לפני כעשור התמוטטה המערכת האקולוגית בחופי האוקיינוס האטלנטי ואיתה גם תעשיית הדיג • ביולוגים ימיים גילו שציד לא מבוקר של דג בשם מנהדן, ממנו ניזונים בעלי חיים רבים, גרם לכך
בשנים האחרונות דייגים מקומיים הניסו את הזאבים מגדות הנהרות, מה שגרם להכחדתו של אחד הדגים המרכזיים בתעשיית הייצוא של המדינה • חוקרים שערכו תצפיות במקום גילו את הקשר בין השניים
בכל יומיים נכחד לפחות מין אחד מהעולם, אבל בעוד שחיות חמודות כמו כלבת הים שעצרה לנוח בחופי יפו מקבלות את תשומת הלב של שוחרי הסביבה, ולכן גם את רוב התרומות והמשאבים להצלתן, חיות אחרות נזנחות • מה אנחנו עלולים להפסיד מהיעלמותן, ואיך ביולוג קומיקאי בריטי פועל כדי לתקן את העוול
שף המסעדה, אסף גבאי, עובד עם דגה מקומית או דגה מיובאת, המגיעה במשלוח מיוחד למסעדה • רבות מהמנות מטופלות בדומה לאופן שבו נהוג לטפל בבשר: יישון ופירוק למשל • האירוח פה חם והצוות שירותי ואדיב: הוא שם כדי לעזור עם האוכל, לתת דגשים ולוודא שכולם שבעי רצון
ה"אקווה-דום" בברלין, שהתפרסם כאקווריום הגדול בעולם מסוגו, התנפץ • מיליון ליטר של מים ופסולת הציפו את מלון רדיסון בלו, בו נמצא האקווריום, ואת הרחובות הסמוכים • שני אנשים נפצעו, והמשטרה המקומית מסרה כי הדגים ששהו באקווריום "אינם נמצאים יותר במים"
בואו לצלול איתנו למספרים ולנתונים שמאחורי החיים עצמם • והפעם: כמעט כל צריכת הפירות והירקות בישראל מגיעה מייצור ישראלי. אך בנוגע לכל שאר המאכלים הבסיסיים – המצב שונה לחלוטין
רז שרוט, בן 52 מהוד השרון, נשוי ואב לשלושה ילדים • מנכ"ל "שוק הדגים" • "הדגים מגיעים טריים לבוטיק האריזה, עוברים תהליך מיון, ניקוי ומשם עפ"י הבקשות של הלקוחות נשלחים אליהם ארוזים" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
כלי שיט אוטונומיים שיכולים לרחרח שאריות דנ"א מהסביבה המימית שלהם יוכלו בקרוב לעזור לחוקרים לגלות תרופות חדשות שמקורן בבעלי חיים ימיים
בין 2013 ל-2016 הופחת בהדרגה המכס על שימורי טונה בקופסאות קטנות בישראל • מחקר של רשות התחרות שהתפרסם היום מעלה כי הורדת המכס בשווי 3.5 שקלים לק"ג התגלגלה במלואה לצרכנים, ותוספת התחרות אף הביאה לירידת מחירים מעבר לכך
למרות טרנד הבריאות, הנתונים מצביעים על גידול בצריכת הבשר והדגים של ישראלים בעשור הקרוב • בשונה משוק המעדניות והאוכל המוכן, היצע החנויות המתמחות בתחום נמצא בירידה - והמיקוד עובר לפעילות בסופרמרקטים ובחנויות הנוחות
המחסור החמור בחיות ים והנזקים העצומים של תעשיית הדיג לסביבה הכניסו לשוק תחליפי המזון שחקן חדש: בשנתיים האחרונות צצות בזו אחר זו חברות שמגדלות בשר דגים במעבדה, וההשקעה העולמית בתחום קפצה ביותר מפי 10 • כעת התנופה נותנת אותותיה גם בישראל
פרופ' אנה זמנסקי חוקרת התנהגות ורגשות של בעלי חיים באמצעות בינה מלאכותית • דווקא הטכנולוגיה, היא אומרת, יכולה לעזור לנו להבין את החיות שסביבנו ולשפר את היחסים איתן
עם הבונוסים של הסתיו נמנים גם המאכלים השווים מן הים • 5 המלצות למסעדות דגים ופירות ים מצטיינות, ועוד 3 למקומות שכיף להצטייד בהם כדי להכין כאלה בבית
תנאים חמים יותר גרמו לחיות וצמחים להתאים לעצמם מנהגים חדשים ולפתח תכונות חדשות: תמנונים מתכווצים, לטאות מפתחות רגליים חזקות יותר, ועצים מהגרים
התעשייה המאיימת ביותר כיום על החיים הימיים היא תעשיית הדייג • סרט חדש של נטפליקס שצולל לזירה הימית הפרוצה, מגלה את האמת שהצרכנים ממש לא ישמחו לשמוע: ממקרי היעלמות ורצח מסתוריים, ועד דולפינים וכרישים המסתבכים ברשתות הדייג ומתים
להסכם לשיתוף פעולה בין סין לאיראן בתחום הנפט והתשתיות יש צד אפל: מכמורות דיג סיניות הדגות מכל הבא ליד בשטח איראן, מגרדות את קרקעית הים ולוכדות גם בעלי חיים גדולים • המערכת האקולוגית נמצאת בסכנה, אך גם פרנסת הדייגים האיראנים
גלובס פנה כבר ביום ראשון למשרדי הבריאות והחקלאות בניסיון לברר האם האסון האקולוגי משליך גם על מאכל דגים והאם ניתנו הוראות מיוחדות לדייגים • כעת נזכרו לעדכן את ההנחיות
אוסמה דלאל, שף מחונן שעבד אצל רפי כהן ויונתן רושפלד, פתח וסגר שתי מסעדות • אחת שהצליחה יותר מדי ואחת שהצליחה פחות מדי • עכשיו הוא פתח בתל אביב חנות דגים ייחודית שתורים משתרכים בפתחה
עונת המרקים נפתחה בקול תרועה, ואל שלל המרקים הביתיים מצטרף גם בויאבז ממיטב המסעדות, שהרי רק מעטים יאתגרו את עצמם בהכנה של מרק הדגים הצרפתי המהולל • אבל השנה יש גם חידוש: ערכת בויאבז להכנה ביתית, כמעט כמו במסעדה
כ-50 אלף שקנאים מגיעים לישראל בכל שנה בחודשי הסתיו, כשהם פצועים, תשושים ובעיקר רעבים • כל אחד מהם מחסל פה לא פחות מקילוגרם דגים בכל יום, "וכשהם מורעבים, שום דבר לא יעצור אותם" • הנזק שהם עושים נאמד ב-6 מיליון שקל בשנה