זה שאתם נמנעים ממוצרי חלב לא אומר שאתם לא יכולים ליהנות מקינוח לשבועות: טרייפל טבעוני עם ליים ומשמשים • תרשמו מתכון
טרייפל הוא קינוח ותיק שעושה קאמבק בחסות האינסטגרם, בעיקר בגלל היופי, אבל גם בזכות הטעם וקלות ההכנה • ולמי שמעדיפים טרייפל שמישהו אחר הכין - המלצות ממיטב הפטיסריות
טעם של מדורה: סצנת המעושנים הישראלית תוססת גם בלי קשר לל"ג בעומר • המלצות לאוכל מעושן משובח מפרדס חנה ועד ירושלים, וגם מדריך ביתי לעישון בסיר על הגז
אין מה לפחד מהכנת ריזוטו • במאמץ סביר לגמרי אפשר להכין גם בבית ריזוטו כמו של מאיר אדוני • מדריך למתחילים, ושלוש המלצות למי שמעדיפים בכל זאת ריזוטו שמישהו אחר הכין
כולנו נולדנו בילט אין עם קומבינציית טעמים בלשון. קיבוץ הגלויות הוא לא רק אתוס ישראלי, הוא חוויה קולינרית טריוויאלית. ככל שהמציאות מסביב בלתי אפשרית, במטבח שלנו חיים בשלום חזרת, בלסמי ודיבס • פרויקט מיוחד • אוצרת: לילך רובין
כך תיפטרו מעודפי המצות שנשארו בסוף החג, וגם תכינו מנות קלות ומהירות שילדים אוהבים - ואפילו תסגרו פינה של עוד ארוחת בוקר מאוחרת בחול המועד
הצלי העדכני מגיע מנתח פרימיום ובדרגת צלייה בינונית, כמעט נאה, מזוגג בשמן זית, בעשבי תיבול מקומיים ובגוון מעושן • קבלו מתכונים של אייל שני, אסף דוקטור והשפים של מסעדת פרא. וזה הרבה יותר קל להכנה ממה שזה נשמע
לכבוד הסתיו שהגיע קבלו 3 מתכונים של השף עידו פיינר לרטבי פסטה על בסיס שמן זית, מהשמן הראשון של המסיק, שמגיע השבוע לשווקים וידוע בטעמו העוצמתי • ככה אוכלים באיטליה בעונה הזו
עוף, אחד המרכיבים הכי פופולריים ומשתפי פעולה במטבח הישראלי • 3 מתכונים קלים ומתגמלים: עוף בלימון, עוף בחרדל בסגנון צרפתי וסלט עוף תאילנדי קל וצבעוני
במסגרת הגל העולמי של אוכל שחוזר לשורשים ומשמר מתכונים מסורתיים, יש בארץ שפע הזדמנויות להתחבר אל האורפאלי, האידישאי והספניולי הפנימי
3 משקאות על בסיס דובדבנים שמתאימים לערב קריר (וגם לטוניק!) וריבת תאנים מיוחדת, שתזכיר את טעמם המתוק של פירות הקיץ גם בסתיו ובחורף (בהנחה שלא תתחסל עד אז)
בימים שאחרי החג מתמלא המקרר בכל מיני שאריות. חלה שהתייבשה? כמה ירקות אפויים? חצי בקבוק תירוש או יין? כולם יכולים להמציא את עצמם מחדש בארוחת שאריות מהודרת
מאומלט כמו בפריז ועד פנקייק הסופלה היפני שחורך את הרשת • 4 מתכונים מושקעים לשבת בבוקר או לבראנץ' עם ילדים בחופשה
מתרשיחא ועד כרכור (וגם בתל אביב): 10 גלידריות שאסור לפספס, וגם מתכונים ביתיים למשקיענים
כמו סצנת היין, הקפה ושמן הזית, גם תעשיית הבשר עברה תהליך שדרוג והשבחה. אז בפעם הבאה שאתם אצל הקצב או במסעדת בשרים - אל תסתפקו בנתחים שכבר אכלתם • 5 נתחים שכדאי להכיר
יש מספיק תירוצים להתפנק בפחמימות, במתוקים, במנות מלטפות עם רטבים סמיכים או אפילו בקוקטייל מושקע
מה יש כבר לחדש בעוגות גבינה? תתפלאו • צ'יז קייק ניו יורקית, עוגת גבינה באסקית, עם פירות יער, עם פיסטוק או עם חלווה, והחידוש האחרון: מוס גבינה מוקצף בסגנון צרפתי • וכמובן, גם מתכון
עכשיו העונה של עלי גפן מגולגלים וממולאים - עלי כרוב, מנגולד ואחרים יש כל השנה • רועי ירושלמי בעקבות הקסם של הממולאים, שנמצאים בכל מקום בעולם, אפשר להכין די בקלות בבית - ולאחרונה הגיעו אפילו למסעדות שף בארץ • ויש גם מתכון
לצד המנגל המסורתי, קבלו כמה הצעות לתוספות שיקפיצו את הארוחה, מדברים שיש במקרר או שקל לאלתר • וגם: קוקטייל שישדרג כל ברנדי שחוק לדרינק חגיגי
הקינוחים שהכי הולכים עכשיו, מתברר, הם מנות עבר מוכרות ואהובות: קרם קרמל, מוס שוקולד, פנקוטה, אבל עם טוויסט • את מקומם של המתוקים המסובכים מחליפות מנות מינימליסטיות, שמבטאות אולי געגוע אל הנורמלי הישן • והבונוס: רובם אפילו כשרים לפסח