מסעדנים (ענף המסעדנות)

כתבות אחרונות

 
באן מי ב''באן מי נונג'' / צילום: מרב סריג

בדרום תל אביב מסתתרת אחת המסעדות הוייטנאמיות האותנטיות בישראל

ב"באן מי נונג", מסעדה ברוח דוכני אוכל הרחוב בהאנוי, מגישים שתי מנות שכל אחת מהן היא עולם שלם של טעמים ואפשרויות

מרב סריג 01.06.2023
מסעדת ''דלמוניקו'ס'' בניו יורק / צילום: ויקיפדיה

מתי אכילה במסעדה הפכה לחלק בלתי נפרד משגרת הפנאי?

המנהג לאכול מחוץ לבית קיים עוד מתקופת הרומאים, אבל היו אלה הסינים שפתחו את המסעדה הראשונה בעולם • מאז הבילוי הזה הפך לחלק בלתי נפרד משגרת הפנאי

The Wall Street Journal 11.05.2023
מנת פירוגי ב''ארטל פורמל'' / צילום: נועם פריסמן

"ארטל פורמל": ביסטרו תל אביבי אלגנטי המציע אוכל נהדר וחווית אירוח מוקפדת

השפים דור ונגר ומיקה אלקים מבשלים מנות ממטבחי אירופה, הים התיכון והלבנט • כאן ניכרת מחשבה בכל פרט במסעדה: מבגדי העבודה של הצוות, דרך המפות הלבנות ועד הכלים מפורצלן

מרב סריג 11.05.2023
פסטייה דגים, סלסת עגבניות וצ'ילי / צילום: אפיק גבאי

"שיינע": מבחר מגוון ונדיר של דגים שזוכים לטיפול הטוב ביותר מידי השף

שף המסעדה, אסף גבאי, עובד עם דגה מקומית או דגה מיובאת, המגיעה במשלוח מיוחד למסעדה • רבות מהמנות מטופלות בדומה לאופן שבו נהוג לטפל בבשר: יישון ופירוק למשל • האירוח פה חם והצוות שירותי ואדיב: הוא שם כדי לעזור עם האוכל, לתת דגשים ולוודא שכולם שבעי רצון

מרב סריג 27.04.2023
מסעדת הפיל / צילום: תמר מצפי

הקופיבר, התדר והסינית האדומה: לאן הולכות המסעדות כשמגיע הפינוי בינוי?

29 שנים שוכנת מסעדת הקופיבר ביד חרוצים, אך בקרוב הבניין בו היא פועלת ייהרס, והיא תיסגר • כשמדובר במסעדות, מציאת נכס חלופי היא עניין מסובך, וגם עניין הפיצוי לא מוסדר בתקן השמאי

יאסר ואקד ושירי דובר 22.04.2023
מנת ''לחם אש'' ב''נומי'' / צילום: חיים יוסף

"נומי": מסעדת השף בלב שטח חקלאי בעמק חפר שמגישה את המנות היישר מהאש

גדי בור ויונתן דנון הכירו במטבח של מסעדת "כתית" של מאיר אדוני ופתחו יחד מסעדה בלב שטח חקלאי • רבות מן המנות בה מותקנות בטאבון או על גריל פחמים

מרב סריג 20.04.2023
מנת שניצל קרפצ'יו סלמון כתום ב''דבורה'' / צילום: אריאל עפרון

בצהריים אלגנטית, בערב פרועה ומשוחררת: המסעדה הכשרה של אייל שני ושחר סגל

"דבורה" נפתחה במלון "דברה בראון" בת"א לפני שנה • לאחר שוויתרו שם על הגימיקים, היא הפכה למסעדה עניינית ומהנה

מרב סריג 13.04.2023
מנת ''אל אמין'' ב''קולומבו'' / צילום: אורי כהן

המסעדה בקיבוץ לוחמי הגטאות עם האוכל הים תיכוני, האווירה השמחה והשירות העצמי

השף אורי כהן הגיע למקום בעקבות אהבה, שם הקים על חורבות הכלבו את המסעדה הזעירה שלו, בה הוא מבשל מה שבא לו וכמה שבא לו

מרב סריג 04.04.2023
מנת קוט דה כרוב ב''טרטוריה מקומית'' / צילום: בר גוטהרץ

"טרטוריה מקומית": המסעדה הכפרית ששווה להרחיק בשבילה עד להרי הגליל המערבי

היוזמה הקולינרית היא פרי שיתוף פעולה בין אורי צור ועמית אמיר, שני שפים תל אביבים שהעתיקו את חייהם למושב מתת, על מנת לבשל קרוב לאדמה ולצומח

מרב סריג 30.03.2023
שיר בקר / צילום: איל יצהר

האיש מאחורי רשת הפסטות המצליחה שבכלל חלם למכור פלאפל

שיר בקר, מנכ"ל ובעלי רשת פסטה בסטה, ניהל בגיל 16 שתי חנויות פלאפל בחיפה • אירוע אחד גרם לו לשנות כיוון אל המטבח האיטלקי, והיום הוא מחזיק ב-18 סניפים: "שמנו מכונת פסטה על הבר באמצע שוק מחנה יהודה, וכולם היו בטוחים שהשתגענו" • 40 הצעירים המבטיחים של גלובס

שירה ספיר 23.02.2023
אסף מנחם, בעלי מסעדת Mententen / צילום: תמונה פרטית

חזר מחו"ל ופתח מסעדה באווירה יפנית: "הרבה פעמים הבנקים סוגרים דלתות ומערימים קשיים"

אסף מנחם, בן 44 מתל אביב, נשוי + 2 • בעלי מסעדת Mententen • "הבירוקרטיה והטופסולוגיה מעיבים מאוד על פתיחת עסק. עם זאת, חשוב לי לציין כי בתקופה האחרונה אצלנו ספציפית בת"א אני מרגיש ורואה שהעירייה מנסה להביא את הנושא לשיפור" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

אריאל ויטמן 22.02.2023
סטייק כרוב בגלייז חמאה וקפה עם פקורינו וטוויל גזר ב''רוז''' / צילום: נועם פריסמן

"רוז'": מסעדת השף שהוקמה על חורבות בית המכס הצרפתי ברמת הגולן

המלון נבנה על חורבות בית המכס הצרפתי שהוקם בתחילת המאה העשרים וננטש בסוף שנות השישים • בשנה שעבר, אחרי עבודת שימור ושחזור קפדנית, הוא נפתח מחדש כמלון בוטיק, בו מוקמה מסעדת "רוז'" • הקו הקולינרי שלה כולל ירקות במרכז הבמה, שימוש בחומרי גלם אזוריים, עבודה בטאבון וחיבה לטעמים מעושנים

מרב סריג 05.01.2023
שחר בוהדנה / צילום: אסף קרלה

בעל מסעדת הקריספי צ'יקן שבעמק חפר: "הבנקים נותנים אפס אשראי ואפס הלוואות לתחום"

שחר בוהדנה, תושב חדרה בן 38 • גרוש פלוס 2 • שותף, אחראי מיתוג, קולינריה וחווית לקוח בלאקי צ׳יקן - Next level crispy chicken • "בישראל, כל מי שרוצה לעשות משהו שונה, מיוחד, להביא בשורה אחרת, נתקל בשורה של בעיות שהולכות ונערמות" •  גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

אריאל ויטמן 02.01.2023
סשימי אינטיאס בבושם ורדים ב''ג'ורג' וג'ון'' / צילום: חיים יוסף‎‎

"ג'ורג' וג'ון": מסעדת העילית מיפו שזכתה לתואר הגבוה ביותר בעולם

מסעדת הבית של מלון "דריסקו", הממוקמת בניין לשימור יפהפה ביפו, היא ממוסדות הקולינריה העילית בישראל, שזכתה לתארים הגבוהים ביותר בעולם האוכל • עשרות המנות המרכיבות את התפריט מבוססות ברובן על דגים, והן משלבות טכניקות בישול מסורתיות עם מודרניות, וחומרי גלם מקומיים עם בינלאומיים

מרב סריג 22.12.2022
חיים (הרווי) סנדלר, הבעלים של מעשנת העץ HARVEY'S SMOKEHOUSE ומסעדת ההמבורגרים BURGER SHACK HARVEY'S / צילום: טל מרום

השף שעשה עלייה ופתח מסעדות בירושלים: "בקנדה קל יותר להתנהל ולמצוא ספקים טובים"

חיים (הרווי) סנדלר, בן 54 מירושלים, נשוי + 5 • הבעלים של מעשנת העץ HARVEY'S SMOKEHOUSE ומסעדת ההמבורגרים BURGER SHACK HARVEY'S • "בקנדה קל יותר להתנהל - כמות האופציות גדולה יותר, כך שקל יותר למצוא ספקים טובים, ואין בעיות של ביטחון אישי ופיגועים" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

אריאל ויטמן 06.12.2022
גיל חן, שף ושותף של בר היין אפריטיבו / צילום: שאולי לנדר

השף שפתח בר יין בתל אביב: "הגופים הממשלתיים לא מסונכרנים, וזמן התגובה איטי מאוד. זה תובעני ומתיש"

גיל חן, בן 32 מתל אביב, נשוי • שף ושותף בבר היין אפריטיבו • "חלק מהותי בקושי להקים עסק בארץ, ובייחוד במדינת תל אביב, הוא נושא הרגולציה הכבדה וכל ההוצאות שמסביב. לא כל אחד בנוי לאינטנסיביות וללחץ שהדבר מצריך" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

אריאל ויטמן 01.12.2022

   12345678910111213   

   נמצאו 198 כתבות   |   עמוד 3 מתוך 13