גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דגים

עוד כתבות

דג מנהדן. ביולוגים ימיים מכנים אותו ''הכבד של הים'' / צילום: ויקיפדיה

מה קרה כשהדג הזעיר הזה נעלם מהאוקיינוס האטלנטי

לפני כעשור התמוטטה המערכת האקולוגית בחופי האוקיינוס האטלנטי ואיתה גם תעשיית הדיג • ביולוגים ימיים גילו שציד לא מבוקר של דג בשם מנהדן, ממנו ניזונים בעלי חיים רבים, גרם לכך

''סלמון עין גרב''. מקור צבעו הייחודי בפיגמנט אורגני בצבעי אדום וצהוב / צילום: Shutterstock

הדג הזה נעלם והכחיד איתו את כל המערכת האקולוגית של אלסקה

בשנים האחרונות דייגים מקומיים הניסו את הזאבים מגדות הנהרות, מה שגרם להכחדתו של אחד הדגים המרכזיים בתעשיית הייצוא של המדינה • חוקרים שערכו תצפיות במקום גילו את הקשר בין השניים

כלבת הים יוליה בחוף יפו / צילום: Associated Press, Ariel Schalit

החיה המכוערת ביותר באינטרנט, או למה אכפת לנו רק מחיות חמודות

בכל יומיים נכחד לפחות מין אחד מהעולם, אבל בעוד שחיות חמודות כמו כלבת הים שעצרה לנוח בחופי יפו מקבלות את תשומת הלב של שוחרי הסביבה, ולכן גם את רוב התרומות והמשאבים להצלתן, חיות אחרות נזנחות • מה אנחנו עלולים להפסיד מהיעלמותן, ואיך ביולוג קומיקאי בריטי פועל כדי לתקן את העוול

פסטייה דגים, סלסת עגבניות וצ'ילי / צילום: אפיק גבאי

"שיינע": מבחר מגוון ונדיר של דגים שזוכים לטיפול הטוב ביותר מידי השף

שף המסעדה, אסף גבאי, עובד עם דגה מקומית או דגה מיובאת, המגיעה במשלוח מיוחד למסעדה • רבות מהמנות מטופלות בדומה לאופן שבו נהוג לטפל בבשר: יישון ופירוק למשל • האירוח פה חם והצוות שירותי ואדיב: הוא שם כדי לעזור עם האוכל, לתת דגשים ולוודא שכולם שבעי רצון

מים ופסולת שנשפכו אל הרחוב מבית המלון / צילום: Reuters, Michele Tantussi

1,500 דגים ומיליון ליטר מים: אקווריום ענקי התנפץ בברלין

ה"אקווה-דום" בברלין, שהתפרסם כאקווריום הגדול בעולם מסוגו, התנפץ • מיליון ליטר של מים ופסולת הציפו את מלון רדיסון בלו, בו נמצא האקווריום, ואת הרחובות הסמוכים • שני אנשים נפצעו, והמשטרה המקומית מסרה כי הדגים ששהו באקווריום "אינם נמצאים יותר במים"

שיעור התלות של ישראל בייבוא מוצרי מזון, 2021

ישראל נשענת על הסחר העולמי באספקת המזון הבסיסי

בואו לצלול איתנו למספרים ולנתונים שמאחורי החיים עצמם • והפעם: כמעט כל צריכת הפירות והירקות בישראל מגיעה מייצור ישראלי. אך בנוגע לכל שאר המאכלים הבסיסיים – המצב שונה לחלוטין

רז שרוט, מנכ''ל ''שוק הדגים'' / צילום: אבי ולדמן

מוכר הדגים האינטרנטי שמתעקש לא להעלות מחירים: "נספוג התייקרויות גם במחיר של ירידה ברווחיות"

רז שרוט, בן 52 מהוד השרון, נשוי ואב לשלושה ילדים • מנכ"ל "שוק הדגים" • "הדגים מגיעים טריים לבוטיק האריזה, עוברים תהליך מיון, ניקוי ומשם עפ"י הבקשות של הלקוחות נשלחים אליהם ארוזים" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

קרקעית הים, שאריות של DNA של חיות מים משמשות לפיתוח תרופות / צילום: Shutterstock, YukoF

מציאת תרופות חדשות בעומק הים דרך 'eDNA'

כלי שיט אוטונומיים שיכולים לרחרח שאריות דנ"א מהסביבה המימית שלהם יוכלו בקרוב לעזור לחוקרים לגלות תרופות חדשות שמקורן בבעלי חיים ימיים

טונה סטארקיס -נתחי טונה בהירה בשמן זית טבעי כתית / צילום: חגית גורן

רשות התחרות: הורדת המכס על טונה חסכה עשרות מיליונים בשנה

בין 2013 ל-2016 הופחת בהדרגה המכס על שימורי טונה בקופסאות קטנות בישראל • מחקר של רשות התחרות שהתפרסם היום מעלה כי הורדת המכס בשווי 3.5 שקלים לק"ג התגלגלה במלואה לצרכנים, ותוספת התחרות אף הביאה לירידת מחירים מעבר לכך

מנת בשר במסעדה / צילום: וילה גליליי

צריכת הבשר של הישראלים נמצאת בעלייה, אז לאן נעלמו הקצביות?

למרות טרנד הבריאות, הנתונים מצביעים על גידול בצריכת הבשר והדגים של ישראלים בעשור הקרוב • בשונה משוק המעדניות והאוכל המוכן, היצע החנויות המתמחות בתחום נמצא בירידה - והמיקוד עובר לפעילות בסופרמרקטים ובחנויות הנוחות

''אנחנו עובדים עם שפים מקומיים וכבר יש לו טעם של דג, אבל עוד לא של סלמון'' / צילום: אסף קרלה

הכירו את חמשת הסטארט־אפים הישראליים שיביאו את הדג המתורבת לצלחת שלכם

המחסור החמור בחיות ים והנזקים העצומים של תעשיית הדיג לסביבה הכניסו לשוק תחליפי המזון שחקן חדש: בשנתיים האחרונות צצות בזו אחר זו חברות שמגדלות בשר דגים במעבדה, וההשקעה העולמית בתחום קפצה ביותר מפי 10 • כעת התנופה נותנת אותותיה גם בישראל

ניתוח ההתנהגות והתגובות הרגשיות של כלבים לגירויים מאפשר לדעת איזה כלב עצבני מכדי להתאים לנחייה או פחדן מכדי להתאים לשמירה / צילום: עינת לברון

רק נדמה לכם שהכלב מחייך: עולם הרגש של החיות הולך ונחשף

פרופ' אנה זמנסקי חוקרת התנהגות ורגשות של בעלי חיים באמצעות בינה מלאכותית • דווקא הטכנולוגיה, היא אומרת, יכולה לעזור לנו להבין את החיות שסביבנו ולשפר את היחסים איתן

מנת דג המשלבת טעמים מזרח–אסיאתים ומזרח–תיכוניים / צילום: איתן וכסמן

עונת מאכלי הים נפתחת: ברוכים הבאים, ותודה על הדגים

עם הבונוסים של הסתיו נמנים גם המאכלים השווים מן הים • 5 המלצות למסעדות דגים ופירות ים מצטיינות, ועוד 3 למקומות שכיף להצטייד בהם כדי להכין כאלה בבית

יונת ים בודדה על קרחון באזור האוקיינוס הארקטי

ציפורים, דגים ואפילו עצים: המינים שמשתנים עם שינוי האקלים

תנאים חמים יותר גרמו לחיות וצמחים להתאים לעצמם מנהגים חדשים ולפתח תכונות חדשות: תמנונים מתכווצים, לטאות מפתחות רגליים חזקות יותר, ועצים מהגרים

ציד בלתי מבוקר של דגי טונה ביפן / צילום: נטפליקס

הסרט החדש של נטפליקס חושף את הנזקים האדירים של תעשיית הדייג

התעשייה המאיימת ביותר כיום על החיים הימיים היא תעשיית הדייג • סרט חדש של נטפליקס שצולל לזירה הימית הפרוצה, מגלה את האמת שהצרכנים ממש לא ישמחו לשמוע: ממקרי היעלמות ורצח מסתוריים, ועד דולפינים וכרישים המסתבכים ברשתות הדייג ומתים

מכמורת דייג ענקית. פורסת רשת עד קרקעית הים וכורתת צמחייה ימית, דולפינים, צבי ים וחיות גדולות כקטנות / צילום: Shutterstock

הסכם איראן-סין מאיים על בעלי החיים, משאבי הטבע ופרנסת הדייגים האיראנים

להסכם לשיתוף פעולה בין סין לאיראן בתחום הנפט והתשתיות יש צד אפל: מכמורות דיג סיניות הדגות מכל הבא ליד בשטח איראן, מגרדות את קרקעית הים ולוכדות גם בעלי חיים גדולים • המערכת האקולוגית נמצאת בסכנה, אך גם פרנסת הדייגים האיראנים

דג מת שנפלט לחוף בהרצליה במהלך אסון הזפת / צילום: עומר סלע

בלעדי הפארסה שלא נגמרת: משרדי הבריאות והחקלאות נזכרו לעצור שיווק דגים למאכל בעקבות אירוע הזפת

גלובס פנה כבר ביום ראשון למשרדי הבריאות והחקלאות בניסיון לברר האם האסון האקולוגי משליך גם על מאכל דגים והאם ניתנו הוראות מיוחדות לדייגים • כעת נזכרו לעדכן את ההנחיות

אוסמה דלאל / צילום: באדיבות אוללה

"אין מקום לשף ערבי שמביא פרשנות אישית. פרשנות למטבח שלנו רק ליהודים מותר לעשות"

אוסמה דלאל, שף מחונן שעבד אצל רפי כהן ויונתן רושפלד, פתח וסגר שתי מסעדות • אחת שהצליחה יותר מדי ואחת שהצליחה פחות מדי • עכשיו הוא פתח בתל אביב חנות דגים ייחודית שתורים משתרכים בפתחה

בויאבס של מנטה ריי / צילום: אבי גנור

בויאבז, מלך המרקים, מצטרף למשלוחים ויש גם קיט להכנה ביתית

עונת המרקים נפתחה בקול תרועה, ואל שלל המרקים הביתיים מצטרף גם בויאבז ממיטב המסעדות, שהרי רק מעטים יאתגרו את עצמם בהכנה של מרק הדגים הצרפתי המהולל • אבל השנה יש גם חידוש: ערכת בויאבז להכנה ביתית, כמעט כמו במסעדה

שקנאים בצפון הארץ / צילום: יניב כהן - רשות הטבע והגנים

עשרות אלפי שקנאים מגיעים לישראל מדי שנה. וזו לא תופעת טבע חביבה

כ-50 אלף שקנאים מגיעים לישראל בכל שנה בחודשי הסתיו, כשהם פצועים, תשושים ובעיקר רעבים • כל אחד מהם מחסל פה לא פחות מקילוגרם דגים בכל יום, "וכשהם מורעבים, שום דבר לא יעצור אותם" • הנזק שהם עושים נאמד ב-6 מיליון שקל בשנה