גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מתכונים

עוד כתבות

טרייפל משמש / צילום: Shutterstock

שבועות טבעוני: מתכון שגם אוכלי גבינות יעמדו בתור כדי לקבל פרוסה ממנו

זה שאתם נמנעים ממוצרי חלב לא אומר שאתם לא יכולים ליהנות מקינוח לשבועות: 
טרייפל טבעוני עם ליים ומשמשים • תרשמו מתכון

טרייפל פירות טריים / צילום: עידית בן עוליאל

שובו של הטרייפל: איפה אפשר לקנות את הקינוח הכי יפה באינסטגרם?

טרייפל הוא קינוח ותיק שעושה קאמבק בחסות האינסטגרם, בעיקר בגלל היופי, אבל גם בזכות הטעם וקלות ההכנה • ולמי שמעדיפים טרייפל שמישהו אחר הכין - המלצות ממיטב הפטיסריות

שיפוד תמנון ושרימפס בג׳וספר (תנור גחלים) במסעדת אנימאר / צילום: גיל חכמון

לכבוד ל"ג בעומר: 11 המסעדות הכי טובות בארץ לאוכל מעושן

טעם של מדורה: סצנת המעושנים הישראלית תוססת גם בלי קשר לל"ג בעומר • המלצות לאוכל מעושן משובח מפרדס חנה ועד ירושלים, וגם מדריך ביתי לעישון בסיר על הגז

ריזוטו / צילום: Shutterstock

איך להכין בבית ריזוטו של מסעדה: מדריך מתומצת למתחילים

אין מה לפחד מהכנת ריזוטו • במאמץ סביר לגמרי אפשר להכין גם בבית ריזוטו כמו של מאיר אדוני • מדריך למתחילים, ושלוש המלצות למי שמעדיפים בכל זאת ריזוטו שמישהו אחר הכין

שולחן ערוך / צילום: Shutterstock

51 שפים ואנשי קולינריה מציגים את התפריט של ישראל

כולנו נולדנו בילט אין עם קומבינציית טעמים בלשון. קיבוץ הגלויות הוא לא רק אתוס ישראלי, הוא חוויה קולינרית טריוויאלית. ככל שהמציאות מסביב בלתי אפשרית, במטבח שלנו חיים בשלום חזרת, בלסמי ודיבס • פרויקט מיוחד • אוצרת: לילך רובין

בראוניז כשרים לפסח / צילום: Shutterstock

3 מנות בראנץ' מושלמות שלא תאמינו שהן כשרות לפסח

כך תיפטרו מעודפי המצות שנשארו בסוף החג, וגם תכינו מנות קלות ומהירות שילדים אוהבים - ואפילו תסגרו פינה של עוד ארוחת בוקר מאוחרת בחול המועד

רוסטביף קלאסי / צילום: Shutterstock

כמו אצל אייל שני: כך תכינו את הרוסטביף המושלם לשבת

הצלי העדכני מגיע מנתח פרימיום ובדרגת צלייה בינונית, כמעט נאה, מזוגג בשמן זית, בעשבי תיבול מקומיים ובגוון מעושן • קבלו מתכונים של אייל שני, אסף דוקטור והשפים של מסעדת פרא. וזה הרבה יותר קל להכנה ממה שזה נשמע

פטוצ'יני עגבניות / צילום: שני הלוי

גבן אמן נפטר והותיר 250 ק"ג של גבינה נדירה. ברוברטה וינצ'י יגישו מנות עמה

לכבוד הסתיו שהגיע קבלו 3 מתכונים של השף עידו פיינר לרטבי פסטה על בסיס שמן זית, מהשמן הראשון של המסיק, שמגיע השבוע לשווקים וידוע בטעמו העוצמתי • ככה אוכלים באיטליה בעונה הזו

סלט עוף תיאלנדי / צילום: Shutterstock

העוף של מסעדת בית תאילנדי ועוד שני מתכונים: צרפתי וים תיכוני

עוף, אחד המרכיבים הכי פופולריים ומשתפי פעולה במטבח הישראלי • 3 מתכונים קלים ומתגמלים: עוף בלימון, עוף בחרדל בסגנון צרפתי וסלט עוף תאילנדי קל וצבעוני

מטעמים במסעדה שולה / צילום: עפרת רענן

מתחברים לשורשים: סופריטו בקר בבישול ארוך, קובה או מרק עוף

במסגרת הגל העולמי של אוכל שחוזר לשורשים ומשמר מתכונים מסורתיים, יש בארץ שפע הזדמנויות להתחבר אל האורפאלי, האידישאי והספניולי הפנימי

ליקר דובדבנים / צילום: Shutterstock

פרידה מטעמי הקיץ, בבקבוק ובצנצנת

3 משקאות על בסיס דובדבנים שמתאימים לערב קריר (וגם לטוניק!) וריבת תאנים מיוחדת, שתזכיר את טעמם המתוק של פירות הקיץ גם בסתיו ובחורף (בהנחה שלא תתחסל עד אז)

פסטה ברוטב ירקות קלויים / צילום: Shutterstock

נשארו לכם שאריות מארוחות החג? המתכונים שיצילו לכם את המקרר

בימים שאחרי החג מתמלא המקרר בכל מיני שאריות. חלה שהתייבשה? כמה ירקות אפויים? חצי בקבוק תירוש או יין? כולם יכולים להמציא את עצמם מחדש בארוחת שאריות מהודרת

קרפ סוזט ברוטב תפוזים / צילום: Shutterstock

פנקייק סופלה או קרפ משגע? בשבת הזאת תשקיעו בבראנץ' משודרג

מאומלט כמו בפריז ועד פנקייק הסופלה היפני שחורך את הרשת • 4 מתכונים מושקעים לשבת בבוקר או לבראנץ' עם ילדים בחופשה

פאלטס בכל הצבעים / צילום: דן פרץ

גלידת אבוקדו כבר טעמתם? 10 גלידריות שוות בכל הארץ

מתרשיחא ועד כרכור (וגם בתל אביב): 10 גלידריות שאסור לפספס, וגם מתכונים ביתיים למשקיענים

פלאט איירון סטייק / צילום: Shutterstock

אז מה לבקש בפעם הבאה שאתם אצל הקצב? אנטריקוט? סינטה? תתקדמו

כמו סצנת היין, הקפה ושמן הזית, גם תעשיית הבשר עברה תהליך שדרוג והשבחה. אז בפעם הבאה שאתם אצל הקצב או במסעדת בשרים - אל תסתפקו בנתחים שכבר אכלתם • 5 נתחים שכדאי להכיר

הקלישאה הגדולה מכולן: גלידת שוקולד / צילום: Shutterstock

זה לא זמן לדיאטה. הצעות לאוכל מנחם ומתכון לקאפקייקס מושחתים

יש מספיק תירוצים להתפנק בפחמימות, במתוקים, במנות מלטפות עם רטבים סמיכים או אפילו בקוקטייל מושקע

טארט ניו יורק של דלאל / צילום: יעל יצחקי

כי בכל זאת חג: מתכון לעוגת גבינה של דלאל ויין שמתאים לשתות לצדה

מה יש כבר לחדש בעוגות גבינה? תתפלאו • צ'יז קייק ניו יורקית, עוגת גבינה באסקית, עם פירות יער, עם פיסטוק או עם חלווה, והחידוש האחרון: מוס גבינה מוקצף בסגנון צרפתי • וכמובן, גם מתכון

דולמה עלי גפן וכרוב ממולאים, רכז רימונים ויוגורט כבשים, במסעדת  יאסו, שף אבי ביטון / צילום: אפיק גבאי

גלגול נעים: על עלי גפן וממולאים אחרים

עכשיו העונה של עלי גפן מגולגלים וממולאים - עלי כרוב, מנגולד ואחרים יש כל השנה • רועי ירושלמי בעקבות הקסם של הממולאים, שנמצאים בכל מקום בעולם, אפשר להכין די בקלות בבית - ולאחרונה הגיעו אפילו למסעדות שף בארץ • ויש גם מתכון

קרפצ'ו סלק / צילום: Shutterstock

מה תגישו ליד הסטייק? 3 תוספות מקוריות וקוקטייל מנצח

לצד המנגל המסורתי, קבלו כמה הצעות לתוספות שיקפיצו את הארוחה, מדברים שיש במקרר או שקל לאלתר • וגם: קוקטייל שישדרג כל ברנדי שחוק לדרינק חגיגי

קרם קרמל / צילום: Shutterstock

קרם קרמל, מוס שוקולד ופנקוטה: שובם של קינוחי הרטרו. ויש גם מתכונים

הקינוחים שהכי הולכים עכשיו, מתברר, הם מנות עבר מוכרות ואהובות: קרם קרמל, מוס שוקולד, פנקוטה, אבל עם טוויסט • את מקומם של המתוקים המסובכים מחליפות מנות מינימליסטיות, שמבטאות אולי געגוע אל הנורמלי הישן • והבונוס: רובם אפילו כשרים לפסח