גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לקראת מאבק שליטה: "האסטרטגיה הנוכחית של סרגון הורסת את הערך לבעלי המניות"

אוויאט נטוורקס מציעה לרכוש את חברת הטכנולוגיה הישראלית לפי שווי של 235 מיליון דולר - פרמיה של 34% על מחיר השוק ● "ניסינו לדבר עם הנהלת סרגון על עסקה שאנו בטוחים שתביא ערך משמעותי לבעלי המניות של שתי החברות, אך זכינו רק לעיכובים ודחיות מצידם"

דורון ארזי, מנכ''ל סרגון / צילום: ליאורה כץ
דורון ארזי, מנכ''ל סרגון / צילום: ליאורה כץ

לקראת מאבק שליטה בסרגון הישראלית: חברת Aviat Networks (אוויאט) רכשה 5% ממניות חברת הטכנולוגיה, ומבקשת להשתלט על כולה בעסקת מזומן, לפי שווי של כ-235 מיליון דולר לסרגון. מניית סרגון עלתה בתגובה במסחר המאוחר בוול סטריט ביום שני ב-24%, למחיר של כ-2.6 דולרים, המשקף לה שווי של 217 מיליון דולר. סרגון טרם הגיבה להצעה.

ההצעה משקפת פרמיה של כ-34% על מחיר המניה של סרגון בנעילה ביום שני, אך בעבר נסחרה סרגון במחירים גבוהים יותר. רק לפני שנה וחצי זינקה המניה למחיר של 6.5 דולרים כמעט, ששיקף לסרגון שווי של 527 מיליון דולר, אך היא לא החזיקה מעמד ברמות מחיר אלה. בשנה האחרונה המחיר הגבוה ביותר שבו נסחרה המניה היה כ-4.2 דולרים.

סרגון, המנוהלת על ידי דורון ארזי, מספקת פתרונות בשוק התמסורת האלחוטית. אוויאט נטוורקס פועלת גם היא בתחום ציוד התקשורת, ממוקמת בטקסס ונסחרת בנאסד"ק בשווי של 283 מיליון דולר - גבוה מעט משווייה של סרגון. למימון רכישת סרגון תצטרך החברה האמריקאית לקחת על עצמה חוב, משום שבסוף הרבעון הקודם היו לה בקופה רק 33.8 מיליון דולר.

מתברר כי אוויאט פנתה לסרגון וניסתה להציע לרכוש אותה - בתחילה במחיר גבוה יותר מההצעה המעודכנת - אך לדבריה נתקלה בעיכובים ובקשיים. לדברי מנכ"ל החברה, פיטר סמית, "בשנה האחרונה ניסינו פעמים רבות לדבר עם הדירקטוריון וההנהלה בסרגון על עסקה שאנו בטוחים שתביא ערך משמעותי בטווח הקרוב ובטווח הארוך לבעלי המניות של שתי החברות. זכינו רק לעיכובים ודחיות מצידם.

"יחד עם יו"ר אוויאט, טסתי בשבוע שעבר לישראל להיפגש אישית עם יו"ר סרגון, המנכ"ל וחברי דירקטוריון. הם סירבו לבצע שיחות, והציבו דרישות נוספות שנראות מכוונות לייצר עיכובים", הוסיף סמית. "לא נותרה לנו ברירה אלא ליידע את בעלי המניות של סרגון על הצעתנו".

"רקורד של השמדת ערך"

במצגת שפרסמה אוויאט היא כתבה שהעסקה שהיא מציעה משקפת ערך בטוח לבעלי המניות של סרגון, בהשוואה לסיכונים הכרוכים בהמשך פעילות עצמאית ולעומת "רקורד של השמדת ערך", כהגדרת החברה.

לדבריה, "האסטרטגיה הנוכחית של סרגון הורסת את הערך לבעלי המניות. להנהלת החברה אין יכולת לייצר ערך מהיצע המוצרים שלה, והחברה נאבקת בעיכובים בפיתוח מוצרי הדור הבא ומבזבזת זמן וכסף. הדירקטוריון הנוכחי לא שם דגש על האינטרס של בעלי המניות".

במכתב ליו"ר סרגון, זהר זיסאפל, ולמנכ"ל ארזי, כותב מנכ"ל אוויאט: "הופתענו והתאכזבנו מהדחייה שלכם את הצעתנו בחודש אפריל, לרכוש את סרגון במחיר של 2.8 דולרים למניה, המשקף פרמיה משמעותית של 51% על המחיר הממוצע ב-60 הימים האחרונים, ושל 34% על מחיר הנעילה ב-27 ביוני.

"כשדחיתם את הצעתנו הראשונה בנובמבר 2021, לרכוש את סרגון במחיר של 3.25 דולרים למניה, ציינתם שאתם רואים את ההצעה כלא הולמת, וכי גורמים חיצוניים ויוזמות פנימיות שעוד יפורסמו, ישפיעו על מחיר המניה בטווח הקצר. מחיר המניה ב-7.5 החודשים האחרונים מאז ההצעה שלנו סותר דעה זו".

סמית מעריך במכתבו שבעלי המניות של סרגון ישתכנעו שההצעה טובה להם, ומעריך שללא רכישתה בידי אוויאט, "ספק אם מניית סרגון וביצועי החברה ישתנו משמעותית בטווח הקצר".

אוויאט, שמצי ינת כי להערכתה סרגון מוערכת בחסר, רכשה בחודשים האחרונים מניות של החברה במחירים של 1.57-2.22 דולרים למניה. כבעלת למעלה מ-5% ממניות סרגון, היא דורשת לכנס אסיפת בעלי מניות ולשנות את הרכב הדירקטוריון: להוציא ממנו את המנכ"ל הקודם עירא פלטי (כיום יו"ר בלייד ריינג'ר), את דוד ריפשטיין (שהשבוע מונה לנהל את סטיקספיי) ואת יעל לנגר, ולמנות חמישה נציגים מטעמה.

"אנחנו מאמינים שהגיע הזמן להנהגה חדשה בדירקטוריון, שתבחן את הצעתנו ותנהל מו"מ לטובת בעלי המניות של סרגון", כותב מנכ"ל אוויאט במכתבו. לסיכום הוא מציין, כי אוויאט מעדיפה לדון בנושא עם סרגון "בצורה ידידותית", אך מוכנה לנקוט כל צעד שנדרש כדי לבצע את העסקה במהירות.

באוויאט סבורים שהשילוב בין החברות ייצר חברה גלובלית שמתמחה בתחום התקשורת האלחוטית ויכולה להתחרות בכל השווקים ובכל הוורטיקלים. אוויאט צופה סינרגיות בגובה 35 מיליון דולר מאיחוד הפעילויות של שתי החברות, ומוסיפה כי סרגון פועלת בעיקר מחוץ לצפון אמריקה, בעוד שעסקי אוויאט ממוקדים בצפון אמריקה.

סרגון פרסמה לאחרונה את דוחות הרבעון הראשון של 2022 והפחיתה את התחזית השנתית שלה, להכנסות של 300-315 מיליון דולר, צמיחה של כ-6% לעומת 2021. החברה העריכה שבמחצית השנייה היא תציג שיפור ברווחיות הגולמית, בהנחה של שיפור הדרגתי בשרשרת האספקה ועלויות השילוח.

בעלי המניות הגדולים בסרגון הם המשקיע האמריקאי ג'וזף סמברג, שמחזיק ב-15.5% מהמניות, ששוויין לפי הצעת אוויאט 36.3 מיליון דולר, והיו"ר זיסאפל, עם החזקה של 8.5% בשווי 19.9 מיליון דולר.

הקרן שהביאה משקיעים שהקפיצו את המניה

סרגון היא חברה ותיקה, שהוקמה עוד בשנת 1996 והיא חלק מקבוצת רד של האחים יהודה וזהר זיסאפל. החברה נסחרת בנאסד"ק עוד משנת 2000. מנייתה הגיעה לשיא זמן קצר לאחר ההנפקה, אך בהמשך נחלשה, עוד לפני התפוצצות בועת ההייטק של אותן שנים.

במשך 13 שנים נסחרה המניה במקביל גם בבורסה בתל אביב, עד שהחליטה להימחק מהמסחר בה בסוף 2017 (אגב, שווי החברה בעת המחיקה דומה לשווי לפני הדיווח על הצעת אוויאט).

בשנים האחרונות החברה מתקשה להתרומם, ומציגה תוצאות פיננסיות פושרות למדי, למרות הפוטנציאל המשמעותי שבמעבר לדור החמישי של הסלולר במדינות מפותחות ושדרוגי רשתות ישנות במדינות מתפתחות. ב-2019 פרסמה החברה אזהרת רווח, ואחרי מספר חודשים עדכנה גם על "הזדמנות אסטרטגית" שנגעה למיזוג או פיצול באמצעות השקעה חיצונית שלא יצאה אל הפועל. בהמשך הגיעה הקורונה שפגעה בתחילה בעסקי סרגון.

עם זאת, בתחילת 2021 עלתה סרגון על הרדאר של משקיעים שעקבו אז אחרי השקעותיה של קרן Ark בראשותה של קאת'י ווד, וכשהקרן הגדילה את החזקותיה בסרגון הגיעו איתה משקיעים פרטיים רבים שהקפיצו את המניה לשיא במחזורי מסחר גבוהים. השיא כאמור לא החזיק מעמד זמן רב.

בהמשך השנה דווח על פרישת המנכ"ל הוותיק פלטי ומינויו של ארזי שכיהן בעבר כסמנכ"ל הכספים של החברה. בחודשים האחרונים, אחד האתגרים המרכזיים של החברה הוא שרשרת האספקה. כך למשל, עם פרסום דוחות הרבעון השלישי ל-2021, אמר ארזי לגלובס כי "שוקי הרכיבים, השילוח והלוגיסטיקה נמצאים במערבולת, ובכל יום יש הפתעות חדשות. במקרה הטוב אנחנו מצליחים להשיג רכיבים, אך זה עולה לנו ברווח הגולמי". עם זאת הוא הדגיש שהוא מעודד מההתעניינות בקו מוצריה החדשים של החברה.

עוד כתבות

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Achmad Ibrahim

ההמלצה שהזניקה את השווי של אפל ב־70 מיליארד דולר ביום אחד

בית ההשקעות ברנשטיין פרסם בסוף השבוע האחרון המלצת קנייה אופטימית על אפל, שהזניקה את המניה המדשדשת וביקשה לנפץ את התחזיות הקודרות לגביה ● האם זה סימן להתאוששות?

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● על פי ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

בצלאל סמוטריץ', הציונות הדתית / צילום: רפי קוץ

האם מודי'ס הורידה את דירוג האשראי של ישראל בגלל המצב הגיאופוליטי?

שר האוצר טוען שהורדת דירוג האשראי נובעת מגאופוליטיקה. זו אחת הסיבות ● המשרוקית של גלובס

יוסי אברהמי / צילום: איל יצהר

שוק ההנפקות חוזר? הקבלן יוסי אברהמי רוצה להנפיק ולגייס 200 מיליון שקל

אברהמי מבקש להנפיק את חברת הבנייה למגורים שהקים לפי שווי של מיליארד שקל לפני הכסף ● לחברה צבר של אלפי דירות לבנייה עתידית והון עצמי של כ-600 מיליון שקל ● במידה ותצליח, זו תהיה הנפקת הנדל"ן השלישית השנה

חממת קנאביס / צילום: Shutterstock

הבשורה מאמריקה שהקפיצה את מניות הקנאביס, גם בת"א

ממשל ביידן הודיע כי הוא בוחן הקלות במגבלות על סם הקנאביס, ושלח את מניות החברות הגדולות בענף לזינוק של עשרות אחוזים בוול סטריט

טל–אור כהן מונטמאיור, מנכ''לית CyberWell / צילום: הגר בדר

גילויי האנטישמיות ברשתות החברתיות זינקו מאז המתקפה האיראנית

דוח חדש של ארגון CyberWell, שנלחם באנטישמיות ברשת, מצביע על כך ששיעור ההסרה של תוכן שטנה בערבית נמוך לעומת אנגלית ● המנכ"לית: "האכיפה חייבת להיות יותר אפקטיבית"

אילון מאסק, מנכ''ל ומייסד טסלה / צילום: ap, Jae C. Hong

טסלה מזנקת ב־35% בשבוע? אל תתרגשו, זו השיטה הכי ישנה בספר של מאסק

לאורך השנים אילון מאסק פיזר שלל הצהרות שלא התממשו ● בזמן שהמניה של טסלה צברה תאוצה והכרזותיו של מאסק שבו את דמיונם של המשקיעים, גופים פדרליים החלו בחקירה רשמית בה נבדקו טענות שמערכת הסיוע לנהיגה אוטונומית תרמה לכ־1,000 תאונות החל מינואר 2018 ● אבל המשקיעים של טסלה לא מוטרדים מהעבר, ומסתבר שגם לא מההווה

אייל רביד / צילום: עומר וידר

שימוע לפני הגשת כתב אישום למנכ"ל ובעלי ויקטורי אייל רביד בפרשת תיאום המחירים

רשות התחרות זימנה את אייל רביד, מנכ"ל ובעלי רשת ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום, וזאת בגין התבטאויות פומביות שבאמצעותן ניסה להגיע להסדרים להעלאת מחירים

מותג משקאות האנרגיה BLU / צילום: Shutterstock

זה משקה האנרגיה ששווה לבעלת יקבי כרמל עד 450 מיליון שקל

חברת המשקאות הבורסאית כרמל קורפ התקשרה במזכר הבנות לרכישת מותג משקה האנרגיה BLU בסכום הגבוה משמעותית אף משווי השוק שלה עצמה

החוק שיאשר לסנן את הבוס אחרי העבודה / אילוסטרציה: גלובס, חומרים: Shutterstock

החוק שיאסור על הבוס להתקשר לעובד אחרי שעות העבודה והסיכוי שיגיע גם לישראל

שוק העבודה בעולם ממשיך להתאים את עצמו לצרכיהם של דור המילניום וה–Z: הקנדים יעגנו בחוק התקציב את "הזכות להתנתק" ● גם מדינות אחרות מקדמות מהלכים שמגדירים מתי נגמר יום עבודה ומתי מותר לפנות לעובדים ● האם יש סיכוי לחקיקה דומה גם בישראל?

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צוללות בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

אוניברסיטת UCLA / צילום: Associated Press, Jae C. Hong

עימותים אלימים בין פרו-פלסטינים ותומכי ישראל באוניברסיטת UCLA

באוניברסיטת UCLA שבקליפורניה הוחרפו העימותים בין המפגינים וכוחות הביטחון הגיעו על מנת להפריד בין הניצים ● באוניברסיטת קולומביה הגיעו אמש השוטרים מצוידים ברימוני הלם ופשטו על הבניין בו התבצרו המפגינים הפרו-פלסטינים

גילעד אלטשולר / צילום: איל יצהר

שלושה מימושים גדולים: אלטשולר שחם בדרך לצמצם בחצי חשיפה למניות בישראל

באפריל הפסיק בית ההשקעות להיות בעל עניין בלאומי ובהפועלים, ומכר את מניות פוקס בכ–100 מיליון שקל ● כיום מתחלקות החזקותיו במניות ל–80% בחו"ל ו–20% בישראל, ובכוונתו להמשיך לממש, בעיקר נוכח האיום הגיאופוליטי ● גורמים בשוק: המכירה - גם בשל עזיבת הלקוחות

הפגנה פרו פלסטינית באוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון, השבוע / צילום: ap, Cliff Owen

איסור על שיח אנטישמי: בארה"ב מנסים לעצור את הכאוס באוניברסיטאות העילית

הצעת חוק חדשה נגד אנטישמיות תובא להצבעה השבוע בבית הנבחרים האמריקאי ● היא עשויה להפוך את הקריאות בהפגנות הפרו-פלסטיניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב לעבירות פליליות ● איך יגנו על הסטודנטים היהודים, והאם ביקורת על ישראל תיחשב אנטישמית?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

רפיח או עסקה? כלכלנים מעריכים איך יגיבו הבורסה והשקל לתרחישי המלחמה

ישראל נמצאת בפני צומת אסטרטגי, כששתי אופציות מרכזיות על השולחן ● הראשונה היא עסקה שכוללת החזרת חטופים לצד הפסקה זמנית של הלחימה ● השנייה היא ככל הנראה פעולה נרחבת של צה"ל ברפיח ● שלושה כלכלנים בכירים מנתחים את השפעתם של התרחישים השונים על השקל, הבורסה והגירעון התקציבי

בניין סופר מיקרו בקליפורניה / צילום: Shutterstock

שתי מניות שבבים פרסמו אתמול דוחות. איך הגיבו המשקיעים?

יצרנית השרתים סופר מיקרו לא עמדה בתחזיות האנליסטים ופרסמה הכנסות נמוכות מהצפוי ● גם חברת השבבים AMD פרסמה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון וספגה הורדה דרמטית במחיר המניה

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

אקסל / אילוסטרציה: Shutterstock

כך הבינה המלאכותית תעזור לכם להשתמש באקסל

מיקרוסופט החלה להכניס כלי AI לתוכנת האקסל ● בקרוב תוכלו לקבל ניתוחי מגמות ותובנות על הנתונים שלכם, לייצר נוסחאות בקלות בעזרת טקסט, ולקבל דגש על מה שחשוב לכם