה לשחרור החטופים ● מחבל בעל אזרחות טורקית דקר ופצע קל לוחם מג"ב בירושלים • המגעים לעסקה: ישראל עדיין ממתינה לתשובת חמאס; ארה"ב, מצרים וקטאר יפעלו להבטחת תנאיה • דיווח: "ישראל מסכימה לשחרור 33 חטופים" • כל העדכונים 

איורים: גיל ג'יבלי

הכירו את המנכ"ל שהרוויח השנה 50 מיליון דולר, במזומן

שמונה מנכ"לים ישראלים בחברות הנסחרות בוול סטריט קיבלו אשתקד תגמול של מעל 10 מיליון דולר ולעתים הרבה יותר ● מי המנכ"ל שקיבל כ־50 מיליון דולר במזומן, מדוע אחר העדיף לקבל הכול במניות, ולמה עלות העסקתו של אמנון שעשוע במובילאיי נחתכה דרמטית?

אלי עזור / צילום: ניב אהרונסון-וואלהnews, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

זכיות הלוטו של אלי עזור: אקזיט טכנולוגי ענק בוול סטריט והשקעת גז בבורסה בת"א

בשבוע שבו ניצח עזור במאבק שניהל על זהות הדירקטורים בחברת תמר פטרוליום - השקעה שבה הוא מורווח מאות מיליוני שקלים - הושלמה מכירתה של חברת טכנולוגיות הלוטו נאוגיימס, בעסקה שהזרימה לכיסיו 178 מיליון דולר ● נאוגיימס תימחק מנאסד"ק שבה הונפקה ב־2020