מסעדנים (ענף המסעדנות)

כתבות אחרונות

 
השף חיים כהן / צילום: איל יצהר
פורטפוליו | ראיון

"עקצו את המסעדנים": חיים כהן רוצה לפגוש את שר האוצר ולהציע לו "הודנה"

השף חיים כהן מספר איך נשאב לתוך מאבק המסעדנים אחרי שהוציא לחל"ת 300 עובדים, על התחושה שאין הנהגה כלכלית ועל הדיבור בענף: "אומרים שעקצו אותנו ואנחנו נעקוץ בחזרה"

ליאת רון 13.06.2020
מוטי ריכטר / צילום: בנימין אדם

השתלטות וזינוק במכירות בחסות הקורונה: מוטי ריכטר הפך לבעלי פאפא ג'ונס בישראל

ריכטר לא רכש את פעילות רשת הפיצריות פאפא ג'ונס בישראל, אלא זכה בזיכיון מהחברה האמריקאית, מה שאיפשר לו להשתלט על שלושת הסניפים הקיימים • הוא מתכנן התרחבות משמעותית עם סניפי זכיינות קטנים, אבל לשמור על הבידול כרשת לא כשרה שמוכרת פיצות בשריות

שני מוזס 07.06.2020
קפה ביאליק. גייס יותר מ־70 אלף ש' / צילום: איל יצהר, גלובס

לא מחכים למדינה: המסעדות והברים שפנו לגיוס המונים כדי להציל את העסק

הם פנו לציבור הלקוחות הקבועים באמצעות פלטפורמות כהד–סטארט, ומכרו שוברים לארוחות שאחרי הקורונה במאות אלפי שקלים, ששימשו עבורם כמעין הלוואות גישור • "הלקוחות נתנו לנו אוויר לתזרים", אומר שף מסעדת ג'ורג' אנד ג'ון שגייסה כמעט חצי מיליון שקל

שני אשכנזי 05.06.2020
מסעדה סגורה בתל אביב / צילום: כדיה לוי, גלובס

למסירה מטבח? מה אפשר לעשות עם שטחי המסעדות שצפויות להיסגר

לפי הערכות, עד סוף שנת 2020 ייסגרו 4,500 מסעדות מתוך כ-14 אלף מסעדות שפועלות בישראל • האם השטחים שיתפנו ייוותרו שוממים או שניתן יהיה להסב אותם לשימושים אחרים?

דפנה ברמלי גולן 03.06.2020
קפה ביאליק בת"א. מתלבטים אם לפתוח / צילום: איל יצהר, גלובס

תחת ערפל, הנחיות מבלבלות וגל קריסות: המסעדות חוזרות היום, בקושי

רק אתמול בלילה אישרה הממשלה את ההנחיות החדשות באופן רשמי • רונן נמני, בעלי קבוצת "קפה קפה": "אחרי כל ההתנהלות ההזויה עד כה, גם הפעם אנחנו לא יודעים עד הרגע האחרון מה קורה"

שני מוזס 27.05.2020
חומוס כספי בזמן הסגר / צילום: שני מוזס, גלובס

הממשלה אישרה: מסעדות וברים יחזרו לפעול החל ממחר

עדיין חלה הגבלה על ישיבה במתחמי מזון מהיר בקניונים • עוד נקבע כי במקום הפתוח לציבור בו מצוי דלפק שירות, תוצב מחיצה למניעת העברת רסס בין נותן למקבל השירות, בהתאם לחובה החלה כיום על חנויות

שני מוזס 26.05.2020
מסעדה סגורה לפי תקנות הסגר / צילום: בר לביא, גלובס

מיום רביעי הבא: המסעדות, בתי הקפה והברים חוזרים לפעילות

זאת אחרי חודשיים של הסגר • בין היתר נקבע כי בין שולחן לשולחן יידרש מרחק של מטר וחצי, המלצרים יידרשו לעטות מסכות, ותתבצע מדידת חום ללקוחות הנכנסים

שני מוזס 19.05.2020
ענר בן רפאל, הבעלים המשותף של מסעדת "איגרא רמא" בתל אביב / צילום: תמונה פרטית
עסק ביום | ראיון

"בבנק אמרו שחבל על הנייר והדיו שנבזבז כדי להגיש בקשה למענק"

ענר בן רפאל, הבעלים המשותף של מסעדת "איגרא רמא" בת"א, סוגר את המקום • "גלובס" שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

מיכל רז-חיימוביץ' 18.05.2020
בני קריגר, הבעלים של הבר Benny's Cask Ale Pub בכפר סבא / צילום: תמונה פרטית
עסק ביום | ראיון

"אני בורח. קשה מאוד להיות בבית בתחושה שאתה לא תורם כלום"

בני קריגר, הבעלים של הבר Benny's Cask Ale Pub בכפר סבא, מרגיש חסר אונים • "גלובס" שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

שני אשכנזי 17.05.2020
צילום: אורי קרול

דוקטור למדעי המכולת: שילוב יצרתי של מסעדה ומכולת, ויש גם מתכון

במסגרת הניסיונות של שפים ומסעדנים לשרוד את התקופה הקשה, יש רבים שנאלצים להמציא את עצמם מחדש • כאלה למשל הם האחים אסף ויותם דוקטור, שגיבשו מודל יצירתי שמשלב מסעדה ומכולת

חיליק גורפינקל 16.05.2020
בית קפ הסגור בתל אביב / צילום: שני מוזס, גלובס

המסעדות ובתי הקפה ימתינו עד סוף החודש ליציאה מהסגר

במשרד הכלכלה ביקשו להקדים את פתיחת הענף ל-20 במאי תחת מגבלות, אולם הגורמים המקצועיים במשרד הבריאות מתעקשים, לפי שעה, לפתוח את הפעילות רק ב-31 במאי

שני מוזס 14.05.2020
עסקים סגורים בצל ההנחיות החדשות של משרד הבריאות, תל אביב. / צילום: איל יצהר, גלובס

מרחק של מטר בין שולחן לשולחן ושטיפת כלים ב-70 מעלות: המתווה לפתיחת המסעדות מחדש

לפי המתווה של משרד הכלכלה, "התו הסגול" למסעדות כולל כללים נוספים לענף • כך למשל, המסעדות יתקינו שלט בכניסה שיציין את מספר הלקוחות המותר במקום, העובדים במטבח יידרשו לעטות מסכות, העובדים יבצעו חיטוי שולחנות וכיסאות בעת תחלופת הסועדים ועוד

שני מוזס 11.05.2020
מסעדה סגורה לפי תקנות הסגר / צילום: בר לביא, גלובס
ניתוח

הענף שנמצא על סף מחיקה: המסעדות ובתי הקפה נחנקו עוד לפני הקורונה. וזו לא גזירת גורל

ענף המסעדנות, שניצב מול הררי רגולציה מיושנת, מבולבלת ואף סותרת, מתאפיין בקצב גידול נמוך ובסיכון גבוה • משבר הקורונה הנחית מכה קשה במיוחד על המסעדות, וגם שם מחכים עדיין למענקים, אבל הוא גם יכול להוות הזדמנות לסדר בענף החבול מעודף ביורוקרטיה

שני אשכנזי 08.05.2020
שף גל בן משה, מסעדת Prism ושף תומר אגאי, מסעדת  "סנטה קטרינה"  / צילום: בן פוקס, כדיה לוי

בין ברלין לתל אביב: הפיצוי לעסקים בישראל דווקא די נדיב, על הנייר

שני בעלי מסעדת שף, תומר אגאי של סנטה קטרינה התל-אביבית וגל בן משה של Prism שבברלין, פונים למדינה בבקשה לסיוע כלכלי - בעוד שבישראל ההבטחות קיימות והביורוקרטיה להשגת הכסף היא ארוכה, בגרמניה הדברים קורים מהר • האם הדשא של השכן באמת ירוק יותר? פרויקט חדש

אלה לוי-וינריב ואסף אוני 01.05.2020
אורנה רסקין, מנהלת מסעדת קיטון בתל אביב / צילום: אופיר פרץ , גלובס

"גם אם יאשרו לי לפתוח, זה לא אפשרי": סיפורה של המסעדה שלא נסגרה מאז קום המדינה - עד הקורונה

מסעדת קיטון בת"א לא סגרה את שעריה מאז 1945, עד שהגיעה הקורונה • העסק הוותיק ידע להתמודד עם כל משבר שנקלע אליו עד כה, אבל שום דבר לא הכין אותו להתמודד עם מגפה עולמית שמאיימת לחסל את ענף המסעדנות • האזינו

רון טוביה וקרן קירש 29.04.2020
דן אוריאלי, מבעלי בתי הקפה נחת ו–ADA בתל אביב / צילום: תמונה פרטית
עסק ביום | ראיון

"אם לא אקבל סיוע, בתוך חודש וחצי אחד מבתי הקפה ייסגר"

דן אוריאלי, מהבעלים של בתי הקפה נחת ו-ADA בת"א, חושב שהמדינה צריכה להשתתף בשכר הדירה של עסקים • "מילאתי את החובות שלי, אז איפה החוב של המדינה כלפיי עכשיו?" • "גלובס" שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

מיכל רז-חיימוביץ' 27.04.2020

   12345678910111213   

   נמצאו 198 כתבות   |   עמוד 11 מתוך 13