צמחונות

כתבות אחרונות

 
הנפקת ביונד מיט בנאסד"ק / צילום: Mike Segar, רויטרס
ביונד מיט | ניתוח

מה עובר על ה"קציצה" שמשגעת את השוק, וממה מפחדים המשקיעים?

ההנפקה הסוערת של ביונד מיט במאי הביאה למוקד תשומת-הלב את תחום תחליפי הבשר והקפיצה את שוויה ל-12 מיליארד דולר • אז למה למרות הבאזז הציבורי והדוח הרבעוני שחשף השבוע שהחברה עברה לרווחיות, המניה יורדת?

גיא בן סימון וגלי וינרב 03/11/2019
גרטה טונברג/ צילום: רויטרס

המלצה חמה: להשקיע בהתמודדות עם משבר האקלים

הפחתת פליטת גזי חממה, טיפול באשפה, צמצום השמדת יערות וטיפול במחסור במים הם האתגרים המרכזיים אותם יש לפצח כדי לטפל בהתחממות העולמית ובאקלים הקיצוני • נראה כי העולם מוכן לשינוי אמיתי, והמאבק במשבר האקלים יגרום למשקיעים להתמקד בתעשיות ובחברות שיובילו את המערכה

יניב חברון 23/10/2019
המבורגר ביג ויגן / צילום: נמרוד גנישר

"כל השחקנים הגדולים מבינים שקהילת הטבעונים היא מנוע צמיחה שאי-אפשר להתעלם ממנו יותר"

השבוע הייתה זו KFC ולפניה מקדונלד'ס שהצטרפו למגמת הטבעונות, אך הן ממש לא לבד • בזו אחר זו מסמנות רשתות המזון הענקיות את קהל היעד שנחשב לצומח ביותר • אבל מי באמת מניע את המכירות? מסתבר שאלה בכלל אוכלי הבשר "המפחיתנים"

מיכל רז-חיימוביץ' 29/08/2019
מקדונלד'ס. יוצרת תקדימים / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

מקדונלד'ס מרחיבה את פיילוט ההמבורגר הטבעוני ל-40 סניפים

ההמבורגר הטבעוני, שנקרא "ביג ויגאן" ומיוצר ע"י טבעול, יימכר ב-40 סניפים החל מיום רביעי הבא • במקביל, מקדונלד'ס ישראל תפתח עשרה סניפים חדשים עד סוף השנה

שני מוזס 27/08/2019
סניף KFC במוסקבה / צילום: Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב

עוף זה ציפור? שיתוף-פעולה ראשון בין ביונד מיט לבין רשת המזון המהיר KFC

לאחר שמקדונלד'ס וברגר קינג הכניסו המבורגר טבעוני לתפריט, גם רשת המזון המהיר האמריקאית KFC הכריזה על מהלך דומה • KFC תשלב את תחליף הבשר של ביונד מיט במנה של נאגטס "עוף" צמחוניים

מיכל רז-חיימוביץ' 27/08/2019
הפגנה של פעילים למען זכויות בעלי חיים / צילום: שאטרסטוק

"טבעונות? זו לא כת, זו לא דת - זו התפכחות"

הטבעונות הייתה כאן תמיד, אבל בשנים האחרונות היא תפסה תאוצה בכל העולם, ואצלנו בפרט • מה הופך את ישראל לאימפריית טבעונות, והאם היא מהווה איום על חברות כמו תנובה, זוגלובק או שטראוס – או שהיא למעשה הזדמנות?

ענת ביין-לובוביץ' 29/07/2019
Impossible Foods / צילום: צילום מסך

הכול אפשרי

איתן לב־טוב, מנכ"ל חברת סיבוס סודקסו, בוחר ביצרנית תחליפי הבשר Impossible Foods, שמשלבת בין טכנולוגיה, בריאות, חוויית משתמש והגנה על כדור הארץ

איתן לב-טוב 21/07/2019
אימפוסיבל ברגר / צילום: Sophie Carson/ Milwaukee Journal Sentinel

הזמינו המבורגר טבעוני, קיבלו בשר - ולא הבחינו בהבדל

אחד מסניפי ברגר קינג באזור ברוקלין פרסם כי הוא מוכר "אימפוסיבל וופר", תחליף הבשר הפופולרי, בשירות משלוחים - כשבעצם הקציצות שנשלחו ללקוחות היו מבשר בקר רגיל לחלוטין

שירות גלובס 12/06/2019
ביונ דמיט / קרדיט: REUTERS

אחרי זינוק של 69% ביומיים: בג'י.פי מורגן חושבים שביונדמיט עלתה יותר מדי

הראלי שרשמה ביונדמיט מאז ההנפקה העלה את שוויה ליותר מ-10 מיליארד דולר • לאחר זינוק מטאורי של יותר מ-500% מההנפקה במאי האחרון, בבנק ההשקעות חושבים שהצפי האופטימי שסיפקה החברה במעמד הדוחות - כבר מגולם במניה • בג'י.פי מורגן חתכו את ההמלצה למניה, וביונדמיט מאבדת כעת 10% בטרום-מסחר

שירות גלובס 11/06/2019
המבורגר של אימפוסבל פודס /צילום: רויטרס, Beck Diefenbach

מהפכת הבשר-ללא-בשר: היצרניות מתקשות לעמוד במבול ההזמנות

הצמיחה המהירה בביקוש למוצרים נטולי בשר, במיוחד על רקע הצטרפותן לטרנד של רשתות מזון מהיר כמו ברגר קינג, מאתגרת את יכולתן של שתי היצרניות המובילות בתחום - ביונד מיט ואימפוסיבל פודס - לעמוד בהזמנות

וול סטריט ג'ורנל 06/06/2019
עוף או חגב / צילום:  Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

עוף או חגב: ההנפקה של ביונד מיט משפיעה גם על החברות הישראליות שמייצרות תחליפי בשר

אחרי ההנפקה המוצלחת של חברת תחליפי הבשר ביונד מיט וההשקעות המתרחבות בענף, חזרנו לסטארט–אפים הישראליים שנכנסו לשוק התחרותי ובדקנו עד כמה הם קרובים ליצירת התחליף האולטימטיבי • מעקב G

שחר סמוחה 01/06/2019
צ'יבאב על שיפוד / צילום: nat?rli

בינו, מאחוריך: הכירו את השווארמה הצמחונית המושחתת בתבל

שכבות של חלומי, צ'דר ורקלט מסתובבות על שיפוד מול אש חיה • המחלבה השוויצרית נטורלי עשתה על השווארמה המסורתית מוב מתבקש, שלא ברור איך לא חשבו עליו קודם

שירות גלובס 07/03/2019
שיראל ברגר / צילום: אמיר מנחם

המגמות של 2019: יותר שפיות על, יותר מסעדות כשרות ועוד

יותר נשים בהנהגה, יותר מסעדות הופכות כשרות, יותר כבוד לצמחונים ולטבעונים, והעשירים, כרגיל, נהנים יותר • העולם הקולינרי יהדהד את התנודות בחברה הישראלית, גם בשנה החדשה

רועי ירושלמי 05/01/2019
משרדי WeWork בלונדון / צילום: Chrispictures, שאטרסטוק

בלי שניצל לצהריים: WeWork תפסיק לממן לעובדיה אוכל בשרי

המהפכה הצמחונית הגיעה ל-WeWork, ו-6,000 עובדי החברה בישראל ובעולם התבשרו שהיא לא תישא עוד בהוצאותיהם על ארוחות הכוללות בשר • מייסדי החברה אדם נוימן ומיגל מקלבי: הצעד נועד לתרום לחברה ולצמצם נזקים לסביבה

שירי דובר 15/07/2018
פיקניק, מנגל, על האש - יום העצמאות / איל יצהר
בשר | לפני כולם

כבר לא מנפנפים: הישראלים צורכים יותר תחליפי בשר

אחרי הקמפיין שקרא לא לאכול בשר ובמקביל לכניסתן של שחקניות גדולות לקטגוריות תחליפי הבשר, יום העצמאות השנה היה בסימן צמחונות • גידול של כמעט 24% בצריכת תחליפי הבשר, בזמן שבקטגוריות הבשריות נרשמה עלייה של 12% בלבד

שני מוזס 16/05/2018
תחליפי הבשר תוספים תאוצה / עיבוד מחשב, צילומים: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

בדרך אל עולם ללא בשר: האתגר הבא של תעשיית הפוד-טק

זה אולי לא יקרה בעשור הקרוב, ואולי גם לא בעשרים השנים הבאות, אבל כל הסימנים בפוד-טק מראים שהאנושות הולכת לקראת עולם ללא בשר המופק מבעלי חיים • מה יהיה במקום? מוצרים משודרגים מהתפריט הטבעוני, בשר אמיתי שגודל במעבדה - וחלבונים שיופקו מזבובים ומחגבים • הצצה לתעשייה הישראלית שמפתחת את התחליפים

שחר סמוחה 12/05/2018

   1234   

   נמצאו 52 כתבות   |   עמוד 2 מתוך 4