ב"באן מי נונג", מסעדה ברוח דוכני אוכל הרחוב בהאנוי, מגישים שתי מנות שכל אחת מהן היא עולם שלם של טעמים ואפשרויות
המנהג לאכול מחוץ לבית קיים עוד מתקופת הרומאים, אבל היו אלה הסינים שפתחו את המסעדה הראשונה בעולם • מאז הבילוי הזה הפך לחלק בלתי נפרד משגרת הפנאי
השפים דור ונגר ומיקה אלקים מבשלים מנות ממטבחי אירופה, הים התיכון והלבנט • כאן ניכרת מחשבה בכל פרט במסעדה: מבגדי העבודה של הצוות, דרך המפות הלבנות ועד הכלים מפורצלן
שף המסעדה, אסף גבאי, עובד עם דגה מקומית או דגה מיובאת, המגיעה במשלוח מיוחד למסעדה • רבות מהמנות מטופלות בדומה לאופן שבו נהוג לטפל בבשר: יישון ופירוק למשל • האירוח פה חם והצוות שירותי ואדיב: הוא שם כדי לעזור עם האוכל, לתת דגשים ולוודא שכולם שבעי רצון
29 שנים שוכנת מסעדת הקופיבר ביד חרוצים, אך בקרוב הבניין בו היא פועלת ייהרס, והיא תיסגר • כשמדובר במסעדות, מציאת נכס חלופי היא עניין מסובך, וגם עניין הפיצוי לא מוסדר בתקן השמאי
גדי בור ויונתן דנון הכירו במטבח של מסעדת "כתית" של מאיר אדוני ופתחו יחד מסעדה בלב שטח חקלאי • רבות מן המנות בה מותקנות בטאבון או על גריל פחמים
"דבורה" נפתחה במלון "דברה בראון" בת"א לפני שנה • לאחר שוויתרו שם על הגימיקים, היא הפכה למסעדה עניינית ומהנה
השף אורי כהן הגיע למקום בעקבות אהבה, שם הקים על חורבות הכלבו את המסעדה הזעירה שלו, בה הוא מבשל מה שבא לו וכמה שבא לו
היוזמה הקולינרית היא פרי שיתוף פעולה בין אורי צור ועמית אמיר, שני שפים תל אביבים שהעתיקו את חייהם למושב מתת, על מנת לבשל קרוב לאדמה ולצומח
שיר בקר, מנכ"ל ובעלי רשת פסטה בסטה, ניהל בגיל 16 שתי חנויות פלאפל בחיפה • אירוע אחד גרם לו לשנות כיוון אל המטבח האיטלקי, והיום הוא מחזיק ב-18 סניפים: "שמנו מכונת פסטה על הבר באמצע שוק מחנה יהודה, וכולם היו בטוחים שהשתגענו" • 40 הצעירים המבטיחים של גלובס
אסף מנחם, בן 44 מתל אביב, נשוי + 2 • בעלי מסעדת Mententen • "הבירוקרטיה והטופסולוגיה מעיבים מאוד על פתיחת עסק. עם זאת, חשוב לי לציין כי בתקופה האחרונה אצלנו ספציפית בת"א אני מרגיש ורואה שהעירייה מנסה להביא את הנושא לשיפור" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
המלון נבנה על חורבות בית המכס הצרפתי שהוקם בתחילת המאה העשרים וננטש בסוף שנות השישים • בשנה שעבר, אחרי עבודת שימור ושחזור קפדנית, הוא נפתח מחדש כמלון בוטיק, בו מוקמה מסעדת "רוז'" • הקו הקולינרי שלה כולל ירקות במרכז הבמה, שימוש בחומרי גלם אזוריים, עבודה בטאבון וחיבה לטעמים מעושנים
שחר בוהדנה, תושב חדרה בן 38 • גרוש פלוס 2 • שותף, אחראי מיתוג, קולינריה וחווית לקוח בלאקי צ׳יקן - Next level crispy chicken • "בישראל, כל מי שרוצה לעשות משהו שונה, מיוחד, להביא בשורה אחרת, נתקל בשורה של בעיות שהולכות ונערמות" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
מסעדת הבית של מלון "דריסקו", הממוקמת בניין לשימור יפהפה ביפו, היא ממוסדות הקולינריה העילית בישראל, שזכתה לתארים הגבוהים ביותר בעולם האוכל • עשרות המנות המרכיבות את התפריט מבוססות ברובן על דגים, והן משלבות טכניקות בישול מסורתיות עם מודרניות, וחומרי גלם מקומיים עם בינלאומיים
חיים (הרווי) סנדלר, בן 54 מירושלים, נשוי + 5 • הבעלים של מעשנת העץ HARVEY'S SMOKEHOUSE ומסעדת ההמבורגרים BURGER SHACK HARVEY'S • "בקנדה קל יותר להתנהל - כמות האופציות גדולה יותר, כך שקל יותר למצוא ספקים טובים, ואין בעיות של ביטחון אישי ופיגועים" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
גיל חן, בן 32 מתל אביב, נשוי • שף ושותף בבר היין אפריטיבו • "חלק מהותי בקושי להקים עסק בארץ, ובייחוד במדינת תל אביב, הוא נושא הרגולציה הכבדה וכל ההוצאות שמסביב. לא כל אחד בנוי לאינטנסיביות וללחץ שהדבר מצריך" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
בתי קפההמומלצותרשות התחרותישראל במלחמהמסעדותעסק ביוםעסקים קטנים ובינונייםעצמאיםתל אביב אוכל