מסעדנים (ענף המסעדנות)

כתבות אחרונות

 
צפריר גינסברג, בעלי MODERN, מתחם האירועים ומסעדת השף במוזיאון ישראל / צילום: תמונה פרטית

"הממשלה לוקחת סמכות ללא אחריות. סוגרת את הגבולות. מגבילה כניסה למסעדה ומעמידה אותנו כסדרנים"

צפריר גינסברג, תושב ירושלים בן 61 • נשוי +2 • בעלים של MODERN, מתחם האירועים ומסעדת השף במוזיאון ישראל • "כשחזרה הגבלה ליציאה לחו"ל הבילוי במסעדות עלה כמין פיצוי פסיכולוגי" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

אריאל ויטמן 29.12.2021
כוסות קפה חד-פעמיות / צילום: איל יצהר

מצאו את הפירצה: כך ממוסמס המס על כוסות קפה חד-פעמיות

המס על כלים חד-פעמיים בדרך לריכוך משמעותי: לאור בקשת המסעדנים, ועדת הכספים תדון היום בהפחתת המס על כוסות נייר המצופות בפלסטיק • לפי הפשרה שהושגה, כוסות הנייר ימוסו לפי שיעור הפלסטיק שבהן, מה שעשוי להפוך את שיעור המס לזניח • בארגון אדם טבע ודין מתנגדים: "הוועדה תסרס את החוק; ייצור כוסות נייר אחראי לכריתת 15% מהעצים בעולם מדי שנה"

שני אשכנזי 29.11.2021
הילה בסון / צילום: רמי ויסוצקי

"המצב של העסק פוסט גלי הקורונה הרבה פחות טוב מאשר בתחילת המגפה"

הילה בסון, בת 35, גרה בתל אביב • בעלת זכיינות לסניף "לחם תושייה" בוויצמן 20 בת"א - חנות לממכר לחמים, עוגות עוגיות, קפה ומאפים וכריכים טריים • אחותה, מירב בסון, בעלת זכיינות לסניף לחם תושייה ברחוב שינקין בת"א • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

אלה לוי-וינריב 21.11.2021
אריאל רוזנטל, בעל מסעדת ''הקוסם'' בתל אביב / צילום: איל יצהר

"נאבקתי מנה על מנה, כדור על כדור - פלאפל בשבילי זה קודם כל הישרדות"

אריאל רוזנטל העביר את שנות ילדותו בכל מקום, מלבד בית הספר • בגיל 27, כשרצה להשלים את כל 11 המקצועות בתיכון, הוא פתח את פלאפל "הקוסם" • מה שהתחיל כמנגנון הישרדות, הפך לעסק משגשג: "אם יבוא לי להמשיך בעסק, זה מה שיהיה. ואם אחליט להיות משורר, אעשה את זה"

דורון אביגד 06.11.2021
בית קפה בתל אביב / צילום: Shutterstock

לראשונה מתחילת השנה: ירידה במספר המשרות הפנויות בענף המסעדנות

מספר המשרות הפנויות בחודש אוגוסט עלה ל-134 אלף • מגמת העלייה במספר המשרות הפנויות התמתנה • מספר המשרות הפנויות בענף שירותי האירוח והאוכל ירד ב-18%

שירות גלובס 19.09.2021
מסעדה מסעדת קופי בר , מנות , מאכלים , מזון , אוכל / צילום: תמר מצפי
מסעדות | ניתוח

התיירים הפסיקו לבוא, ושוק המסעדות מאבד הכנסות של 3 מיליארד שקל בשנה

השינויים בהעדפות המזון של הישראלים בתקופת הקורונה השפיעו לרעה על היקף הפעילות של שוק המסעדות, שמסתכם ב־27 מיליארד שקל בשנה "רגילה" • עם זאת, חשוב לציין: גם לפני המגפה רק 35% מהמסעדות שרדו יותר מחמש שנים - השיעור הנמוך ביותר מכלל סוגי העסקים

תמיר בן שחר 13.09.2021
מאיר בורה בעלים של 'אריקס' / צילום: תמונה פרטית

"היו רגעים שחשבתי לסגור לצמיתות, היו כמה חודשים שלא הייתי פעיל בכלל"

מאיר בורה, בעלים של "אריקס" • בן 37, גר בבני ברק • "לא ראיתי את הסוף העגום באופק, היה מייאש ומתסכל, בגלל שלא עמדתי בקריטריונים לא קיבלתי מענקים" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

יענקי פרבר 12.09.2021
אורי מלמד, מסעדן והבעלים של 'ממפיס' מסעדת המבורגר פרמיום כשר / צילום: אסף קרלה

"הסיבה המרכזית לכך שנסגרים כל-כך הרבה עסקים בתחום המזון היא הרגולציה העודפת והמכבידה"

אורי מלמד, נשוי +7 • מסעדן והבעלים של "ממפיס", מסעדת המבורגר פרמיום כשר • "פקידי הממשלה לא ממש מבינים איך עסק עובד, ולכן הקריטריונים שלהם היו כל-כך לא קשורים למציאות בשטח" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

אריאל ויטמן 05.09.2021
מימין: נירית שקדי, תומר פרג' ומור פרנס. במטבחון R2M / צילום: איל יצהר

"גם רותי ברודו מפנה כלים": רגע לפני החג, קפצנו לביקור בקבוצת המסעדות המדוברת בישראל

הם מגדירים את עצמם "ארץ יצורי הפרא", מרגישים שהם כל הזמן תחת זכוכית מגדלת ("אנשים בקטע של 'בואו נבקר את המבקרת'") ומביאים את העבודה הביתה - אבל בקטע טוב • ביקור בקבוצת המסעדנות R2M • הברזייה

גלי וולוצקי 03.09.2021
מיטל טרבלסי, מקימת ובעלת ''מיטל מטבח בריא'' / צילום: תמונה פרטית

המסעדה שפועלת רק שלוש וחצי שעות ביום - ובכל זאת מרוויחה

מיטל טרבלסי • בת 40, נשואה +6 • מקימת ובעלת "מיטל מטבח בריא" בשדרות • "המענקים הגיעו מעט מדי ומאוחר מדי. אם זה היה מגיע מוקדם יותר, זה היה עוצר את כדור השלג, אבל אומרים תודה על מה שיש" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

שירית אביטן כהן 31.08.2021
ד''ר מוזנא בשארה ודפי קרמר, בעלות ''סיר לסלאם'', עסק לסעודות משותפות לקידום דו קיום / צילום: תמונה פרטית

"החלטנו להביא שינוי מהבטן, מהשולחן המשותף של שני העמים ומתוך ההיסטוריות שלנו, ששזורות"

ד"ר מוזנא בשארה (42) ודפי קרמר (40), מטירה ומתל אביב, בעלות "סיר לסלאם", עסק לסעודות משותפות לקידום דו-קיום • "כל אחת מביאה את המטבח שלה ויוצרות ביחד משהו לחלוטין חדש. ממש גשר קולינרי" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

אלכס נימלמן 22.08.2021
בית קפה בתל אביב בתל אביב / צילום: Shutterstock

מחסור של כמעט 19 אלף במסעדות ובענף האירוח: הביקוש לעובדים (שוב) שובר שיאים

הביקוש לעובדים במשק ביולי הגיע לשיא כל הזמנים ועמד על 134 אלף משרות פנויות • בענף המסעדנות חסרים 14 אלף ברמנים ומלצרים ויותר מ-4,000 טבחים

בר לביא 19.08.2021
אהרון פישר שותף ובעלים מסעדת אהרונס / צילום: תמונה פרטית

בתחילת המגפה הוא זרק 600 מנות טשולנט, עכשיו הוא כבר מחלק אותן במשלוחים

אהרון פישר - שותף ובעלים במסעדת אהרונ'ס • בן 35, גר בגבעת זאב • "אנחנו עדיין חוששים שנשוב לזמנים הקשים. אנחנו עם היד על הדופק" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז  

יענקי פרבר 18.08.2021
אחמד חטאב, בעלי אל קלחה / צילום: תמונה פרטית

"כשהתחיל עוד סגר, הבנתי שאין לנו אפשרות לשמור על האווירה בטייק אוויי, והחלטתי להתחיל לעשות ניסויים"

חטאב אחמד, בעלי אל קלחה, בן 34, שחקן הפועל תל אביב בכדורגל בעברו • "כל מה שלא עשיתי בכדורגל, מגיע עכשיו עם המסעדה, ואני אומר תודה רבה, מי היה מאמין" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

אלכס נימלמן 16.08.2021
חברות גז וקבוצות לוביסטים שפכו כספים לקמפיינים של יחסי ציבור שהגנו על בישול בכירות גז / צילום: Shutterstock, dotshock

ערים מנסות להפחית שימוש בכירות גז – אבל הטבחים מפעילים לחץ נגדי

לשכנע אנשים לעבור לבישול בחשמל אינו עניין פשוט; כירות גז זוכות להחרגה מאיסורים על חיבור בניינים חדשים לרשת הגז

וול סטריט ג'ורנל 24.07.2021
יקיר ליסיצקי, בעלי מסעדת רעמסס וה"בוקסה" ברוטשילד / צילום: לירן מור

"תפיסת העולם של הכבוד ההדדי ביפו לא תתמוסס בגלל קומץ של התפרעויות. לא נעזוב את העיר"

יקיר ליסיצקי (36) מתל אביב • בעלים של מסעדת רעמסס וה"בוקסה" ברוטשילד והבעלים של מסעדת 85/15 בכיכר רבין • "עוד לא פתחנו בגלל מחסור בעובדים" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

מיכל רז-חיימוביץ' 27.05.2021

   12345678910111213   

   נמצאו 198 כתבות   |   עמוד 6 מתוך 13