מהדוח ממשלתי שנערך לבחינת ההשפעה של תקנות סימון המזון המזיק עולה כי רק 2% מהצריכה היומית בגרמים מקורם במזון שיצטרך לשאת מדבקה אדומה ■ כעת הלחץ של היבואנים והיצרנים להחרגת מוצרים שלהם מהרפורמה יעבור מפקידי הממשלה לפוליטיקאים בוועדת הבריאות
(עדכון) - בימים האחרונים מסייר שר הבריאות במפעלים של חברות שונות, בהן יצרניות חטיפים וממתקים, שהכריזו כי יפחיתו רכיבים כמו סוכר, שומן ומלח ■ גורמים בתעשיית המזון: "ליצמן פתח בבליץ של עשייה וביקורים, ומתקבל רושם שהרפורמה תצא לפועל"
פרופ' אייל שמעוני, טכנולוג המזון של שטראוס, מכתיר את הרפורמה של ליצמן כמי שהביאה את השיח הבריאותי לחזית, מכריז כי גם אם היא טרם יושמה בשטח - "השיח יצא מהארון", ומודה כי תעשיית המזון משנה את פניה: "זה נהיה לגיטימי לדבר על זה"
המשרד עלול לשלב ברפורמה חוק קיים, לפיו היצרנים יקבלו שנתיים להיערך לשינוי האריזה
המשרד אינו שולח נציגים לוועדה שעורך הארגון שהקים האו"ם ומרכז את תקנות המזון בעולם, על אף שלחצים מארגון הסחר העולמי והאיחוד האירופי כבר גרמו לדחיית הרפורמה
אכזבה לציבור ואות הרגעה לחברות המזון: רפורמת סימון מוצרי המזון של משרד הבריאות נדחית למועד לא ידוע - ולא תיכנס לתוקפה בינואר 2018 כמתוכנן
סטארט-אפ חדש של עובדי גוגל לשעבר בשם "בודאגה" פיתחה תאים אוטומטיים הנפתחים באמצעות אפליקציה ייעודית בסמארטפון ומציעים מזון, משקאות וציוד שלרוב ניתן למצוא בחנויות הנוחות ■ אלא שבימים האחרונים הרעיון מעורר סערה בארה"ב, וזו הסיבה
מי מרוויחה יותר - יצרנית מזון או רשת קמעונאית? תובנות מדוחות שטראוס ושופרסל
נתוני סטורנקסט מגלים כי מתחילת השנה חלה עליה של 1.4% במכירות מוצרי הצריכה ■ המזון מוביל את הצמיחה במכירות עם עלייה של 1.9%
הצרכנים מעדיפים לאכול כמויות קטנות לעתים תכופות ■ כשהם מכינים ארוחות, הם משתמשים בפחות מרכיבים ■ עפ"י נתוני Acosta, אשתקד הוציאו בני דור המילניום בממוצע 202 דולר בחודש על מזון שהוכן מחוץ לבית
איגוד המזון באיטליה שלח נציג לישראל להילחם ברפורמת משרד הבריאות ■ הנציג, רפאל דה לוטיו: "היצוא שלנו לצ'ילה ירד ב-8% מאז רפורמת סימון המוצרים. אם זה יקרה בישראל, מדובר בפגיעה בהסכמים עם האיחוד האירופי" ■ משרד הבריאות: "הרפורמה עומדת בכל הסכמי הסחר שיש לישראל"
חוקר המוח פרופ' גארי וונק קובע כי הגבולות בין מזונות מסוימים לסמים מטושטשים, עד כי קשה להבדיל ביניהם ■ ראיון ל"ליידי גלובס"
בדיון שנערך הבוקר בכנסת אמר ח"כ אלי אלאלוף כי יתקיים בוועדה דיון בנושא כל כמה חודשים - אף שהשלב הראשון אמור להתחיל תוך 6 חודשים ■ גם בכירים במשק העריכו בימים האחרונים כי הרפורמה תידחה ■ משרד הבריאות: "אנו ממשיכים לפי הלו"ז שקבענו"
350 אלף איש מתים מדי שנה מאכילת מזון מקולקל, ומאות מיליארדי דולרים יורדים לטמיון בשל פחת של מוצרי מזון ■ הסטארט-אפ הישראלי Varcode בא לשנות זאת, ע"י פיתוח מדבקות ברקוד שנותנות מידע על טמפרטורת המוצר לכל אורך שרשרת הקירור, באמצעות אפליקציה ייעודית
הפורמולה INDI מחקה את הרכבו התזונתי של חלב אם ללא שימוש בחלב פרה או בסויה, ולפיכך מתאימה לתינוקות הסובלים מאלרגיות ■ המייסדים מבטיחים כי לכשיושלם פיתוח המוצר, הוא יימכר במחירים שיתחרו בתרכובות הפרימיום
10% מהאוכלוסייה בישראל אוכלים מזון נטול גלוטן ■ במשרד הבריאות פועלים להוזיל את סל המוצרים ללא גלוטן, שהפער בינו לסל רגיל מגיע ל-30% ■ אלא שרוב היצרנים לא מעוניינים בטרחה הכרוכה בייצור מזון ללא גלוטן, והמהפך במגוון המוצרים ובמחיריהם עדיין רחוק
טואלטיקהיבואיוקר המחיהמחירי המזוןסטורנקסטענף המזוןקמעונאותרגולציהרפורמת היבוארשתות שיווק