צמחונות

סלט ירקות
צמחונות

השקפה בריאותית, הגורסת הימנעות מאכילת מזון מן החי, ובעיקר בשר ודגים.

כתבות אחרונות

 
שיפוד פטריית בלק פרל ב- Root to Fruit / צילום: מרב סריג

בבית פרטי בצפון תל אביב מוגשת אחת הארוחות הצמחוניות הכי מפתיעות

תומר חווה מזמין אל ביתו 12 זרים, ומכין עבורם סעודת גורמה מירקות ופירות • הרעיון שמאחורי הוא שימוש יעיל בכל חלקי חומר הגלם

מרב סריג 08.06.2023
סנטוריום ''בטל קריק במישיגן, משם קידם גורו הבריאות ג'ון הארווי את הרעיון של חיים ללא בשר / צילום: ויקיפדיה

מתי הפסקנו לאכול בשר?

בריאות, דת וזכויות החיות: לאורך ההיסטוריה אלו היו הסיבות ששיכנעו את האנושות להימנע מאכילת בעלי חיים

The Wall Street Journal 02.02.2023
ראשי ביונד מיט בהנפקת החברה בוול סטריט / צילום: Reuters, BRENDAN MCDERMID

הבעיות האמיתיות של ביונד מיט: נקניקיות עייפות, הפסדים גדלים וחוב מצטבר

המייסד והמנכ"ל איתן בראון מתקשה לנהל את צמיחת פעילותה של יצרנית המזון מבוסס הצומח, כך לדברי כמה עובדים כיום ולשעבר, שמודים: "להתנגד לאיתן זה מאוד קשה" • מאז ההנפקה המוצלחת ב-2019 החברה פיטרה סדרה של מנהלים בכירים, הפסידה כסף וצברה חובות, והמניה נחתכה ב-12 החודשים האחרונים ב-83%

The Wall Street Journal 23.11.2022
מנות עגבנייה באופא / צילום: סיגל סבן

"אופא": מסעדת פיין דיינינג שמקדמת את חומרי הגלם מהטבע

השפית שיראל ברגר מעבירה את הסועד, בתפריט בן 10 מנות, מסע בממלכת הירקות, הפירות ועשבי הבר • כל אחת מטופלת בטכניקת בישול שונה: עתיקה, מודרנית וחדשנית • התוצאה: שלל טעמים נועזים, מקוריים וחדשניים

מרב סריג 20.10.2022
הבשר המתורבת של אלף פארמס / צילום: שלומי יוסף

המנגל הלאומי: בשר מתורבת יוביל את ישראל לעצמאות תזונתית

ביס אחר ביס מפלסת ישראל את דרכה לצמרת המדינות המובילות בתחום הבשר המתורבת • איך יוביל את הדבר לעצמאות תזונתית, ולמה זו בשורה טובה לא רק לקרניבורים שבינינו?

ידידיה טוביה 08.05.2022
העוף המתורבת של פיוצ'ר מיט / צילום: יח''צ Future Meat

הכי הרבה אי פעם עבור בשר מתורבת: פיוצ'ר מיט הישראלית גייסה 347 מיליון דולר

גיוס הענק של החברה מרחובות הוא הגבוה ביותר אי פעם בתחום הבשר המתורבת בעולם • לפי הערכות של גורמים בשוק, שווי החברה לאחר הכסף עומד על יותר מ-900 מיליון דולר • פיוצ'ר מיט תקים בשנה הקרובה מפעל ראשון מסוגו בארה"ב ועשויה להיות מהחברות הראשונות בעולם שיוציאו מוצר לשוק

שני אשכנזי 18.12.2021
תחליפי הבשר "אימפוסיבל" ו"ביונד מיט" / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

החמצה: למה ישראל לא מובילה בשוק תחליפי הבשר מצמחים

זו לא טעות שדווקא בתחום ייצור תחליפי הבשר על בסיס צמחי בטכנולוגיות המוכרות, שבו פועלות רוב החברות בעולם שמוצריהן כבר נמכרים לצרכן, הנוכחות הישראלית בעולם נמוכה באופן משמעותי

פרופ' שלומית זוטא 27.05.2021
פרופ' אנדוולט, פרופ' רז, שוורץ־משולם / צילום: תמונות פרטיות

איך נגמלים מסוכר ומה זה "חצי-צמחוני"? השיקולים הבריאותיים באוכל שלנו

אם בעבר צרכני מזון התעניינו בעיקר בטעם ומחיר, בשנים האחרונות הם מסתכלים יותר על בריאות ונראות • פאנל מומחים, שהתכנס במסגרת סדרת מפגשי האונליין "תוכנית עבודה" של גלובס בשיתוף תנובה, ניסה לצפות את הכיוון שאליו הולך תחום המזון

שני אשכנזי 07.04.2021
הפרסומת והטלה "הטרי". שברה שיאים של צפייה אורגנית / צילום: יוטיוב

השינוי כבר כאן, צריך לתת לו עוד דחיפה קלה

הקורונה הובילה בכל רחבי העולם לשינויים הקשורים להתייחסות לטבע, לבעלי החיים, לאקולוגיה • כ-60 מיליארד בעלי חיים בשנה בכל העולם משמשים את תעשיית המזון מהחי; מספרים אלה צפויים לטפס במהירות מסחררת עד ל-120 מיליארד בעלי חיים ב-2050, והתוצאה תהיה הרסנית וקטסטרופלית לאוויר, למים ולאדמה • חייבים שינוי

עדית רומנו 03.03.2021
שניצל פיוצ'ר מיט / צילום: איל יצהר

לקחנו ביס מהעתיד: טבעונית וקרניבור יצאו לטעום לראשונה קציצה שגדלה במעבדה, מה הם חשבו?

בעוד כמה עשורים לא נוכל לצרוך בשר מן החי • הפתרון המבטיח ביותר: בשר מתורבת, שגדל במעבדה • שלחנו את שני אשכנזי, טבעונית מזה שנים רבות, ואת רועי ירושלמי, כתב האוכל הקרניבור שלנו, כדי לטעום לראשונה קציצה שהונדסה בחברת פיוצ'ר מיט בישראל • מה הם חשבו על מזון העתיד?

שני אשכנזי ורועי ירושלמי 13.02.2021

זוגלובק והסטארט-אפ וונדרס ינסו לכבוש נתח משוק תחליפי הבשר

מדובר בסדרה של תחליפי בשר שפותחו תחת השם וונדרס במטרה לחדור לקטגוריה שפעילים בה היום מותגים כמו ביונד מיט וההמבורגר הטבעוני של אסם-נסטלה

שני מוזס 04.02.2021
אמירים. רוב החקלאים נטשו את השדות / צילום: איל יצהר

ביהמ"ש: בעל נחלה במושב אמירים חייב להיות חבר באגודה

ביהמ"ש הכיר באופיו המיוחד של המושב, המושתת על עקרונות הצמחונות והטבעונות, גם בקשר לזכויות בקרקע

עו"ד חגי שבתאי 09.12.2020
מייסד פיוצ'ר מיט, פרופ' יעקב נחמיאס / צילום: איל יצהר, גלובס
פודטק | ראיון

פרופ' יעקב נחמיאס חשב שבשר מתורבת זה "דבילי". היום החברה שלו כבר גייסה 17 מיליון דולר

כששמע על כך לראשונה, חשב פרופ' יעקב נחמיאס שבשר מתורבת זה "רעיון דבילי" • היום הוא עומד בראש חברה שגייסה 17 מיליון דולר, ולדבריו קרובה מאוד לשווק את הקציצה המתורבתת הראשונה (או השנייה) בעולם: "עושים מבחני טעימה ואנשים עפים על זה" • תוצרת-הארצניישן, פרויקט מיוחד 

שני אשכנזי 04.10.2020
תנועת הצופים / צילום: תמר מצפי, גלובס

תנועת הצופים מוציאה את הבשר מהתפריט ומבקשת מהמדינה להכריז על מצב חירום אקלימי 

תנועת הצופים מודיעה על תמיכתה במאבק במשבר האקלים • בין הצעדים שמיישמת התנועה: הוצאת בשר הבקר מהתפריט וצמצום של 50% מכלי הפלסטיק החד-פעמיים

שני אשכנזי 11.02.2020
קים קרדשיאן ווסט / צילום: רויטרס

קים קרדשיאן מציגה מקרר מלא בביונד מיט; המניה חוצה את ה-100 דולר

מנייתה של ביונד מיט חוזרת מהמתים והשלימה מהלך עליות של יותר מ-40% בחמשת ימי המסחר האחרונים • מי שסיפקה דלק לחידוש ההייפ היא קים קרדשיאן, שחשפה לגולשים את תכולת המקפיא שבביתה

שירות גלובס 13.01.2020
סניף של ברגר קינג/ צילום:  יקי טל
בלעדי

הקרב על הקציצה עולה מדרגה: ברגר קינג בדרך להביא לישראל המבורגר צמחוני משלה

ענקית המזון המהיר החלה לשווק בארה"ב המבורגר מבוסס חלבון צמחי, ומספר הלקוחות החדשים זינק • בינתיים הקציצה הפופולרית לא יכולה לנחות באירופה בשל דרישות תקינה, וברשת מצאו פתרון יצירתי: יוניליוור תייצר עבורם גרסה לשוק האירופי • איזו גרסה תגיע לישראל?

שני מוזס 14.11.2019

   1234   

   נמצאו 52 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 4