פנאי

צלעות טלה במרינדת סחוג / צילום: דן פרץ

לא רק גפילטע: אוכל יהודי מעודכן, לא מה שחשבתם

ההגדרה לאוכל יהודי בארץ ובעולם היא כבר מזמן לא רק כבד קצוץ וגפילטע פיש • המטבח היהודי-איטלקי מתערבב עם היהודי-הולנדי, עם המזרח אירופי ועם הישראלי, ויוצר שעטנז טעים ומשמח • וגם: יין שמגיע עד הבית
אירוח אור פירון זומר, צילום: רמי זרנגר  / צילום: רמי זרנגר , גלובס

מפיקת הלוויות שגייסה כבר 2 מיליון שקל: "מוטל עלינו לחנך את השוק"

אור פירון-זומר הקימה מיזם חלוצי להפקת לוויות, ובתוך ארבע שנים כבר גייסה 2 מיליון שקל • בארוחת ערב שערכה לחברותיה היא אומרת: "העבודה שלנו כרוכה בשיתוף פעולה עם גורמים שלא תמיד רוצים בקיומנו, כי אנחנו מערערים את המצב הקיים"
סינייה מסורתית עם בשר טחינה וצנוברים / צילום: יותם יעקובסון

סינייה אני מדברת אליך: הקבב עולה כיתה

הסינייה, קבב אפוי עם טחינה, היא כר פורה לגרסאות: עם דג, כרובית או חצילים במקום הבשר • גם הדיון ב"ניכוס" האוכל הערבי למטבח הישראלי פורה לא פחות • ויש גם מתכון
ניצול מרבי של חומרי גלם / צילום: סן פלגרינו - יח"צ חו"ל
המשבר האקולוגי

עד הפירור האחרון: קולינריה ירוקה שבה אוכלים הכול, כולל הכול

אחד הביטויים הקולינריים של המגמה הסביבתית "אפס פסולת" הוא "אפס פחת", שימוש בכל החלקים של חומר הגלם, שלרוב היו נזרקים מיד לאשפה • כך מוצאים חלקים לא פוטוגניים כמו אשכי עגל, עיני דגים או קליפות וגבעולים את דרכם אל הצלחות במיטב מסעדות תבל
דיוויד פרנקל במטבח של מסעדת פרונטו / צילום: תמוז רחמן
חשבון נפש

הילד הרע של עולם הקולינריה התל-אביבי: "בסוף הבנתי שהייעוד שלי הוא לא לשים אותי במרכז"

דיוויד פרנקל סומן מגיל מוקדם כאחת ההבטחות הקולינריות הגדולות של ישראל • הוא הגיע לתקופה קצרה ל"פרונטו", והזמני הפך לקבוע • "האם זה מה שאיחלתי לעצמי כשהייתי שף צעיר ושאפתן? אני לא יודע"
בראנץ' קלאסי באלנה / צילום: סיון אסקיו
מיסטר G

לעלות צפונה או להישאר במרכז? 3 בראנצ'ים מצטיינים

שלוש ארוחות בראנץ' ששווה לנסוע אליהן במיוחד: מסעדת נחום בעיר התחתית בחיפה, המסעדה שבמלון נורמן וזו של מלון דריסקו בת"א • איך מסעדה חיפאית קטנה מצליחה לתת פייט למלונות הבוטיק התל-אביביים היוקרתיים, ועוד במחירים צנועים של 50-20 שקל למנה?
הצג כתבות נוספות
צרו איתנו קשר *5988