השף חיים כהן מספר איך נשאב לתוך מאבק המסעדנים אחרי שהוציא לחל"ת 300 עובדים, על התחושה שאין הנהגה כלכלית ועל הדיבור בענף: "אומרים שעקצו אותנו ואנחנו נעקוץ בחזרה"
ריכטר לא רכש את פעילות רשת הפיצריות פאפא ג'ונס בישראל, אלא זכה בזיכיון מהחברה האמריקאית, מה שאיפשר לו להשתלט על שלושת הסניפים הקיימים • הוא מתכנן התרחבות משמעותית עם סניפי זכיינות קטנים, אבל לשמור על הבידול כרשת לא כשרה שמוכרת פיצות בשריות
הם פנו לציבור הלקוחות הקבועים באמצעות פלטפורמות כהד–סטארט, ומכרו שוברים לארוחות שאחרי הקורונה במאות אלפי שקלים, ששימשו עבורם כמעין הלוואות גישור • "הלקוחות נתנו לנו אוויר לתזרים", אומר שף מסעדת ג'ורג' אנד ג'ון שגייסה כמעט חצי מיליון שקל
לפי הערכות, עד סוף שנת 2020 ייסגרו 4,500 מסעדות מתוך כ-14 אלף מסעדות שפועלות בישראל • האם השטחים שיתפנו ייוותרו שוממים או שניתן יהיה להסב אותם לשימושים אחרים?
רק אתמול בלילה אישרה הממשלה את ההנחיות החדשות באופן רשמי • רונן נמני, בעלי קבוצת "קפה קפה": "אחרי כל ההתנהלות ההזויה עד כה, גם הפעם אנחנו לא יודעים עד הרגע האחרון מה קורה"
עדיין חלה הגבלה על ישיבה במתחמי מזון מהיר בקניונים • עוד נקבע כי במקום הפתוח לציבור בו מצוי דלפק שירות, תוצב מחיצה למניעת העברת רסס בין נותן למקבל השירות, בהתאם לחובה החלה כיום על חנויות
זאת אחרי חודשיים של הסגר • בין היתר נקבע כי בין שולחן לשולחן יידרש מרחק של מטר וחצי, המלצרים יידרשו לעטות מסכות, ותתבצע מדידת חום ללקוחות הנכנסים
ענר בן רפאל, הבעלים המשותף של מסעדת "איגרא רמא" בת"א, סוגר את המקום • "גלובס" שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
בני קריגר, הבעלים של הבר Benny's Cask Ale Pub בכפר סבא, מרגיש חסר אונים • "גלובס" שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
במסגרת הניסיונות של שפים ומסעדנים לשרוד את התקופה הקשה, יש רבים שנאלצים להמציא את עצמם מחדש • כאלה למשל הם האחים אסף ויותם דוקטור, שגיבשו מודל יצירתי שמשלב מסעדה ומכולת
במשרד הכלכלה ביקשו להקדים את פתיחת הענף ל-20 במאי תחת מגבלות, אולם הגורמים המקצועיים במשרד הבריאות מתעקשים, לפי שעה, לפתוח את הפעילות רק ב-31 במאי
לפי המתווה של משרד הכלכלה, "התו הסגול" למסעדות כולל כללים נוספים לענף • כך למשל, המסעדות יתקינו שלט בכניסה שיציין את מספר הלקוחות המותר במקום, העובדים במטבח יידרשו לעטות מסכות, העובדים יבצעו חיטוי שולחנות וכיסאות בעת תחלופת הסועדים ועוד
ענף המסעדנות, שניצב מול הררי רגולציה מיושנת, מבולבלת ואף סותרת, מתאפיין בקצב גידול נמוך ובסיכון גבוה • משבר הקורונה הנחית מכה קשה במיוחד על המסעדות, וגם שם מחכים עדיין למענקים, אבל הוא גם יכול להוות הזדמנות לסדר בענף החבול מעודף ביורוקרטיה
שני בעלי מסעדת שף, תומר אגאי של סנטה קטרינה התל-אביבית וגל בן משה של Prism שבברלין, פונים למדינה בבקשה לסיוע כלכלי - בעוד שבישראל ההבטחות קיימות והביורוקרטיה להשגת הכסף היא ארוכה, בגרמניה הדברים קורים מהר • האם הדשא של השכן באמת ירוק יותר? פרויקט חדש
מסעדת קיטון בת"א לא סגרה את שעריה מאז 1945, עד שהגיעה הקורונה • העסק הוותיק ידע להתמודד עם כל משבר שנקלע אליו עד כה, אבל שום דבר לא הכין אותו להתמודד עם מגפה עולמית שמאיימת לחסל את ענף המסעדנות • האזינו
דן אוריאלי, מהבעלים של בתי הקפה נחת ו-ADA בת"א, חושב שהמדינה צריכה להשתתף בשכר הדירה של עסקים • "מילאתי את החובות שלי, אז איפה החוב של המדינה כלפיי עכשיו?" • "גלובס" שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
בתי קפההמומלצותרשות התחרותישראל במלחמהמסעדותעסק ביוםעסקים קטנים ובינונייםעצמאיםתל אביב אוכל