גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המטרה שלנו היא לאפשר לכל אחד ואחת בארץ להגיע לעבודה בתוך רבע שעה": החזון של ענקית המשרדים השיתופיים להקמת מרכזים חדשים

קרין ברי שגיא, מנכ"לית קבוצת חללי העבודה השיתופיים IWG ישראל, סבורה כי באמצעות מודל של יצירת שותפות עם בעלי נכסים ברחבי הארץ ניתן לקרב עד כמה שיותר את מקום העבודה לעובד • "הרווח הוא של כולם - בעל הבניין נכנס לעסקים עם חברה עולמית, אנחנו מסמנים עוד אזור במפה והעובדים יכולים להגיע עם קורקינט למשרד"

 

 

משרדי ריג'ס בחדרה / צילום: באדיבות IWG
משרדי ריג'ס בחדרה / צילום: באדיבות IWG

הכתבה בשיתוף IWG

לקבוצת חללי העבודה השיתופיים IWG ישראל (בעלת המותג הבינלאומי ריג'ס ומותג Spaces) יש חזון שאפתני - לאפשר לכל עובד להגיע למשרד בתוך 15 דקות בלבד, בלי פקקים ובלי לחצים. נשמע כמו מדע בדיוני בישראל של 2023? לדעתה של קרין ברי שגיא, מנכ״לית קבוצת IWG ישראל, זה אפשרי לגמרי, ולמעשה החברה שהיא מנהלת כבר נמצאת בחצי הדרך להגשמת החזון; כשהחל מהשנה הנוכחית, IWG נוקטת אסטרטגיה חדשה להקמת מרכזים שיתופיים שעשויה לקרב אותה לשם במהירות.

"המפתח הוא פרישה רחבה", אומרת ברי שגיא, בשיחה משולשת עם מנהלי הפיתוח העסקי ב-IWG, אמיר קרסו ואייל הרשקוביץ. "המטרה היא לקרב כמה שניתן את המרכזים המשרדיים שלנו לבתים של העובדים, ולנטרל את הצורך להתנייד אל תוך הערים הגדולות". הקבוצה מונה כיום בישראל 27 מרכזים, ועוד כמה שנמצאים בפיתוח מתקדם, במיקומים שמתפרשים מצפון ועד דרום. אבל זאת רק ההתחלה, כפי שמעידים המנהלים.

"90% מדור העובדים שחווה את הקורונה רוצים גמישות בתנאי העבודה ובמקום שממנו הם יעבדו", אומר אייל הרשקוביץ, "אבל בניגוד לדעה הרווחת, רק 10% מתוך אלה רוצים לעבוד רק מהבית. הרוב המוחלט מעוניין בגמישות, עבודה היברידית וחוויית משרד. מי שחווה חודשים ארוכים של עבודה בבידוד מהשולחן של המטבח בקורונה, רוצה היום לראות קולגות בבוקר לפעמים ולאכול צהריים עם אנשים אמיתיים - אבל עם גמישות במיקום ובאיזון עבודה-בית.  חלק לא מבוטל של המנהלים היום מאפשרים זאת או מתכננים לאפשר גמישות וחלק אחר רוצה להחזיר את הזמן אחורה לעבודה מלאה מהמשרד אנחנו מספקים פתרון אמצע".

מימין לשמאל: אמיר קרסו, מנהל פיתוח עסקי; קרין ברי שגיא, מנכ״לית קבוצת IWG ישראל; אייל הרשקוביץ, מנהל פיתוח עסקי / צילום: באדיבות IWG

"הפתרונות של ריג'ס קיימים כבר למעלה מ-30 שנה", מוסיף אמיר קרסו. "חללי משרד משותפים, כולל פסיליטיס כמו מטבח, חדרי ישיבות, שירותי מזכירות, חללי עבודה פתוחים וכן הלאה. היום אנחנו נמצאים בעיצומו של זינוק ענק בביקוש לעסקאות שותפות עם IWG, ואם ברגע זה 5% מכלל הפעילות המשרדית בעולם מתבצעת ממשרדים שיתופיים, התחזיות מדברות על כך שבתוך שנים ספורות, עד 2030, יותר מ-30% מחללי המשרדים יהפכו לחללי עבודה שיתופיים היברידים זה שינוי ב-DNA של תפישת המשרד וענף הנדל"ן", הוא מסביר. "עובדת של חברת הייטק שגרה ביישוב בשרון, נניח, לא רוצה להגיע לתל אביב כל יום. אם החברה שוכרת חללים דרך IWG, העובדת תוכל לעבוד מכל מרכז ריג'ס בארץ ואפילו בעולם".

ברי שגיא: "גם העסקים עצמם רוצים גמישות מבחינת החוזים שהם חותמים עליהם לשכירות משרדים - חוזים קצרים יותר ומחייבים פחות. הביקוש מגיע מהעובדים אך לא פחות חשוב גם מהחברות עצמן. IWG נכנסת במרווח שבין כל הרצונות, הצרכים והמגמות האלה. אנחנו מציעים פתרון ביניים, היברידי, גמיש, שמאפשר לשכור משרדים לפי הצרכים השונים: שטח המשרד, מיקום אחד או מיקומים מרובים, גמישות בחוזה ועוד. העבודה מהבית מתחלפת בעבודה היברידית ועבודה 'קרוב לבית', ושם אנחנו מספקים את השירות הטוב ביותר".

משרדי ריג'ס בחדרה / צילום: באדיבות IWG

"מספקים הרבה יותר מרצפה וקירות"

רשת IWG העולמית מפעילה יותר מ-3,500 מרכזים שיתופיים ברחבי הגלובוס, ביותר מ-120 מדינות עם 8 מיליון לקוחות ויותר מ-10,000 עובדים. כדי להמשיך לצעוד עם הזמן, עם הביקוש לתנאי עבודה גמישים ועם הצורך בפרישה הרחבה ביותר האפשרית - החברה מעוניינת להימצא באופן מתמיד בחזית החדשנות היזמית. כך נולד בשנים האחרונות המודל העדכני לפתיחת משרדים שיתופיים של ריג'ס בעולם ובישראל - הבעלות המשותפת.

 לפרטים נוספים על שירותי IWG ומתחמי העבודה של Regus הקליקו כאן>> 

ברי שגיא מסבירה: "ישנן שתי דרכים לפתוח מרכז לחללי עבודה משותפים כיום. הדרך הראשונה, הקלאסית, היא שחברה כמו IWG שוכרת בניין שלם או קומה שלמה, ובונה בהם את מה שעושה אותה המותג שהיא - השבחה, הקמת חללי משרד ברמה גבוהה, מתקנים משותפים וכדומה. עד 2020, זה היה המודל הרווח בכל העולם. מאז, התפתחה דינמיקה אחרת מול בעלי נכסים - וזוהי הדרך השנייה - שת"פ עסקי בין IWG לבעל הנכס".

קרסו: "המודל פועל כך - אנחנו מציעים לבעל הנכס שותפות מלאה במרכז שמוקם, כולל רווחים וניהול עסקי. ככה IWG מקבלת גישה לנכסים מצוינים במחירים אטרקטיביים שמגולגלים ללקוחות שלנו; ובעל הבניין נכנס לעסקי החללים השיתופיים - שהם העתיד של עולם העבודה ו-30% משוק הנדל"ן המסחרי. זה מודל שדומה מאוד למה שעושה רשת המלונות הילטון, למשל".

משרדי ריג'ס בחדרה / צילום: באדיבות IWG

"בעלי נכסים כבר מבינים שמי שלא יתקדם, ימצא את עצמו עם קומות ריקות", מוסיף קרסו. "אנחנו יודעים להשכיר מ"ר של משרדים בערך גבוה יותר, כי אנחנו מספקים לא רק רצפה וקירות, אלא מותג אירוח, ומתקנים היקפיים כמו מטבח וגישה לחדרי ישיבות מסביב לעולם, שירותי ניהול משרד ועוד. אז נכון שההשקעה הראשונית של בעל הנכס תהיה גבוהה יותר, כי הוא משתתף בהשבחה, אבל הוא הופך לשותף ברווחים. בסופו של יום, שולי הרווח מבחינתו יהיו גבוהים בהרבה. לכן מודל הבעלות המשותפת תופס תאוצה אדירה בענף שלנו".

הרשקוביץ: "הייתי אומר גם שהערך עבור בעל הנכס הוא הרבה מעבר לרווח הפוטנציאלי הגדול יחסית. 85% מהתאגידים הגדולים בעולם הם לקוחות של IWG העולמית. כשתאגיד גדול ירצה ליצור נוכחות בישראל, קרוב לוודאי שהוא יתחיל בהשכרה של חלל של ריג'ס. כשהפעילות תגדל, אותו תאגיד ירצה להשכיר קומה שלמה או שתיים - ובאופן טבעי הוא יבחר באותו בניין. כך בעל הבניין נהפך למגנט לפעילות של החברות הגדולות ביותר. גוגל ואפל התחילו בדיוק ככה בישראל".

משרדי ריג'ס בחדרה / צילום: באדיבות IWG

להיות בכל מקום

"האינטרס של בעל נכס משרדי להיות בשותפות עם ריג'ס הוא ברור - אפילו ברמת הלוגו על הבניין, שמוכר לכל איש עסקים בעולם", אומרת ברי שגיא. "אבל המוטיבציה האמיתית כאן היא שלנו - בדרך להשגת המטרה של IWG, להתקרב עד כדי 15 דקות מביתם של כל עובד ועובדת. במודל הישן, לא היה לנו כלכלי לשכור שטחים קטנים, מתחת ל-3,000 מ"ר נניח, כי ההשקעה לא הייתה מחזירה את עצמה. אבל עם שותפות של בעל נכס, אפשר לקחת חללים קטנים בהרבה, אפילו 1,000 מ"ר בלבד.

"נניח מצב של בעל בניין קטן בקריית שמונה. בבעלות משותפת, ריג'ס יכולה לפתוח אצלו באתר מרכז חללים שיתופיים קטן, מבלי להסתכן בהפסדים. ככה כולם מרוויחים - בעל הבניין נכנס לעסקים עם חברה עולמית, אנחנו מסמנים עוד אזור במפה, ותושבי קריית שמונה והסביבה יכולים עכשיו להגיע לעבודה בקורקינט. בנוסף אנחנו מביאים איתנו הכל, ובעלויות נמוכות - ניסיון של שנים, מערכי מכירות ושיווק, מערכי תמיכה טכנית ועוד".

העתיד יהיה משותף

בעשור החולף, נראה שעברנו בהילוך מהיר מתרבות תעסוקתית-תאגידית שמקדשת את הנוכחות במשרד; דרך עבודה מהבית ותרבות ה-remote; ועד למודלים ייחודיים של עבודה היברידית וחללי עבודה. לאורך הדרך, נדמה ש-IWG לא פספסה את המגמות. כעת, השאיפה שלה להמצאות ליד כל בית בישראל מונעת משילוב של האינטרסים של כולם - העובדים, המעסיקים, ובעלי הנכסים.

"זה העתיד, ואנחנו כבר שם", אומרת לסיכום ברי שגיא. "יש לנו כבר שלושה פרויקטים בבעלות משותפת שנמצאים בפיתוח מתקדם - בבאר שבע, בחדרה ובמבשרת ציון סמוך לירושלים. בשנה הקרובה נוציא לדרך עוד 5-10 שותפויות דומות. IWG העולמית מאמינה מאוד במודל הזה, אנו רואים את ההצלחה בשטח, ומאמצים את מה שעובד".

 לפרטים נוספים על שירותי IWG ומתחמי העבודה של Regus הקליקו כאן>> 

עוד כתבות

אסתר חיות, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

התפקיד החדש של נשיאת העליון לשעבר אסתר חיות

מפעל הפיס הכריז על מינויה של נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות, ליו"ר ועדת פרס ספיר לספרות ● חיות תחליף בוועדה את העיתונאי אורן נהרי

מעבר הגבול בין רוסיה לנארווה, אסטוניה, סגור לכניסת רכבים / צילום: Reuters, Mihkel Maripuu

אוקראינה מאבדת מכוחה, והמדינות הבלטיות שואלות: אנחנו הבאות בתור?

נארווה, עיר הגבול של אסטוניה שסומנה על ידי פוטין כאדמה רוסית היסטורית - היא בין היעדים הפוטנציאליים לערעור היציבות באזור ● מפברואר נרשמת הידרדרות מהירה ביחסים בין המדינות

רחוב הרצל, תל אביב / צילום: רועי חבני

מנורה מבטחים מלווה 260 מיליון שקל לבניינים שמשכנים את מפוני קיבוץ רעים

חברת הביטוח העמידה אשראי לשני מגדלים בפרויקט "תאודור" בדרום תל אביב של יובלים ורן בלינקיס ● הבניינים בפרויקט כוללים דירות שמיועדות ברובן להשכרה לטווח ארוך ● את העסקה הובילה אקטיב חיתום של עומרי לוי

הטירה הצרפתית שזמינה על המדף / צילום: whisperauctions.com

אחד הנכסים היקרים אי פעם: כמה עולה טירה שהייתה פעם בבעלות משפחת רוטשילד?

הטירה, שבעבר הייתה שייכת למשפחת הבנקאים היהודית ובהמשך גם למלך מרוקו, מועמדת למכירה פומבית בסכום שמתחיל ב-454 מיליון דולר ● בטירה הצרפתית, מהמאה ה-12 החולשת על פני 2,500 מ"ר, יש 17 חדרי שינה, דיור נפרד לאנשי צוות, שלוש מעליות ואורוות היכולות להכיל עד 50 סוסים

חצי שעה של השראה. ערן גפן בשיחה עם ינון קוסטיקה / צילום: עומר הכהן, מנחם רייס

מייסד Wiz שגייסה אתמול מיליארד דולר מגלה את הסוד

וויז  עשתה אתמול היסטוריה כשהשלימה את גיוס ההון הגדול ביותר שביצעה חברה ישראלית מעולם - גיוס של מיליארד דולר לפי שווי של 12 מיליארד דולר, לכן אנחנו מקפיצים מחדש את הכתבה, שמתארת את דרכה להצלחה ● ינון קוסטיקה, שותף-מייסד ב-Wiz, בשיחה עם ערן גפן על הדרך שלו ושל שותפיו, שהתחילה על האוטובוס בדרך לבקו"ם, הרגע שבו הבינו איך הם הופכים את השוק והטריק שמאפשר להם לעבוד בצוות ● חצי שעה שלה השראה

כפר סבא / צילום: Shutterstock

שתי שכונות ישנות סמוכות: המיקום שווה הרבה במחיר

שכונה אחת קרובה לרכבת והשנייה למרכז העיר, ובשתי השכונות מקודמים פרויקטים של התחדשות עירונית ● איפה יותר משתלם לרכוש דירות קטנות?

המשקיע סטנלי דרוקנמילר / צילום: Reuters, Brendan McDermid

המיליארדר שנפטר מהמניה הלוהטת של השווקים מסביר למה

המשקיע המיליארדר סטנלט דרוקנמילר לא ידע עד לפני שנתיים איך מאייתים את השם אנבידיה ● "רכשתי אותה, וחודש אחר כך, הושק ה-ChatGPT, ואפילו זקן כמוני הצליח להבין מה זה, אז הגדלתי את הפוזיציה שלי בהרבה" ● דרוקנמילר סבור שמפץ הבינה המלאכותית עלול להסתיים בקרוב

מייסדי נו ניים סקיורוטי שי לוי ועוז גולן / צילום: יח''צ יוסי זליגר

אחרי שקיבלה תג מחיר של מיליארד דולר: נו ניים הישראלית נרכשת רק ב-450 מיליון דולר

חברת התקשורת האמריקאית אקמאי הודיעה על סגירת העסקה לרכישת חברת הסייבר ● בדצמבר 2021, גייסה החברה 135 מיליון דולר, לפי שווי של מיליארד דולר אחרי הכסף, והרכישה מהווה ירידה של 55% בערכה של החברה הישראלית

140 מיליארד שקל, מדד מניות אחד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

האם טרנד ההשקעה שסוחף את הישראלים מסוכן, ולמה יש מי שחושב ש"זו קטסטרופה"

מסלולים עוקבי S&P 500 הולכים וצומחים בקצב מסחרר. בכל מוצרי החיסכון וההשקעה בישראל, לטווחים ארוכים בינוניים וקצרים, מוצעים מסלולים שעוקבים אחר מדד הדגל האמריקאי ● בינתיים המדד הניב בעיקר תשואות חיוביות, אבל המומחים מזהירים שיש גם סכנות בתופעה, הן לחוסכים והן למשק הישראלי

מפגינים פרו-פלסטינים באוניברסיטת ''סיינס פו'' בצרפת מסמנים מתוך בניין של המוסד עליו השתלטו / צילום: ap, Jeffrey Schaeffer

העימותים עם מתנגדי ישראל בקמפוסים התפשטו לאירופה

בצרפת, בבריטניה, בברלין, בקופנהגן, באמסטרדם ועוד - מפגינים אנטי-ישראלים ופרו-פלסטינים מתעמתים עם המשטרה, עורכים תהלוכות ומקימים מאהלים מבוצרים ● מנכ"לית ICE, ארגון הקהילות הישראליות באירופה: "האוניברסיטאות לא יכולות להמשיך ולשבת על הגדר, ומדינת ישראל חייבת לפעול כבר היום ובאופן ממושך בקמפוסים"

עשן מתקיפות חיל האויר מיתמר מאזור רפיח / צילום: ap, Ismael Abu Dayyah

כלב רובוטי ורחפנים: איך תיראה הפעולה שתחסום את "צינור החמצן של חמאס"?

התמרון בעיר הדרומית ביותר ברצועה, רפיח, יאפשר לצה"ל לסגור את מנהרות ההברחה שמתחזקות את חמאס כלכלית ולוגיסטית ● הסכנה טמונה בהימצאות אפשרית של החטופים ובפגיעה באוכלוסייה האזרחית

נמל חיפה, בספטמבר 2023 / צילום: Shutterstock

ענקיות הקרוזים העולמיות התאהבו בישראל, ואז הגיעה המלחמה

שנת 2024 הייתה אמורה להמשיך את השגשוג בענף הקרוזים, אולם מאז פרצה המלחמה עזבו החברות הבינלאומיות את ישראל ● מנו ספנות, היחידה שתפליג הקיץ, מבטיחה שלא תעלה מחירים ● מומחים: "גם אם התיירות תחזור לשגרה, ייקח לענף שנה לפחות להתאושש"

העלות הכלכלית של מתקפות סייבר בישראל / אילוסטרציה: Shutterstock

העלות הכלכלית של מתקפות סייבר בישראל: 12 מיליארד שקל בשנה

הטיפול בנזקי מתקפת סייבר ועלויות ההפסד הכספי הישיר מהמתקפה בישראל עומדות על כ-12 מיליארד שקל בשנה - כך לפי דוח של מערך הסייבר הלאומי ● עוד נכתב בדוח כי צעדים בסיסיים להגנת סייבר בארגון יכולים להפחית משמעותית את ההסתברות למתקפות

כוחות צה''ל על הגבול עם רצועת עזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

צה״ל ושב״כ חיסלו את מפקד הכוח הימי של חמאס בעיר עזה

בכיר ישראלי לתקשורת הזרה: ממשלת ישראל מתוסכלת מעיכוב משלוחי הנשק • חיזבאללה דחה את המתווה של צרפת להסדרה בצפון • צה"ל תקף בלבנון: יותר מ-20 מטרות הותקפו מהאוויר ומהקרקע, כטב"ם התפוצץ באזור יערה • הותר לפרסום: מת מפצעיו פקד ייטב לב הלוי, פקד ולוחם בימ"מ, שנפצע באורח אנוש בפעילות מבצעית בטולכרם • עדכונים שוטפים

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

קיבוץ ניר יצחק הודיע על מותו של החטוף ליאור רודאיף

נתניהו: "הצעת חמאס רחוקה מאוד מהדרישות ההכרחיות של ישראל" • גורמים רשמיים בארה"ב: בהצעה שחמאס הסכים לה יש שינויי ניסוח מינוריים בלבד ביחס להצעה של ישראל • המשלחת הישראלית הגיעה לקהיר • דיווח: "הפלישה לרפיח תואמה עם ארה"ב. המטרה - מתן תמונת ניצחון שניתן יהיה לשווק לבן גביר וסמוטריץ'" • עדכונים שוטפים

מתחם ביג פתח תקווה / הדמיה: יח''צ ביג

המרכז המסחרי "הכי גדול בישראל" ייבנה בעיר המפתיעה הזאת

בעיר החמישית בגודלה בישראל, פתח תקווה, יש כ־300 אלף מ"ר של שטחי מסחר בסך־הכול, מה שמוביל לדליפת כוח קנייה אל השכנות שמסביב ● פתיחת ביג פאשן פתח תקווה תקטין את הדליפה, אך גם עשויה "לנגוס" מהמתחרים - עמי בסר סיטי, עופר פתח תקווה, Y סנטר ועוד

בכירי XTEND / צילום: כדיה לוי

הרחפנים הוכיחו את עצמם במלחמה: עכשיו החברה מגייסת 150 מיליון שקל

יצרנית רחפני התקיפה והמודיעין הישראלית אקסטנד מגייסת מיליונים בסבב גיוס שלישי (סבב B), זאת לאחר שהרחפנים שפיתחה הוכיחו את יכולתם במסגרת לוחמה בשטח עירוני סבוך בקרב יחידות צה"ל במלחמת "חרבות ברזל" ● בין המשקיעים החדשים - כלל-טק, קרן השקעות הטכנולוגיה של לן בלווטניק

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

"היום הגדול ביותר לאייפד": אפל חושפת דגמי טאבלט חדשים וממשיכה להתעלם מה-AI

אפל השיקה את דגמי האייפד הראשונים מאז אוקטובר 2022 ● החברה הודיעה כי היא תכניס את המעבד החזק ביותר שלה עד כה, M4, לאייפדים החדשים ● ומה עם בינה מלאכותית? בינתיים זה לא בלקסיקון

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

חברת הדירוג S&P תפרסם בסוף השבוע את עדכון לדירוג האשראי של ישראל: מה צפוי בו?

אחרי שהורידה בהפתעה את הדירוג של ישראל בחודש אפריל, צפויה S&P לפרסם סקירה נוספת ביום שישי ● באוצר מתוחים, אבל מעריכים שלא חלה הרעה במצב הביטחוני שמצדיקה הפחתה נוספת ● החשב הכללי מעדיף לפי שעה להתמקד בגיוס חוב מהמוסדיים הישראלים

ד''ר נאוה מיכאלי-צברי / צילום: כדיה לוי

מונו כונסי נכסים לביתה של נכדת מייסדי שטראוס בסביון; המימוש יעוכב בחצי שנה

ביהמ"ש מינה השבוע כונסי נכסים לביתה בסביון של ד"ר נאוה מיכאל-צברי, בתה של רעיה שטראוס ואלמנתו של יזם הנדל"ן רוני צברי ז"ל שנפטר באוקטובר האחרון ● המינוי יעוכב למשך חצי שנה על-מנת לאפשר למיכאל-צברי להשיג חוב של 15 מיליון שקל