לא במקרה טלה הוא הבשר הרשמי של פסח, זבח פסח, זכר ליציאת מצרים. האביב הוא עונת ההמלטה של הטלאים, ובתקופה זו הבשר במיטבו
שמן זית בכבישה קרה הוא הטוב ביותר לתיבול ולטיגון קל, שמן קנולה שנוי במחלוקת, ושמן אבוקדו אמנם פחות מוכר, אבל יחסית מומלץ ■ "גלובס" מגייס דיאטנים ונטורופתים ועושה סדר במדף השמנים
מרשמלו, סוכריות על מקל, סוכריות טופי מלוחות, קוקוס ורוד, מרמלדה ומקלות קינמון ■ הכנו עם רינת צדוק מ"מאפיית לחמים" ממתקים תוצרת בית למשלוח מנות יצירתי במיוחד
אלי היבש, צורף ובשלן, מחבר שתי אהבות ומעביר סדנאות מיוחדות לזוגות. בני הזוג מכינים זה לזה טבעות אישיות, והארוחה היא חלק מהתהליך
העוגייה הכי סודית, שעבר מאב לבן במשפחות אופים בקהילה היהודית בלוב, ולצדו מתכון סודי כמעט באותה מידה, הבוקה די דמה, "שפתי הגברת", עוגת שקדים רכה ונימוחה
בשוק לא היה מה שחיפשתי, היה צריך לאלתר בתנועה, אבל יחד עם השפית הירדנית והשף הפלסטיני בישלנו ארוחה לתפארת
עמק יזרעאל, דווקא בחורף: פסטיבל טעמים בעמקים שחוגג קולינריה ומסעדות, ופסטיבל פריחה שחוגג כלניות ורקפות
כל-כך מלאים בטעם של גשם ושל אדמה, שפשוט מתבקש לבשל מהם ארוחות שלמות ■ השף רפי כהן, אמן ירקות בנשמתו, מדגים כמה זה פשוט, קל וטעים
בכל ביס הרגשתי כמי ששם את נפשו בכפו. בלעתי עוד פטרייה ושאלתי את עצמי: ומה אם היא מורעלת?
לא קשה להכין בבית פסטה טובה, אבל רביולי ושאר כיסונים אוכלים בעיקר בחוץ ■ לסדק הזה נכנסים יצרני פסטה טרייה, עם רביולי וטורטליני וקפלצ'ו שאפשר להקפיא ולזרוק לסיר כשמתחשק ■ כמו במסעדה, אבל בבית
דווקא במושב ניר בנים, על כביש 40 המאובק, מסתתר פוטנציאל ליום כיף קולינרי, מארטישוקים ועד ליקב קטן, מאפייה ובית-קפה
בדיקת "גלובס" עקב תחקיר ב"כלבוטק" על חומרים רעילים בסירים מגלה מצב עגום
מסיבת סילבסטר בבית, נוצצת וסטייליסטית כמו שמסיבת סילבסטר אמורה להיות, עם אוכל קטן ומתוחכם, שטעמיו מעצימים את זה של השמפניה, ולהפך
ארז אברמוב מתעקש להביא את טוסקנה למושב חגור בכל מחיר ■ בעזרת מכונות ענקיות וחזון עיקש הוא מצליח לייצר את אחד משמני הזית הכי טובים שעשה כאן מישהו מעולם
בעקבות ההצלחה של שוק האיכרים, התחייה של מחנה יהודה והטרנד האקו-קולינרי, מגיע השוק של יפו ■ המטרה, על-פי המייסדות, היא לשלב בין קניות, בילוי והאותנטיות של הנמל העתיק ■ יש חיים דרומית לתל-אביב
אחרי שהמיר את כבד האווז בטלה ואת החמאה בשמן זית, חיים כהן מציע במסעדתו החדשה והמקסימה "יפו תל-אביב" מנות מפתיעות בפשטותן ■ עד כדי כך שאתה מתפתה לחשוב שגם אתה יכול לבשל כך. אז זהו, שלא!
אוכלאינסטגרם (Instagram)ימי קורונהמסעדותמסעדנים (ענף המסעדנות)מתכוניםעבודה בימי קורונהעסק ביוםפסטהרביבה וסיליה