יניב הרוש, בן 40, נשוי ואב לשלושה, בעלי תל יצחק קיטשן אנד גארדן • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
העמלה המופחתת תעמוד על 22% במקום 27% הרגילים שגובה חברת המשלוחים וולט • את הסיוע למסעדנים העריכו בוולט במיליוני שקלים: "בלי המסעדות לא תוכל החברה להתקיים"
מיכל שדה גולדווסר מנהלת את דוכן "פסטה בנמל" בשוק האיכרים בנמל ת"א • "אנחנו צריכים לייצר הכנסות, הרזרבות שלנו נגמרות מסגר לסגר" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
קבוצת מסעדנים, בהובלת השף יהונתן בורוביץ', תנסה לפתח אפליקציית משלוחי אוכל שתחתוך בחצי את גובה העמלות שגובות כיום וולט ותן ביס • מדובר בהשקעה של 100 אלף שקל לבעל מסעדה • עם זאת, סקר חדש מצא כי שוק המשלוחים דווקא צפוי להתכווץ בעידן הפוסט קורונה
השף תומר טל ממסעדת "ג'ורג' וג'ון" נהנה משנה טובה במיוחד והתחיל את הנסיקה שלו בקולינריה המקומית, עד שהקורונה קטעה את הכול • עכשיו המסעדה סגורה והוא יושב בבית, חולם על פיין דיינינג ומנסה לשמור על האש הפנימית
יוספי, טבח מקורי וקצת גם פילוסוף, משלב אוכל מקומי ואירופאי במסעדת "ברוט" • התפריט שלו משקף את אמונתו באוכל כדרך להתחבר למקום שבו אנחנו חיים, גם אם כרגע המטבח שלו סגור זמנית בגלל המצב
טוטו נחשבה למסעדת יוקרה וותיקה אשר פעלה בשטח רחב ידיים, בכניסה למגדל המוזיאון בתל אביב • המסעדה תועדה לאחרונה כשהיא מפורקת וריקה לחלוטין • ירון שלו, בעלי המסעדה: "לא נכון לי כרגע להגיב. כל המסעדות סגורות כרגע"
דנה שפירא ורונן מלחן, הורים לעמרי • בעלי "דה סושיאליסט", חברה שמספקת שירותי סושיאל, ו"עסק טעים" למזון ביתי • "גלובס" שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
חבילת ההטבות של תן ביס מכוונת להעניק תמיכה מיידית למסעדות הנמצאות בסיכון הגבוה ביותר • אותן מסעדות יקבלו הנחה של 25% בעמלות בשירות המשלוחים
ליונה ששון ומוריס גיני היו שתי מסעדות נהדרות: "טופולינו" הירושלמית ואחותה התל אביבית "לוקה ולינו" • מאז ששתיהן נסגרו נאלצו בני הזוג לעבוד בנקיון בתים כדי לכסות את החובות • לאחרונה חזרה יונה לבשל בביתם בתל אביב ומוריס עושה משלוחים • האוכל מעולה כתמיד
ענף המסעדות ספג מכה קשה ואילץ את בעלי העסקים להמציא את עצמם מחדש, כשבתי הקפה "מתחפשים" למעדניות כדי לשרוד • ל"גלובס" נודע כי ארקפה, למשל, התחילה למכור מזון מוכן הביתה • השף יובל בן נריה לעומת זאת החל למכור רטבים וחומרי גלם לבישול, והם לא היחידים
אחרי שבסגר הראשון ארקפה הבינה שהסניפים שלה משותקים בשל הנחיות הממשלה היא נכנסה לראשונה למכירה בוולט • כעת בסגר השני רשת בתי הקפה של ירון ירקוני מרחיבה את סניפי הבייקרי שלה למכירת מוצרי מעדניה ובהם סלטים, ממרחים, ולביבות
אחרי ששקעו בחובות גדולים בסגר הראשון, לקחו הלוואות בעזרת המשפחה ושינו קונספט - שהוכיח את עצמו וכמעט הוציא אותם מהבוץ - מתמודדים בעלי מסעדת נסרין עם המציאות החדשה־ישנה: "רק במזור ממשלתי הסיוט יסתיים" • יש לי עסק עם קורונה, פרויקט מיוחד
כשבתי הקפה שבבעלותם נסגרו בקורונה, והם הבינו שרק בטייק אוויי אפשר לשרוד בענף בימים אלה, החליטו אבישי איבגי וצח כהן לפתוח אוטו שמוכר כנאפה • היום הם כבר בדרך לסניפים נוספים • יש לי עסק עם קורונה, פרויקט מיוחד
ראשי ענף ההסעדה שוב קוראים לצמצום ההגבלות על המסעדות: "דורשים מממשלת ישראל להורות על פתיחתם מחדש של העסקים לשירות איסוף עצמי וישיבה במקום פתוח לתפוסת קהל של עד 10 אנשים" • לטענת איגוד המסעדות, 150 אלף מעובדי התעשייה הוצאו לחל"ת או פוטרו
אפליקציית משלוחי האוכל תצמצם את גובה העמלה שהיא לוקחת על הזמנות מ-27% בממוצע ל-22%, החל ממחר ועד ה-11 באוקטובר • צמצום גובה העמלה יסובסד על ידי בנק הפועלים בכפוף להיקף המשלוחים שיבוצעו במהלך התקופה • לא מדובר בשינוי שיפיע על המחיר לצרכן
בתי קפההמומלצותרשות התחרותישראל במלחמהמסעדותעסק ביוםעסקים קטנים ובינונייםעצמאיםתל אביב אוכל