מסעדנים (ענף המסעדנות)

כתבות אחרונות

 
עובדים במסעדה / צילום: Shutterstock

הנוהל החדש להגבלת העסקת מבקשי מקלט מערער את המודל של המסעדות

באוקטובר תיכנס לתוקף החלטת השרה שקד לאסור על מבקשי מקלט לעבוד בערים הגדולות, שנועדה למנוע את השתקעותם במרכזי ערים • בענף המסעדנות, שסובל ממחסור חמור של עובדים, חוששים מהמהלך • חלק מהמסעדות צמצמו שעות עבודה, ואחרות מאיימות: "נעלה מחירים"

שירי דובר 29.08.2022
בני קלטר / צילום: איל יצהר

מעצת הזהב של אריק שרון ועד הצעירים שלא מבינים את השוק: המסעדן המיתולוגי נפרד ממסעדת פקין אחרי 44 שנה

אחרי יותר מארבעה עשורים של פעילות, תיסגר בקרוב מסעדת פקין הסינית • הבעלים והמנהל המיתולוגי שלה, בני קלטר, מסביר בראיון פרידה מה היה סוד ההצלחה, מדוע המסעדה נסגרה, איך זה קשור לאינסטגרם ומהי העצה שנתן לו אריק שרון והוא מבין רק היום

אלה לוי וינריב 27.08.2022
שרון פרז, בעלי קפה יודפת / צילום: אלכס הובר

הגשימה חלום ופתחה מסעדה המשקיפה על הגליל: "סיוט להתמודד עם הרשויות. קשה לדעת מה רוצים ממך"

שרון פרז, תושבת יודפת, בזוגיות פלוס 3 • הבעלים של קפה יודפת • "לא כל הספקים מגיעים אלינו כי אנחנו רחוקים ומי שמגיע זה פעם בשבוע" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

אריאל ויטמן 08.06.2022
אייל שני במסעדת דבורה / צילום: אריאל עפרון

כך כבשו המסעדות הכשרות את סצנת האוכל הישראלית

בר הכריכים של אסף גרניט בשוק מחנה יהודה, מסעדת דבורה של אייל שני בתל אביב, היפנית של שגב משה בפתח תקווה ואפילו פלאפל הקוסם - מבול כזה של מסעדות שף כשרות לא נראה פה מעולם • איך הפך האוכל הכשר משם נרדף לבינוניות לטרנד החם בסצנה הקולינרית, ואיך כל זה קשור לתנועת מחאה שקטה של מסעדנים שקמה בירושלים לפני עשור

לילך רובין 29.04.2022
רשות התחרות בוחרת שלא להתעמק במגזרים הסובלים מריכוזיות גדולה / צילום: Shutterstock, 89stocker

המסעדנים לא אחראים לכך שהחיים של כולנו מתייקרים

ברשות התחרות "חכמים על חלשים" ומפנים את האש כלפי המסעדנים שבקושי שורדים

עו"ד עמית גרוס 12.04.2022
בתי קפה על רחוב דיזנגוף / צילום: כדיה לוי

בגלל קריאה להעלות מחירים: כתב אישום בכפוף לשימוע נגד מנכ"ל "מסעדנים חזקים יחד"

עפ"י הודעת רשות התחרות, בתקופה שבין סוף מאי לתחילת יוני 2021 המליץ האיגוד למסעדנים להעלות את מחירי המנות • מנכ"ל "מסעדנים חזקים ביחד", תומר מור: "כשאקבל את הודעת הרשות, אגיב"

מיכל רז-חיימוביץ' 28.03.2022
שליח של תן ביס / צילום: שלומי יוסף

"הפכנו לבני ערובה": המסעדות שמתנתקות מתן ביס לאחר הזינוק בעמלות

העמלה שמשלמים המסעדנים על ישיבה במקום עם כרטיס תן ביס תעלה מ-6% ל-7.5%, והעמלה שישלמו המסעדנים על משלוחים תעלה מ-10% ל-12% • המסעדן אבי חיימוב: "ככה מתנהגים גובי פרוטקשיין; יש פה ניחוחות של קרטל" • האם גם וולט וסיבוס יצטרפו לגל ייקור העמלות?

מיכל רז-חיימוביץ' 24.03.2022
מסעדת קמפאי בבאר שבע / צילום: שחר אור

עובדי משרד החוץ בעולם בעיצומים, והמסעדות האתניות בארץ עלולות להישאר ללא שפים

עשרות שפים מומחים, שהם חלק בלתי נפרד מפעילות המסעדות האתניות בארץ, אינם מקבלים אישור כניסה לישראל זה שבועות ארוכים, והמצוקה של המסעדנים, לקראת פסח ובכלל, גוברת • וגם: כך מגדילים את החדשנות בשוק האנרגיה • אירועים ומינויים

מיכל רז-חיימוביץ', שירה ספיר וגלית חתן 24.03.2022
הוצאה יומית ממוצעת  באשראי על מסעדות בישראל

המשלוחים עזרו: ענף המסעדנות השתקם משנת הסגרים

המדור הפופולרי משער המהדורה המודפסת של גלובס מגיע גם לדיגיטל • בואו לצלול איתנו למספרים ולנתונים שמאחורי החיים עצמם - והפעם: מה קרה להכנסות ענף המסעדנות מאז הסגרים?

עידן ארץ 02.03.2022
יונתן שחר, בעל מסעדת ''פאפי'' באילת / צילום: רפי ביטון

המסעדן האילתי שעדיין מתקשה להחזיר את העסק למסלול: "אנשים התרגלו לא לעבוד ועזבו את העיר"

יונתן שחר בן 38, נשוי +2 מאילת • בעל מסעדת "פאפי" באילת, הקים גם את UPPSALE חברה המתמחה בבניית תפריטים ועמדות קופה ניידות על גבי טאבלטים • "חשוב לנו לשדר 'עסקים כרגיל' לתיירים שיפקדו את אילת בחג האביב, ואנו עושים הכול כדי שנצליח" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

אריאל ויטמן 02.03.2022
בתי קפה על רחוב דיזנגוף / צילום: כדיה לוי

הולך ומתכווץ: שוק בתי הקפה צריך לעבור מהפך, אחרת עוד רשתות ייעלמו

ענף בתי הקפה צפוי להצטמצם השנה ב-20% בהשוואה לתקופת טרום הקורונה, בעקבות שינוי בהרגלי הצריכה של הלקוחות, לצד הקושי לבצע משלוחים • אם הם לא יאמצו מודלים חדשים שיאפשרו ללקוחות חוויית אירוח שונה מהמסעדות, הם עלולים למצוא את עצמם מחוץ למשחק

תמיר בן שחר 16.02.2022
מסעדת טאיזו. הסגמנט היקר ביותר בענף  פגיע ומסוכן / צילום: תמר מצפי

מיליון שקל בחודש כדי להרוויח: האתגר העכשווי של המסעדות בישראל

שוק ההסעדה בישראל נאמד טרום הקורונה בכ-27 מיליארד שקל בשנה, אך בשנתיים האחרונות ירדו ההכנסות ב-30%-25% • בחינת המפה הקולינרית מראה כי בעתיד ייפתחו בעיקר מסעדות קטנות ודוכני מזון עם משלוחים, ובכל מקרה, שיעורי הרווחיות המוכרים לא יחזרו

תמיר בן שחר 09.02.2022
חברת משלוחה / צילום: קבוצת משלוחה

נתוני משלוחה: המסעדות העלו את מחירי המנות ב-8% בממוצע

לפי נתוני אתר ההזמנות משלוחה, כ-55% מהמסעדות בישראל העלו מחירים בין דצמבר 2021 לינואר 2022 • עם זאת, היקפי הזמנות האוכל בינואר היו גבוהים

מיכל רז-חיימוביץ' 06.02.2022
מסעדה / צילום: כדיה לוי

המסעדנים קיבלו סוכריה מהמדינה, אבל אל תצפו שהחשבון שלכם יתכווץ

הכנסת אישרה את הצעת החוק לביטול ההיטל על עובדים זרים, אך בכלל לא ברור שהדבר יתורגם למחירים של הסועדים • "זה מורכב", אמר היועץ העסקי שחר קרן. "מחירי חומרי הגלם עולים משמעותית. מנה שעלתה 38 שקל תעלה 42, אין פה רווח גדול"

עידן ארץ 02.02.2022
ליאור נעים, מבעלי מסעדת נינה ביאנכה שבקרית עקרון / צילום: עמי טאוב

"בתחילת הקורונה הוצאנו הרבה כספים, רוקנו קופות כדי לשרוד. אחר כך נאלצתי להיכנס לעזור במטבח ולמלצר"

ליאור נעים, תושב רחובות • מבעלי מסעדת נינה ביאנכה בקריית עקרון • בן 52, נשוי ואב לארבעה • "אחרי הסגרים היינו חסרי ישע, כי אנשים דופקים על הדלת, ואין מי שיקבל אותם. עובדים ניסו לסחוט חל"ת, וזה פירק אותנו" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

גלית חתן 03.01.2022
מרכז ביג בטבריה / צילום: יח''צ

חנויות קטנות ובלי קופות: כך ייראה עתיד המרכזים המסחריים

שנת 2021 הייתה מהשנים הרווחיות של מרבית השחקנים בשוק המסחר הקמעונאי - הקורונה האיצה תהליכים והעניקה בוסטר לשווקים • בשנים הקרובות צפויים להיפתח כ-100 מרכזי מסחר חדשים - אך הם יפעלו תחת אסטרטגיות שיווקיות מעודכנות, עם חנויות שונות ממה שהכרנו • מסכמים את 2021

תמיר בן שחר 02.01.2022

   12345678910111213   

   נמצאו 198 כתבות   |   עמוד 5 מתוך 13