גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מזון

עוד כתבות

שוק פתח תקווה / צילום: גיא ליברמן, גלובס

מה גרם למשרד הבריאות לפרסם נתונים חלקיים לגבי הדברה של פירות וירקות

משרד הבריאות לא פרסם בשנים האחרונות נתונים לגבי תחום ההדברה • במקביל לפרסום דוח מבקר המדינה החליטו במשרד להקדים תרופה למכה ולהציג דוח שעוסק בנושא • הבעיה: הדוח כולל נתונים ישנים, חלקיים ומדאיגים • משרד הבריאות: "התהליך מצריך זמן"

סופר, מכולת, תרבות הצריכה, בקבוקים, מיץ, מעובד, מדפים, מזון

הטרנד הבא או פנטזיה נוספת? פנטזי מבקשת לקלוט פעילות של יבוא ושיווק מוצרי מזון

על הכוונת: חברת אייל אייכנר, יבואנית מזון עם כשרויות גבוהות - שמציגה מחזור שנתי של 29 מיליון שקל

מיכל הלפרין/ צילום:יוסי זמיר

"לא נהסס לפעול נגד עסקים שינצלו את קשיי התקופה לצורך התנהגות אנטי-תחרותית"

כך מתריעה היום הרשות לתחרות • מבהירה כי "ענפי המזון והטואלטיקה זוכים לתשומת-לב מיוחדת" מצדה דווקא במהלך משבר הקורונה, זאת עקב "תלות רבה של משקי-הבית בישראל באספקה סדירה" ועל-מנת למנוע ניצול של מגפת הקורונה לפגיעה בתחרות ובציבור

רשת ויקטורי בסוף השבוע. גידול של 45% בשוק מוצרי הצריכה בשבוע האחרון  / צילום: בר לביא, גלובס

מרוויחים ביד אחת ומפסידים בשנייה: כך משפיע משבר הקורונה על ספקיות המזון הגדולות

בעוד שרשתות השיווק והספקיות שלהן נהנות מצמיחה יוצאת דופן בהיקפי הקנייה של הקונים ברשתות ובאונליין, יש גם מי שמפסיד • היקף הפעילות של ספקיות המזון לענף ההסעדה והמלונאות, שמהווה חלק מהותי מהפעילות שלהן, נפגע בעשרות אחוזים

מבצעי קורונה / צילום: מיכל רז-חיימוביץ, גלובס

מנצלים את המצב להעלאת מחירים? המועצה לצרכנות יצאה לבדוק

האם חלק מהרשתות לא מצליחות להתאפק ומנצלות את משבר הקורונה? סיירת חירום מטעם המועצה לצרכנות צפויה לבדוק מדי יום כ-150 מוצרים נבחרים בעשרות סניפים ברשתות שיווק שונות

תור בטיב טעם / צילום: שירה ספיר, גלובס

פרשנות: מגמת עליית המחירים בשוק המזון כבר כאן

אנשים נשארים בבית ורוכשים יותר לטובת צריכה מיידית וגם "ליתר ביטחון", כשבמקביל נרשמת עלייה במחירים של חלק ניכר מהמוצרים וביטול הנחות שנהוגות בתקופת החג הפסח • כל אלה מבשרים על גידול חד בהכנסות של רשתות המזון ברבעון הראשון השנה - וכנראה גם אל תוך הרבעון השני

אזרחי ברלין אוגרים מזון / צילום: Annegret Hilse, רויטרס

הבהלה מהקורונה הגיעה לבירת גרמניה: הברלינאים אוגרים בננות ופסטה

בחמישי האחרון, קאנצלרית גרמניה אנגלה מרקל אמרה לגרמנים כי יש להאט את קצב התפשטות הקורונה, אך כי בתי הספר לא ייסגרו • בבוקר שאחרי, כל מדינות המחוז במדינה הודיעו כבר אופן עצמאי על סגירת הגנים ובתי הספר • ובנתיים, מדפי הסופרים מתרוקנים

האם מכונה יכולה לטעום כמו בני אדם?  / איור: איל אונגר, גלובס

קובעי הטעם החדשים: האם אפשר ללמד מכונות לטעום כמו בני אדם?

הלשון האלקטרונית שמסייעת למהנדסי מזון להחליט איזה מוצר לפתח • המכשיר שמודד עד כמה תחליפי הבשר דומים לבשר • וחיישני המולקולות שמנבאים מה נריח • מדען המזון ד"ר אופיר בנימין מסביר מה אפשרי ומה מדע בדיוני

סימון מוצרי המזון / צילום: מיכל רז חיימוביץ'

דעה: חוק סימון המוצרים - טוב אבל לא מספיק

בעולם הדיגיטלי המקוון, הקלות במעבר בין מוצרים באמצעות גלילה או לחיצה פשוטה על מסך הטלפון הנייד מייצרת לכאורה שפע חיובי, אולם עם כל השפע שסביבנו נראה שאין מענה אמיתי לצרכים הספציפיים שלנו כצרכנים

דוכן ירקות בשוק הכרמל  בתל אביב / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

מצב השוק: מחנה יהודה והכרמל משגשגים, למה רוב האחרים עומדים ריקים?

סקר שערכה חברת גיאוקרטוגרפיה עבור "גלובס" מגלה כי הציבור הישראלי נוטש שווקים שלא משתנים עם רוח התקופה ואינם מושכים קהל צעיר ותיירים • גיא נרדי יצא לבדוק מה קורה עם השווקים מחוץ לערים הגדולות

 

ארוחה מהמדפסת ובשר מהמעבדה / איור: איל אונגר, גלובס

ארוחה מהמדפסת ובשר מהמעבדה: כך ינסו תאגידי המזון לשמר את כוחם גם בעשור הבא

בתעשיית המזון מחפשים חלופות מזון בריאות שגם יאפשרו לשמור על שורת הרווח • בישראל ובעולם שוקדים על פיתוחים שונים כמו הפקת חלבון מחרקים, ובטוחים שבסוף התהליך יצליחו להשפיע על בלוטות הטעם שלנו באמצעות טכנולוגיה בלבד • פרויקט מיוחד

סופרמרקט יוחננוף בקריית עקרון / צילום: תמר מצפי

ווליו בייס: "האחראים העיקריים למצבו העגום של הצרכן הישראלי הן רשתות קמעונאות המזון"

האנליסטית נועה צבי טוענת כי בין 2014 ל־2018 הרשתות הוזילו את מחירי המזון בכ-2% בלבד, בעת שמחירי היצרנים הופחתו בכ-7.5% • "כל השיפור ברווחיות הרשתות מקורו בשיפור המרווח מול היצרנים, ולא בהתייעלות" • "ב-2019 אנו רואים עליית מחירים חדה, כשמחירי חומרי הגלם ממשיכים במגמת ירידה"

סניף של סופר פארם / צילום: יח"צ

מזון טרי ובית מרקחת תחת קורת גג אחת: הפרטים על הרשת החדשה של סופר פארם נחשפים

רשת הפארם מתרחבת לתחום המזון באמצעות תת-הרשת החדשה "Daily" • החנויות הראשונות ייפתחו ברבעון השני של 2020 במתחם הבורסה בר"ג ובעזריאלי שרונה • החנויות יהיו קטנות מהסניפים המסורתיים ויורכבו ממחלקת מזון מוכן טרי, מוצרי טואלטיקה ובית מרקחת

מנכ"ל תנובה, אייל מליס

בלעדי תנובה מסמנת מנועי צמיחה חדשים: בוחנת כניסה לתחום האוכל המוכן

חברת המזון הגדולה בישראל בוחנת הקמת מערך ייצור למזון מוכן בוואקום המיועד לשוק המקצועי • ההשקעה בקווי הייצור מוערכת בעשרות מיליוני שקלים וצפויה להביא לתנובה תוספת מכירות של 150 מיליון שקל בשנה

זריקת מזון בקנדה/ צילום: רויטרס, Ben Nelms

לא גומרים מהצלחת: כך הפך בזבוז המזון העולמי לפצצה מתקתקת

כמעט שליש מהמזון בעולם הופך בסופו של דבר לאשפה, כשבמקביל 820 מיליון בני אדם סובלים מרעב • מרגישים חסרי אונים בגלל תחזיות אימה על התחממות כדור הארץ? הדרך להשפיע מתחילה בסופרמרקט (אל תתפתו למבצעים), ממשיכה במקרר (לא חייבים לזרוק את זה) ונגמרת בצלחת

שריפה בשמן תעשייה בנמל חיפה/ צילום: אילן מלסטר , המשרד להגנת הסביבה

שמן מנסה להרגיע לאחר השריפה ונפילת המניה: "האירוע לא ישפיע באופן מהותי על תוצאות החברה"

מניית שמן זינקה היום 8% במחזור מסחר גדול מהרגיל, לאחר שהחברה עדכנה כי יש לה כיסוי ביטוחי, למקרה השריפה שהתרחש ביום חמישי במחסני החברה במפרץ חיפה • מתחלת השנה הוסיפה מניית שמן כ-13% לשווי חברה של כ-130 מיליון שקל

דיוויד פיינגולד, סגן נשיא ומנהל בכיר ב 1832 Asset Management / צילום:  יחצ

המשקיע הזר של שטראוס נחשף, ויש לו אחזקות גם באלביט מערכות

מתברר כי בשטראוס ובאלביט יש בעלת החזקות זרה משמעותית - זרוע ההשקעות של הבנק הקנדי נובה סקוטיה, ששווי השקעתה בשתיהן מגיע לכ-1.2 מיליארד שקל • בראיון ל"גלובס" מדבר דיוויד פיינגולד, המנהל עבורה חלק מקרנות האקוויטי, על ההשקעות בחברות הללו ועל היציאה בזמן מההשקעה בחברת טבע

פירות וירקות/ צילום: תמר מצפי

למה חוקי הכלכלה לא עובדים על מחירי הפירות והירקות?

דוח משרד החקלאות: מאז המחאה החברתית עלו מחירי הפירות ריאלית בכ-30%, ומחירי הירקות עלו ריאלית ב-6% • עוד עולה כי האספקה לנפש ירדה מאז שנת 2000 ב-20% • איך זה בדיוק מסתדר עם הרפורמה לסימון המזון המזיק של משרד הבריאות, שמעודדת צריכת ירקות ופירות?

טחינת "בארכה" / צילום: שני מוזס / צילום: שני מוזס, גלובס

עליית מחירי המזון חוזרת: טחינה בארכה מעלה מחירים

החברה פנתה לרשתות השיווק בדרישה לייקר את מוצריה בשיעור של 8% • בארכה: "עקב קפיצת מחיר של עשרות אחוזים בשומשום בחודשים האחרונים, ולאחר שספגנו עליות מחירים קודמות, נאלצנו לבקש עליית מחיר למוצרינו"

המבורגר / צילום: Designed by lifeforstock / Freepik

המבורגר זה לא כל כך נורא: הכירו את חוקרת המזון שלא מפחדת בכלל ממזון מעובד

המבורגר זה לא כל כך נורא, סלט בקופסה לפעמים אקולוגי יותר מסלט שמכינים לבד וגם פיצה קפואה יכולה להיות די בריאה • חוקרת המזון פרופ' לואיז פרסקו לא מפחדת ממזון מעובד