בישול

כתבות אחרונות

 
אביטל שטיין והנכדה / צילום: רן בירן

מה מתבשל? המוני ספרי אוכל יוצאים לקראת ראש השנה

עוד לא נולד בשלן שגם אם יש לו מדף גדוש בספרי בישול, לא ישמח לעוד אחד כמתנה לחג ■ גם הוצאות הספרים יודעות את זה ■ טעימות ומתכונים מהספרים החדשים

זהרה רון 09.09.2017
אוכל אתיופי / צילומים: מיכל רביבו

אוכלים באשדודית: "עמים וטעמים" - פסטיבל אוכל חדש בעיר

פסטיבל אוכל חדש באשדוד, "עמים וטעמים", חוגג את המגוון הרב-תרבותי של העיר ואת שפע המסעדות שבה: מרוקאית, אתיופית, הודית, תאילנדית, גיאורגית, בוכרית ועוד ■ רבות מהן שוות הגעה במיוחד

רועי ירושלמי 09.09.2017

בחזרה לשורשים: מסעדה מרוקאית בת"א שכדאי להכיר

המטבח המרוקאי ידוע בעושר הטעמים, הריחות והצבעוניות שהוא מפיק, כמו גם בפריטה על מיתרי הרגש ■ מסעדת אווה סאפי, הפועלת בנווה צדק בת"א, מפגישה בין המתכונים המסורתיים מהמטבח הביתי לאווירת סצנת האוכל האיכותית של ת"א

אורן הראל 04.09.2017
קרואסון עם סלט ביצים וקארי / צילום:Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב

לא סתם סנדוויץ': כריכים משודרגים ומתפקעים מטעמים

גם לכריך הפשוט כביכול יש רגע של תפארת, כשמכינים אותו כמו שצריך, מחומרים טובים ועם גיוונים מקוריים ■ לרגל עונת הטיולים המשפחתיים ולקראת שנת הלימודים הממשמשת ובאה - קבלו את המיטב

רועי ירושלמי 26.08.2017
גאריג / צילום: חיים יוסף

מישהו שומע אותך: גאריג הפכה לאחת המסעדות הטובות בארץ

עד לא מזמן, גאריג הייתה עוד מסעדה של שף צעיר ומוכשר, אבל לאחרונה הפכה לאחת הטובות בישראל ■ לחיי ההקשבה לפידבקים - של השותף, של המבקרים, של הלקוחות ושל ספקית הירקות (שהפכה בינתיים לאשתו של השף)

רועי ירושלמי 19.08.2017
סושי / צילום: רויטרס

בני דור המילניום מעדיפים לאכול מזון מוכן על פני בישול ביתי

הצרכנים מעדיפים לאכול כמויות קטנות לעתים תכופות ■ כשהם מכינים ארוחות, הם משתמשים בפחות מרכיבים ■ עפ"י נתוני Acosta, אשתקד הוציאו בני דור המילניום בממוצע 202 דולר בחודש על מזון שהוכן מחוץ לבית

וול סטריט ג'ורנל 09.08.2017
ציזיקי של ריג'לה /  צילום: Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב

מזטים של קיץ: סלטים יווניים ומנות קטנות וקלות להכנה

במותן של מסעדות הטברנה היפואיות, ציוו לשלל מסעדות שף חדשות את הווייתן ■ ומה עם מי שרוצה להישאר בבית ובסך-הכול לאכול משהו קל? אין שום בעיה: 3 מתכונים מהמטבח היווני לאירוח בסוף השבוע

רועי ירושלמי 01.07.2017
דוקטור בפיתה / צילום: מיכל רביבו

ד"ר שקשוקה בינו גבסו - מאושיות האוכל האהובות בישראל

התקופה האחרונה הייתה טובה לבינו גבסו, הלוא הוא "דוקטור שקשוקה" ■ המנה שלו נכנסה לרשימה של רב-המכר האמריקאי "1,000 מאכלים שחייבים לאכול לפני שתמות", ובקרוב הוא פותח מסעדה חדשה

רועי ירושלמי 10.06.2017
שידוך משמיים / צילום: מיכל רביבו

שידוך משמיים: עוגה לחג השבועות עם שילוב לא שגרתי

בחג השבועות הזה נפגשות שתי מסורות: עוגת הגבינה הישראלית עם ביכורי עץ המייפל הקנדי, שבעונה זו ממש מתחיל להגיר את עסיסו לסירופ המפורסם ■ העוגה הזו יוצרת שילוב של מתוק ומלוח: גבינה, מייפל ובייגל

רועי ירושלמי 27.05.2017
קובה תפוחי אדמה/ צילום: שלו מן

דו-קיום בצלחת: ספר הבישול "מטבח של שלום" של כיפאח דסוקי

כיפאח דסוקי היא "גם אישה, גם ערבייה, גם מוסלמית, גם פמיניסטית וגם טבעונית" ■ ספרה קורא לשלום לא רק בין עמים אלא גם עם החיות, בגרסאות טבעוניות למטבח הערבי המסורתי

רועי ירושלמי 20.05.2017
לחם מן הארץ / צילום יותם יעקבסון

לחם מן הארץ: פסטיבל אוכל כפרי במועצה האזורית מטה יהודה

הנושא של הפסטיבל השנה הוא "דגן", מאפים של עמים ועדות, בבתים, במאפיות בוטיק ובחיק הטבע

יותם יעקבסון 20.05.2017
ניוקי / צילום:מיכל רביבו

עננים ברוטב: כך תכינו ניוקי טרי בבית - כמו במסעדה

אין מה להשוות בין ניוקי טרי לניוקי מיובש ומשומר מהסופר ■ החדשות הטובות הן שלא קשה להכין ניוקי בבית, והתוצאה טעימה ממש כמו במסעדה איטלקית

רועי ירושלמי 06.05.2017

היה מוקדם להספיד אותו: הפלאפל החזיר את כבודו האבוד

ימי התום של הפלאפל חלפו, והוא התקשה למצוא את מקומו בין רשתות ההמבורגר, הפיצה והסושיות ■ אבל מתברר שעוד לא נאמרה המילה האחרונה

רועי ירושלמי 29.04.2017
פודיס  צילום: shutterstock

שירות ישראלי חדש שלכל חובב מסעדות כדאי להכיר

ענף המסעדנות בישראל נחשב לתחום מסוכן מבחינה כלכלית, כשכ-80% מהמסעדות החדשות שנפתחות בארץ נסגרות לאחר פחות משנה אחת של פעילות ■ רשת חברתית חדשה בשם פודיס הוקמה בכדי לתת מענה לתופעה זו

איתן בייגל 27.04.2017
מינה דל פסח / צילום: מיכל רביבו

להוציא מים מהסלע: מתכונים שמצילים את כבודן של המצות

לאלוהי היהודים יש דרישות רבות בנוגע לאוכל, ולהתקיים על פיסות קרטון שרופות במשך 7 ימים היא ודאי מהאכזריות שבהן ■ רועי ירושלמי נחלץ לעזרת בני ישראל המורעבים

רועי ירושלמי 15.04.2017
קציצות כבד עוף של רעות עזר / צילום:סיגל סבן

אצל כל העדות: זהו אחד הכוכבים של שולחן חג הפסח

כבד עוף: קצוץ אצל אשכנזים, צלוי בכמון אצל העיראקים, עם עגבניות ובצלים במטבח הבולגרי והטורקי, עשוי ביין בקרב הצרפתים והאיטלקים, ואפילו לאחינו בני העדה הטבעונית יש גרסה משלהם למעדן

רועי ירושלמי 10.04.2017

   123456789101112131415   

   נמצאו 347 כתבות   |   עמוד 6 מתוך 22