יקי כביר, בן 49 תל אביב, נשוי + 3 • הבעלים של רשת קפטן בורגר • "הבעיה העיקרית של עסקים קטנים ובינוניים היא עניין הרגולציה הכבדה. במקום לתת לבעל העסק להתרכז בעבודה, הוא מתעסק בבירוקרטיה 20% מהזמן שלו" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
עבד אלהאדי מרעי, תושב קלנסווה, בן 34, נשוי + 3 • שף והבעלים של שווארמה אבו אדם • "מחירי חומרי הגלם רק הולכים ועולים כל הזמן. זה מקשה עליי לתמחר את המנות של העסק בצורה רציונלית, באופן שהלקוח שלנו יוכל ליהנות ממחירים שפויים" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
גיא פרץ, בן 45 ממושב שפיר, נשוי פלוס 3 • בעלים של רשת המסעדות "סלון יווני" • "ראיתי שהישראלים שמגיעים ליוון, מתחברים לתרבות, לטעמים, לאווירת הטברנה, והבנתי שאני חייב להביא את החוויה היוונית המלאה גם אלינו" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
חברת המידע העסקי Coface BDI מייחסת זאת ל"העלאות הריבית, הצפי למיתון ברחבי העולם והזעזוע בענף ההייטק"
הפיצרייה הנפוליטנית בקיבוץ מסדה הפכה לשם דבר בקהילת האוכל הישראלית בזכות הפיצות הייחודיות שלה, ביניהן פיצה תפוחי אדמה • האחים חן ויוני אברהם עזבו את המקצועות הקודמים שלהם כדי להקים את העסק, בו עובדים כל בני המשפחה • פרסקה היא מסעדה המתמחה במנה אחת - פיצה, ולהתמחות הזו יש תוצאות: פיצה עם שוליים רכים כמו שמיכת פוך מפנקת
סתיו רביבו, תושבת יפו, בת 32 • אם לילדה • הבעלים של מסעדת מיכאלאנג'לו ביפו • "כשיש מתיחות המקום לא מתפקד כמו בשגרה, אבל מאז המהומות במאי 2021, המצב רק החמיר. אנשים מפחדים להגיע" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
שף שעבד במסעדות הנחשבות ביותר באמריקה, חוזר לעיר הולדתו כדי לנהל את המסעדה הכושלת שהותיר אחריו אחיו שהתאבד • הסדרה, שזכתה לשבחי המבקרים, מצליחה לרתק את הצופה אל הדינמיקות המשפחתיות הטעונות ואל הקצב המסחרר של העבודה במטבח
בשנים האחרונות הישראלים מעבירים נתח הולך וגדל מההוצאה שלהם בסופרמרקטים לטובת בילוי במסעדות, ומייצרים שוק של 31 מיליארד שקל בשנה • אלא שעליות הריבית והאינפלציה מובילות לשינויים התנהגותיים בקרב הלקוחות ולפגיעה במעגל החיים של האכילה בחוץ
השפית שיראל ברגר מעבירה את הסועד, בתפריט בן 10 מנות, מסע בממלכת הירקות, הפירות ועשבי הבר • כל אחת מטופלת בטכניקת בישול שונה: עתיקה, מודרנית וחדשנית • התוצאה: שלל טעמים נועזים, מקוריים וחדשניים
יואב גוטמן, תושב רמת גן בן 33, נשוי + 2 • בעל רשת ההמבורגרים "פריז טקסס" • "הרווחיות בתחום המסעדנות רחוקה ממה שהייתה. בסופו של דבר להיות מסעדן זה להגיד 'אני לא רוצה חיים'. אתה קם בבוקר במסעדה והולך לישון שם. אבל אנחנו מאוהבים בזה" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
בגל ברי היין ששוטף כעת את ישראל, המקום של רז רהב היין הוא פנינה של ממש • רהב, מהשפים המוערכים בישראל, מספק חוויה גסנטרונומית יוצאת דופן המבוססת על מנות מלאות סטייל ואוסף היינות עשיר ומגוון
מנות פתיחה מענגות, מנת ספגטיני נפלאה וקינוח אורז עשיר בטעמים • השף מושיקו גמליאלי, יודע לעשות מקומות תוססים עם אוכל מלא ברק, כאלה שיוצאים מהם ומיד בא להזמין מקום שוב
מקום מושלם לסגור בו את היום או להתחיל איתו את הערב • מסעדת הדגים הכשרה, בהובלת השף נמרוד הדס, מציעה שילוב מנצח של נוף יפהפה ואוכל טוב
נשאת עבאס, בן 53 כפר כנא, נשוי ואבא לחמישה ילדים • הבעלים של מסעדת ארמון סהרה בכניסה לקיבוץ דוברת • "אחוזי הרווח מתכווצים בשל העלייה המופרזת במחירי חומרי הגלם. אני מסתובב הרבה בעולם ומקנא במחירים שמוצעים בשווקים, למה בחו"ל הכול זול ואצלנו כל-כך יקר?" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
מרקטו עברה מעכו לקיבוץ לוחמי הגטאות והמעבר עשה לה רק טוב • המסעדה, בהובלת האחים עמרי ונעם שחר, מציעה אוכל איטלקי בסיסי ואיכותי
רויטל נגה מראשון לציון, נשואה + 3 • בעלים ומנהלת של מסעדת 4X4 • "החוף שלנו נגיש לבעלי מוגבלויות, ומגיעים אליו נכים וקשישים בגלל הנוחות. לצערי אם הפינוי יבוצע, לא יהיה לאוכלוסיות האלו פתרון בחוף ראשון" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
בתי קפההמומלצותרשות התחרותישראל במלחמהמסעדותעסק ביוםעסקים קטנים ובינונייםעצמאיםתל אביב אוכל